aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘέλει να κάνει την… προίκα του ο ΑΠΟΕΛ!

Θέλει να κάνει την… προίκα του ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ (και όχι μόνο), με την πρώτη ευκαιρία υπόσχονται πως θα κάνουν το παν για την κατάκτηση του έκτου σερί πρωταθλήματος, κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά στην ιστορία του συλλόγου.  Άρα, στο χέρι τους είναι να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το καλό κλίμα. Οι γαλαζοκίτρινοι είναι σε καλή κατάσταση και από τη στιγμή που οι παίκτες υπόσχονται, αυτοί μπορούν να δώσουν επιπρόσθετη δυναμική στην πορεία προς τη διατήρηση των κεκτημένων άλλη μια σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Άλλο η πρωτιά, άλλο το πρόγραμμα

Ασφαλώς, το σημερινό ντέρμπι με την Ομόνοια δεν θα είναι εύκολο, κάτι το οποίο γνωρίζουν όλοι στο στρατόπεδο των πρωταθλητών, όμως χώρος για στραβοπατήματα δεν υπάρχει και επιβάλλεται να δώσουν τα πάντα για να φτάσουν στη νίκη, κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα για να κόψουν το νήμα του τερματισμού στην πρώτη φάση του μαραθωνίου εβρισκόμενοι στην κορυφή. Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να δείξουν σαφώς ένα πιο βελτιωμένο πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι που έχει προηγηθεί απέναντι στην Πάφος FC, ιδιαίτερα αμυντικά, να φτάσουν στη 19η νίκη, η οποία θα τους δώσει αυτοπεποίθηση και ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Δεν έχει κριθεί βεβαίως τίποτα και οι πρωτευουσιάνοι οφείλουν να δώσουν ότι έχουν από εδώ και πέρα, να έχουν διάρκεια ώστε να στεφθούν πρωταθλητές.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ τοποθετείται για την ανακοίνωση της Ομόνοιας

Αυτό που περιμένουν οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ, αλλά και ο κόσμος της ομάδας είναι οι παίκτες να αγωνίζονται με βάση τις πραγματικές τους ικανότητες και να δείχνουν τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Η Ομόνοια μπορεί να προέρχεται από ήττα, αλλά αυτό δεν παρασύρει κανέναν στον Θρύλο. Ούτε το γεγονός πως έχουν να ηττηθούν από την «αιώνια» αντίπαλο από τις 6 Απριλίου 2013. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε ματς κρύβει τις δικές του δυσκολίες, κάθε αγώνας έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Διαβάστε επίσης: «ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια στην καλύτερή τους φάση»

Η νίκη στο σημερινό ντέρμπι αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα, με τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ να οφείλουν να παίξουν και για τον κόσμο, αλλά και για τον ίδιο τον εαυτό τους. Έχουν δείξει την ποιότητα που διαθέτουν τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ αυτών. Όμως αυτό δεν αρκεί και θα πρέπει μέχρι το φινάλε της σεζόν να καταθέσουν και την ψυχή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αρχής γενομένης στο ματς με την Ομόνοια. Τίποτα δεν θα έλθει χωρίς ιδρώτα, τίποτα δεν θα έλθει εάν δεν καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια εντός των τεσσάρων άσπρων γραμμών.

Ο «ιστός» του Γιώργου Δώνη

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Πέρεθ, στο κέντρο της οπισθοφυλακής μάλλον οι Μερκής, Πολιάκοφ (έτοιμοι είναι οι Καρλάο, Βούρος) και στα άκρα οι Ενσούε, Ιωάννου (Αλεξάνδρου). Στη μεσαία γραμμή ως ανασταλτικοί ο Μοράις με τον Σόουζα, μπροστά από αυτούς ο Εμπεσίλιο, αριστερά οι Σάλαϊ και Ορ διεκδικούν τη θέση, δεξιά ο Ζαχίντ και στη γραμμή κρούσης υπάρχουν οι λύσεις των Ντελατόρε, Ποτέ και Ντε Καμάργκο. Επιλογές έχει αρκετές ο Δώνης για να παρατάξει τον ΑΠΟΕΛ με διαφορετικό τρόπο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ