aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑΘέλει Γιοβάνοβιτς, άνθρωπος «κλειδί» ο Κύπριος Τζακ Αγγελίδης

Θέλει Γιοβάνοβιτς, άνθρωπος «κλειδί» ο Κύπριος Τζακ Αγγελίδης

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ μετά την αποχώρηση του Βλάνταβ Ίβιτς. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας sport1.co.il ανάμεσα στη λίστα των τεχνικών που αξιολογούνται είναι και αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός είναι άνεργος αφού απολύθηκε από την Ομοσπονδία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων χωρίς καν να προπονήσει ούτε μία φορά την Εθνική Ομάδα. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως τις διαπραγματεύσεις για τον νέο προπονητή της ομάδας θα κάνει ο κυπριακής καταγωγής, διευθύνων σύμβουλος της Μακάμπι, Τζακ Αγγελίδης.

Ο τέως εκτελεστικός πρόεδρος στον ΠΑΟΚ ταυτίστηκε με την αναγέννηση της Μακάμπι Τελ Αβιβ, στην οποία θήτευσε για πέντε χρόνια και «μετεγγράφηκε» τον Ιούλιο του 2014 στον ΠΑΟΚ. Παραιτήθηκε, όμως, «για προσωπικούς λόγους» μετά από 20 μήνες λόγω της… γνωστής κατάστασης στον «δικέφαλο» του βορρά και ενδεχομένως λόγω «ασυμφωνίας χαρακτήρων» με τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στον ελλλαδικό Τύπο κατά την πρόσληψή του στον ΠΑΟΚ, ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι γεννημένος στη Λάρνακα, αλλά σχεδόν όλη του η ζωή έχει κυλήσει εκτός της Κύπρου, καθώς από μικρή ηλικία βρέθηκε στην Αγγλία.

Τον Δεκέμβριο του 2016 επέστρεψε στην Μακάμπι και ανέλαβε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου. Μερικούς μήνες ενωρίτερα, τον Μάρτιο του 2016 το όνομα του Τζακ Αγγελίδη είχε απασχολήσει το ρεπορτάζ της Ανόρθωσης, αφού πληροφορίες ήθελαν τον Χρίστο Πουλλαΐδη να εξετάζει την περίπτωσή του για το πόστο του εκτελεστικού πρόεδρου της «Κυρίας».

Τα ρεπορτάζ στο Ισραήλ σημειώνουν πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση για πρόσληψη ξένου προπονητή στον πάγκο της Μακάμπι, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στην πορεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόσο ως παίκτη όσο και ως προπονητή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ