aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Θα πήγαινα στην Ομόνοια και μετά με έπεισε ο Πρόδρομος Πετρίδης»

«Θα πήγαινα στην Ομόνοια και μετά με έπεισε ο Πρόδρομος Πετρίδης»

Ως τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας χαρακτήρισε τη θητεία στην Κύπρο ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Ελλαδίτης επιθετικός που πρωτοήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Διγενή Μόρφου, ακολούθως έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ, ενώ φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) αποκάλυψε ότι προτού υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους γαλαζοκίτρινους βρέθηκε πολύ κοντά στην Ομόνοια, ενώ αναφέρθηκε και στον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από τον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Που σε βρίσκουμε και με τι ασχολείσαι σήμερα; «Τη δεδομένη στιγμή μένω μόνιμα στην Καβάλα. Εργάστηκα στα τμήματα υποδομής για οκτώ χρόνια, αλλά η γνωριμία μου με τη νυν σύζυγό μου η οποία έχει σκλήρυνση κατά πλάκας με ώθησε στο να λάβω κάποιες άλλες αποφάσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω δικό μου θεραπευτήριο στην Καβάλα και για τέτοια περιστατικά. Πλέον είναι σε καλύτερη κατάσταση η σύζυγός μου».

Πώς προέκυψε η συμφωνία με τον Διγενή για να έρθεις στην Κύπρο; «Το πέρασμα μου από την Κύπρο ήταν από τις πιο σημαντικές περιόδους της ζωής μου. Είχα τύχη και ευλογία να ζήσω εκεί και να αγαπήσω και να αγαπηθώ από τον κόσμο. Τα συναισθήματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι μόνο χαρά. Το καλοκαίρι του 2002 είχε ανέβει στην Α’ κατηγορία ο Διγενής, έκανα 1-2 προπονήσεις και καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να συνεργαστούμε, ήταν μεγάλη η συμβολή του Μάριου Κωνσταντίνου. Είχα πάει σε μια οικογένεια, αυτό που έζησα εκεί δεν τον έζησα σε άλλη ομάδα. Ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική χρονιά, το ότι σωθήκαμε και τα βάλαμε με μεγάλες ομάδες, ήταν η βάση που στηρίχθηκε και τις επόμενες σεζόν ο Διγενής. Είναι σπάνιο αυτό που είχε γίνει, το δέσιμο που υπήρξε. Συμφωνήσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασίας μας, αλλά προς τιμή των διοικούντων, κατάλαβαν ότι θα ήταν καλό για μένα και για τους ίδιους να πάρω μετεγγραφή σε μια μεγαλύτερη ομάδα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Τι σε σημάδεψε στον Διγενή; «Το πρώτο μου γκολ που ήταν κόντρα στον Άρη, η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ του 2-3, σε εκείνο το παιγνίδι όπου είχε χάσει το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ, ενώ στο επόμενο ματς με την ΑΕΛ είχα βάλει δύο γκολ».

Και μετά η μετεγγαφή στον ΑΠΟΕΛ: «Μετά το χατ-τρικ μέσα στο ΓΣΠ που ευνόησε βαθμολογικά την Ομόνοια, είχα έρθει σε προχωρημένες επαφές με την Ομόνοια και υπήρχε μια βεβαιότητα ότι θα πήγαινα εκεί. Όμως, άλλαξαν κάποια πράγματα και τελικά επιλέχθηκε ο Κόσλεϊ και ενώ περίμενα τι θα γίνει, έμαθα ότι με ήθελε ο ΑΠΟΕΛ. Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ (σ.σ. στην πρώτη θητεία του Πρόδρομου Πετρίδη) με έκανε να νιώθω ότι χρωστάω κάτι στην ομάδα και με έπεισε. Ο τρόπος που με υποδέχθηκε ο κόσμος είχε μια… σκιά.  Δεν έπαιρνα τα χρήματα που μου όφειλαν. Η μεγαλύτερη πικρία που κουβαλάω από το ποδόσφαιρο είναι αυτή, ότι εννέα φορές σε διαφορετικές ομάδες πήγα δικαστικώς για να πάρω τα χρήματα που μου οφείλονταν».

Για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει τότε: «Έκανα τη συνέντευξη Τύπου και αυτό μου στοίχισε το μισό συμβόλαιο, υπήρχε και ειδικός όρος στο συμβόλαιο μου. Έχω μετανιώσει για το ότι κάποια στιγμή, είχα τοποθετηθεί σε μια συνέντευξη για το ότι άσκησα κριτική για τον τρόπο που αγωνιζόταν ο κ. Ούχριν. Δεν έπρεπε να το κάνω, δεν ήταν στη δική μου αρμοδιότητα».

Η αποχώρηση από τον ΑΠΟΕΛ: «Έφυγα στην μετεγγραφική Ιανουαρίου, αλλά είχα αποχωρήσει από τον Δεκέμβριο και δεν μπορούσα να πάω σε άλλη ομάδα στην Κύπρο, ήθελα να μείνω εκεί. Έπειτα πήγα στην Γερμανία και δοκιμάστηκα σε μια ομάδα Β’ κατηγορίας, τους έπεισα αλλά έπρεπε να φύγω για άλλους λόγους. Στη συνέχεια δέχθηκα δυο προτάσεις από Λάρισα και Δόξα Δράμας, επέλεξα την Δόξα, αλλά ήταν λάθος, έφυγα και από εκεί με προσφυγή και μετά ήρθα στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Το ξέρω ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα να βγω πρωταθλητής στον ΑΠΟΕΛ, αλλά είχα αποχωρήσει…»

Θα ήθελες να αγωνίζεσαι με τις σημερινές συνθήκες: «Δεν ζηλεύω τις συνθήκες που έχουν τώρα οι ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες έχουν χάσει την αξία και την υπόσταση του πρωταγωνιστή, οι παίκτες είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας του ποδοσφαίρου και γι’ αυτό φέρουν ευθύνη οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Με θλίβει η μαζική κάθοδος ξένων παικτών στην Κύπρο. Θλίβομαι όταν βλέπω σε μια ενδεκάδα μόνο ξένους, είναι κατάντια να μην βλέπεις σε μια κυπριακή ομάδα, κάποιο Κύπριο. Είναι άσχετοι ως και επικίνδυνοι οι παράγοντες που το έχουν κάνει αυτό και απαξίωσαν τον Κύπριο παίκτη, νιώθω Ελλαδίτης και Κύπριος μαζί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ