aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Θαμπώνει» το άστρο του Νικόλα Ιωάννου

«Θαμπώνει» το άστρο του Νικόλα Ιωάννου

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η εξαιρετική εμφάνιση στην ισοπαλία της Εθνικής μας ομάδας απέναντι στο Καζακστάν, ήλθε απλά να επιβεβαιώσει την τρομερή αγωνιστική κατάσταση του Νικόλα Ιωάννου. Το άστρο του 23χρονου ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ άρχισε να λάμπει πλέον για τα καλά, προκαλώντας ήδη το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων, οι οποίοι εδώ και καιρό τον έθεσαν στα ραντάρ τους. Σημειώνει αλματώδη άνοδο, δικαιώνει όσους προέβλεψαν την προοπτική του και πολύ περισσότερο πίστεψαν σε αυτόν και τον στήριξαν σε κρίσιμα σημεία της έως τώρα καριέρας του.

Αγωνιζόμενος αυτή τη φορά στο αριστερό άκρο της άμυνας, έδωσε προχθές βράδυ έτοιμο γκολ στον τέως συμπαίκτη του στον ΑΠΟΕΛ, Πιέρο Σωτηρίου. Στο φινάλε του 90λέπτου, μετά από εκ νέου όμορφη ατομική ενέργεια όπου πέρασε σχεδόν όλη την αντίπαλη άμυνα, τροφοδότησε τον αφύλακτο Φώτη Παπουλή, ο οποίος δεν σημάδεψε σωστά ώστε να ολοκληρωθεί εν τέλει η ανατροπή του σκορ. Αν και αμυντικός, ήταν ο πιο δραστήριος επιθετικά παίκτης της Εθνικής μας ομάδας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Νούνο Μοράις, υπ’ αριθμόν 19 που αξιοποιήθηκε

Προφανώς, για να πάρει τον (άτυπο) τίτλο του κορυφαίου με τους Καζάκους, πάει να πει πως έκανε και άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Αρίστευσε στα αμυντικά καθήκοντά του, είχε σωστές τοποθετήσεις και μεταβιβάσεις, αποτελώντας το ισχυρότερο πιόνι στη σκακιέρα του Ραν Μπεν Σιμόν, με την αναγνώριση της προσφοράς του να είναι καθολική. Από την περασμένη σεζόν ο Νικόλας καταθέτει την ποιότητά του, δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα. Η αγωνιστική περίοδος 2018-19, εξάλλου, αποτέλεσε την πιο ώριμη και σταθερή σεζόν για τον αριστεροπόδαρο αμυντικό, ο οποίος διέπρεψε ανασταλτικά, βοηθώντας παραλλήλως στην επιθετική λειτουργία με τις επελάσεις του.

Από τα καλοκαιρινά παιχνίδια προετοιμασίας στην Αυστρία ήταν εκ των κορυφαίων του ΑΠΟΕΛ, «πατώντας» ακολούθως τέρμα το γκάζι στα ζόρικα 90λεπτα της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι εκ των τριών παικτών της ομάδας που δεν έλειψαν ούτε δευτερόλεπτο από τον αγωνιστικό στις διπλές αναμετρήσεις με τις Σουτιέσκα, Καραμπάχ και Άγιαξ, κάτι που αντικατοπτρίζει αυτομάτως τις σπουδαίες εμφανίσεις του.

Σφύζει από ενέργεια, πάθος, ενθουσιασμό και πρωτίστως, πρόκειται για αμυντικό με φοβερό διασκελισμό, διαθέτει καλή ντρίμπλα και δεν φοβάται να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ιωάννου, πάει από το καλό στο καλύτερο γιατί πιστεύει στον εαυτό του και δουλεύει πολύ σκληρά στις προπονήσεις.

Διαβάστε επίσης: Οι πιο ακριβοί Κύπριοι παίκτες – Πόσα κοστολογούνται οι Κύπριοι διεθνείς

Οι αριθμοί

23 Οι συμμετοχές του με το εθνόσημο στο στήθος σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αριθμός που αντιστοιχεί με την ηλικία του. Δεκαοκτώ εξ αυτών στο αρχικό σχήμα και 5 ως αλλαγή. Το κοντέρ του «γράφει» 1.559 λεπτά, σκόραρε μία φορά και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα σε 6 φάσεις.

18 Τόσους αγώνες έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ όσον αφορά στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, παίρνοντας φανέλα βασικού στους 14 εξ αυτών. Στα 1.277 λεπτά, έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 3 φορές και ισάριθμες φορές ανάγκασε τον διαιτητή να βγάλει την κίτρινη από το τσεπάκι του.

25 Τα παιχνίδια που αγωνίσθηκε στο περσινό πρωτάθλημα. Τα περισσότερα στην έως τώρα καριέρα του σε ένα μαραθώνιο, δείγμα της προσφοράς του ώστε ο ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή για 7η διαδοχική σεζόν. Σκόραρε, επίσης, 4 φορές στο πρωτάθλημα, επίσης καλύτερή του επίδοση.

3 Παρέα με τους Βιντ Μπέλετς (τερματοφύλακας) και Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς (ακραίος αμυντικός), αποτελούν την τριάδα των ποδοσφαιριστών που αγωνίσθηκαν και στα 6 παιχνίδια της προκριματικής φάσης. Το κοντέρ τους «γράφει», δηλαδή, 540 λεπτά.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΠΟΕΛ

ΣΕΖΟΝ ΑΓΩΝΕΣ ΓΚΟΛ ΛΕΠΤΑ
2019-20 6 540
2018-19 35 4 2.991
2017-18 13 1 848
2016-17 22 2.378
2015-16 7 317
2014-15 7 413

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ