aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤέσσερα αστέρια έτοιμα να λάμψουν

Τέσσερα αστέρια έτοιμα να λάμψουν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Μπερτόλιο φορά τη φανέλα με το νούμερο 10. Ο Ρόλαντ Σάλαϊ, που για χάρη του ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε από τα ταμεία του 1.000.000 και πλέον εκατομμύριο ευρώ μπορεί να αποδώσει άριστα στη συγκεκριμένη θέση, όπως και ο Γκάιας Ζαχίντ (όπως δήλωσε ο Μάρκο Ταγκμπατζούμι) το έτερο μεγάλο καλοκαιρινό απόκτημα των πρωταθλητών.

Πέραν των τριών ποδοσφαιριστών, μόλις πρόσφατα ο Εμπεσίλιο μας έδειξε τον «άλλον» του εαυτό, τον καλό από τη θέση αυτή! Αυτός που κρατά και το μαχαίρι και το καρπούζι δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Δώνη, ως προς το πού και πώς θα χρησιμοποιήσει τον καθένα από τους τέσσερις πιο πάνω παίκτες του.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός δεν μπορεί παρά να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση έχοντας τέτοιο υλικό και τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές, αφού πέρα από τη θέση του επιτελικού μέσου, σχεδόν όλοι τους μπορούν να αγωνιστούν και να αποδώσουν το ίδιο καλά και από τα άκρα. Μοναδική ίσως εξαίρεση ο Εμπεσίλιο, ο οποίος όποτε αγωνίστηκε στα φτερά δεν τα πήγε καλά. Η τεχνική κατάρτιση και το ταλέντο των τεσσάρων τους δίνει τη δυνατότητα και την άνεση να αγωνιστούν όπου ο προπονητής τους κρίνει καλύτερα. Άλλο τόσο σίγουρο ωστόσο θεωρείται το γεγονός πως ο κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω από μια συγκεκριμένη θέση.

Από την άλλη μπαίνει στη μέση και το τακτικό κομμάτι (είναι το κλασσικό 4-2-3-1, το 3-5-2, για το οποίο τόσα και τόσα ακούστηκαν ή ακόμη και το 4-3-3) και με ποιο θα αποφασίσει ο Δώνης  να πορευτεί ή να «φορέσει» περισσότερο η ομάδα του. Θα έχει λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα αξιοποιήσει τους τέσσερις ποδοσφαιριστές «πριμαντόνες» ο Γιώργος Δώνης, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Σαλαμίνα το Σάββατο στο «Danoi Αμμόχωστος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ