aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Θα σκοράρει ο Μπερτόλιο»

«Θα σκοράρει ο Μπερτόλιο»

stoiximan ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: Stoiximan.gr

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα πράγματα είναι απλά. Δηλαδή; Εάν ο ΑΠΟΕΛ καταφέρει να σκοράρει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς, τότε θα πρόκειται αυτομάτως για ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός. Ιστορικό για να ακριβολογούμε.

Με το γκολ που πέτυχε ο (μεγάλος απών του αποψινού ματς) Ιγκόρ ντε Καμάργκο στον προηγούμενο ευρωπαϊκό αγώνα με την Αστάνα, όχι μόνο έφτασε ο σύλλογος στην ανατροπή του αποτελέσματος (2-1), αλλά ήταν το υπ’ αριθμόν 200ό τέρμα στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν σκοράρουν μέσα στο «άντρο» των πρωταθλητών Ελλάδας, η ομάδα θα πάει για την τρίτη εκατοντάδα τερμάτων. Θα είναι ένα απ’ τα σημαντικότερα γκολ στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Ο Σταύρος Γεωργίου προ δεκαετίας στο Σαν Μαρίνο, όταν άνοιγε το σκορ, αυτομάτως είχε βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στο 100ό ευρωπαϊκό γκολ του συλλόγου.

Ο Γεωργίου, επί της ευκαιρίας, μίλησε χθες στο «Goal» για το εν λόγω τέρμα, έκανε τη δική του εκτίμηση για τον παίκτη που μπορεί να «καρφώσει» απόψε το αντίπαλο πλεχτό και επισήμανε τι πρέπει να κάνει ο ΑΠΟΕΛ για να φτάσει στον τελικό του στόχο.

apoel-retro

«ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ» Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

«Δεν το ήξερα. Πολύ καλό νέο. Για να πω την αλήθεια τώρα το πληροφορούμε από εσένα. Όταν είχα σκοράρει στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μουράτα δεν είχα πληροφορηθεί κάτι για τη σημασία ή καλύτερα την αξία που είχε το γκολ μου. Τώρα το μαθαίνω, δέκα χρόνια μετά, και σίγουρα είναι κάτι που θα… κρατήσω. Με τιμά ιδιαιτέρως», ήταν η πρώτη αντίδραση του Σταύρου Γεωργίου, όταν τον πληροφορήσαμε πως ήταν ο παίκτης που πέτυχε το 100ό τέρμα του ΑΠΟΕΛ στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

«Θυμάμαι πως δεν δυσκολευτήκαμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Με προπονητή τότε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είχαμε κερδίσει στο πρώτο ματς που έγινε στην έδρα μας (3-1) και στον επαναληπτικό επιβληθήκαμε της αντιπάλου επίσης με ευκολία (4-0)», είπε ο Γεωργίου.

georgiou

ΟΙ ΣΗΜΑΔΙΑΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ

Στο ματς που διεξήχθη στο Σαν Μαρίνο στις 27 Ιουλίου 2006 στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού στο ΟΥΕΦΑ, ο Σταύρος Γεωργίου είχε ανοίξει τον χορό των τερμάτων. Παραβίασε την εστία της Μουράτα στο 14ο λεπτό. Αριθμός  τον οποίο είχε επιλέξει και αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ. Ήταν το πέμπτο συνολικά τέρμα που πέτυχε στην Ευρώπη και έμελλε να ήταν και το τελευταίο του στις εκτός συνόρων διοργανώσεις με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα!

Και ασφαλώς, με αυτό το γκολ, όπως προαναφέραμε, ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε δέκα δεκάδες τέρματα επί ευρωπαϊκής σκηνής. Τρελές συμπτώσεις, δηλαδή, για έναν παίκτη που είχε αφήσει τη δική του σφραγίδα στον σύλλογο της Λευκωσίας και λατρεύτηκε από τους ΑΠΟΕΛίστες. Ο «άππαρος», όπως τον φώναζαν οι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων. Τώρα, υπηρετεί την ομάδα από το πόστο του προπονητή. Ο Γεωργίου, είναι ο κόουτς της εφηβικής ομάδας των πρωτευουσιάνων, η οποία πάει από το καλό στο καλύτερο.

bertoglio

ΕΞΤΡΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟ 200Ο ΓΚΟΛ!

Ποιος ποδοσφαιριστής, κατά την άποψή του, μπορεί να πετύχει απόψε το 200ό γκολ του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη; Θέσαμε την εν λόγω ερώτηση-πρόβλεψη στον Σταύρο Γεωργίου και η απάντηση που πήραμε ήταν μάλιστα άμεση: «Θα σκοράρει μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού ο Φακούντο Μπερτόλιο». Δεν το σκέφτηκε καθόλου, δείγμα του πόσο πολύ πιστεύει στις ικανότητες του τέως ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης.

«Πρόκειται για παίκτη που κατά την άποψή μου μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ιδιαιτέρως σε τέτοια ματς. Έχει την ικανότητα να… διαβάσει το παιχνίδι, να κλείσει χώρους και παραλλήλως να διασπάσει την αντίπαλη αμυντική γραμμή. Έχει καλά χτυπήματα της μπάλας στις στατικές φάσεις, ένα σημείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΑΠΟΕΛ και περιμένω προσωπικά πολλά από τον Αργεντινό».

christiansen

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΠΙΒΙΩΣΗ»

«Εάν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσε απέναντι στη Λάρισα, τότε ο ΑΠΟΕΛ θα έχει αρκετές πιθανότητες για να… χτυπήσει το ματς. Νομίζω, όμως, πως ένεκα της ήττας θα είναι πιο συγκεντρωμένοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και πιο παθιασμένοι. Αλλά και πάλι πιστεύω πως ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να σκοράρει μέσα στην έδρα των πρωταθλητών Ελλάδας», επισήμανε ο Σταύρος Γεωργίου.

«Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να προσέξει πάρα πολύ το μεσοαμυντικό κομμάτι. Να διατηρήσει το μηδέν παθητικό ώστε να αναγκάσει τον αντίπαλο ν’ ανοιχθεί και να… χτυπήσει στις αντεπιθέσεις», πρόσθεσε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των πρωταθλητών μας. «Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός μεσοεπιθετικά, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Θα πρέπει να βγάλουν πολλά τρεξίματα στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ, να κλείσουν όσο γίνεται περισσότερους χώρους και πιστεύω στις αντεπιθέσεις μπορούν να κάνουν τη ζημιά στον αντίπαλό τους, φτάνοντας στο ζητούμενο».

Παίξε στο Stoiximan το Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ με 0% γκανιότα και τις καλύτερες αποδόσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ