aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘ. Κυριακίδης: «Δεν είναι ξεκάθαρη η οικονομική κατάσταση της εταιρείας»

Θ. Κυριακίδης: «Δεν είναι ξεκάθαρη η οικονομική κατάσταση της εταιρείας»

Στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας αναφέρθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Θεόδωρος Κυριακίδης σε δηλώσεις του στον Super Sport FM, η οποία όπως τόνισε δεν είναι ξεκάθαρη. Παράλληλα, μίλησε για την επιτροπή, τον ρόλο που θα είχε αλλά και τον σκοπό της, που θα ήταν να βοηθήσει και όχι να αλλάξει την διοίκηση.

Όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Κυριακίδης:

Για την επιτροπή: «Ήταν μία πρωτοβουλία του Γιάννη Δημητρίου, μέλος του Συμβουλίου πριν πέντε χρόνια. Ο λόγος ήταν να συσταθεί μία επιτροπή εντελώς ανεξάρτητη, με τις ευλογίες εταιρείας και σωματείου. Δεν θα μπορούσε να είναι μονόπλευρο, γιατί θα ήταν παράδοξο να ορίσει μία επιτροπή η εταιρεία και να μην είχε την συγκατάθεση του σωματείου. Έτσι έγιναν συναντήσεις και με τις δύο πλευρές ώστε να γίνει η σύσταση της επιτροπής. Θα ήταν ανεξάρτητα άτομα, εκτός του Συμβουλίου».

Για το ρόλο που θα είχε η επιτροπή: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κάποιος έλεγχος για να δούμε που στέκεται η εταιρεία, γιατί είναι δύσκολοι οι καιροί, χορηγοί δεν βρίσκονται εύκολα, έτσι πρέπει να μπει ένας προγραμματισμός, ώστε να γίνει βιώσιμη η εταιρεία. Η επιτροπή δεν έχει πρόθεση να αλλάξει κάποια διοίκηση ή να της επιβληθεί. Έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση, που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη».

Για την σημερινή εικόνα της εταιρείας: «Δεν είναι άσχημη η οικονομική εικόνα της εταιρείας, αλλά δεν είναι ξεκάθαρη. Εκεί χρειάζεται η επιτροπή ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα».

Για τη θέση του σωματείου: «Το σωματείο έχει θεσμικό ρόλο και θα έπρεπε να ζητήσει να γίνει αυτή η επιτροπή ώστε να γίνει ο έλεγχος».

Αν προχωρά η σύσταση της επιτροπής: «Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε, γιατί δεν υπάρχει εντολή από κανέναν και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αυτεπάγγελτα. Το ιδανικό θα είναι να μας δώσουν και το Σωματείο και η Εταιρεία την εντολή».

Για την στήριξη του κόσμου: «Μόνο ο κόσμος μπορεί να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη θέση. Αλλά πρέπει να δείξουμε μία καθαρή εικόνα, ώστε να γνωρίζει ο κόσμος τι συμβαίνει».

Για τα αγωνιστικά: «Νομίζω πως είναι η πιο δύσκολη χρονιά από όσες θυμάμαι εγώ τουλάχιστον. Δεν βλέπουμε αυτό που θέλουμε να βλέπουμε, η βαθμολογική κατάσταση μας στεναχωρεί. Ο ερχομός του Σάββα Πουρσαϊτίδη βελτίωσε την εικόνα, γιατί βλέπουμε μία προσπάθεια να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και είμαι σίγουρος πως θα προσπαθήσουν όλοι να σώσουν ότι σώζεται από τη φετινή χρονιά. Δυστυχώς άργησε να γίνει αυτό, ο Σάββας είναι από τους πιο ικανούς προπονητές στην Κύπρο και μπορεί να προσφέρει πολλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ