aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΤεράστιο κάζο για τον ΑΠΟΕΛ με το «καλημέρα» σε… γκραν γκινιόλ! (vid)

Τεράστιο κάζο για τον ΑΠΟΕΛ με το «καλημέρα» σε… γκραν γκινιόλ! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Το καθήκον του, ως φαβορί τουλάχιστον… ΔΕΝ το έκανε ο ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι της πρεμιέρας τον ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στην Ντουντελάνζ. Όχι απλά δεν το έκανε, αλλά έζησε κι εφιαλτικές στιγμές, αφού δέχθηκε την ήττα με 3-4, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι γαλαζοκίτρινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-2, έκαναν την ολική ανατροπή σε 3-2 μέσα σε 4μισι λεπτά, και αντί να διευρύνουν το προβάδισμά τους ή τουλάχιστον να προσέξουν, δέχθηκαν άλλα δύο τέρματα στο 72’ και στο 82’ (σε ένα δεκάλεπτο δηλαδή). Κι έτσι έπεσαν θύμα μίας μεγάλης έκπληξης.

Στο άλλο ματς του α’ ομίλου, η Σεβίλλη κέρδισε εύκολα με 3-0 την Καραμπάχ στο Μπακού, κι αυτό ανακουφίζει κάπως την κατάσταση ενόψει της συνέχειας για τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό βέβαια θα ισχύσει εάν πράγματι οι γαλαζοκίτρινοι ήταν απλώς σε άσχημη βραδιά κι έπεσαν θύμα έκπληξης, ή εάν η Ντουντελάνζ ξαφνικά μας… βγαίνει ομάδα «μεγαθήριο». Θα δούμε…

Πάμε τώρα στο ματς… Πειραματίστηκε με σύστημα με 3-5-2 ο Τομάς Ντολ στο πρώτο ημίχρονο θυμίζοντάς μας τον Πάολο Τραμετσάνι, παρουσιάστηκε με χαλαρότητα ο ΑΠΟΕΛ, τα αμυντικά κενά κι οι αργές επιστροφές ήταν εμφανέστατα στοιχεία αρνητικά σε όλο σχεδόν το πρώτο 45λεπτο. Αποτέλεσμα; Οι γαλαζοκίτρινοι υπέστησαν ψυχρολουσία στο 36’, χωρίς προηγουμένως να απειλήσουν σοβαρά την Ντουντελάνζ.

Η ομάδα από το Λουξεμβούργο είχε θράσος, επιδίωξε σε 3-4 περιπτώσεις να ξαφνιάσει τον ΑΠΟΕΛ αξιοποιώντας τα αντίπαλα κενά στην οπισθοφυλακή και σε μία από αυτές τις στιγμές, κατάφερε να πάρει προβάδισμα με εύστοχο πλασέ του Σινανί. Ο σκόρερ της Νουντελάνζ, στο 36’ βρέθηκε απέναντι από τον Μπέλετς μετά από ασίστ του Μπερνιέ και δεν λάθεψε.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε με το μέρος την κατοχή της μπάλας, όμως η υπεροχή του σε αυτόν τον τομέα αποδείχθηκε ανούσια, αφού όπως προαναφέραμε, όχι μόνο δεν απείλησε σοβαρά την θεωρητικά πιο αδύναμη Ντουντελάνζ, αλλά ούτε ένα σουτ εντός εστίας δεν κατάφερε.

Στην επανάληψη, ο Γερμανός τεχνικός άλλαξε πρόσωπα και σύστημα. Έριξε στη… μάχη Ζοαοζίνιο και Τάαμαρι στη θέση των Σόουζα και Γιάκολις και μετέτρεψε το σύστημα από 3-5-2 σε 4-3-3. Στο 51’ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, αφού ο Μπερνιέ έβαλε την Ντουντελάνζ σε θέση ισχύος διαμορφώνοντας το 2-0 με δυνατό σουτ. Ο ΑΠΟΕΛ χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του, αλλά και με τις συνθήκες να τον ευνοούν, μείωσε άμεσα με κεφαλιά του Πάβλοβιτς στο 54’ έπειτα από μπαλιά του Ζοαοζίνιο, ενώ στο 56’ ο Ντε Βινσέντι με πέναλτι που κέρδισε νωρίτερα ο Τάαμαρι, έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

Τα πολύ χαρμόσυνα, ήρθαν στο 58’ για τον ΑΠΟΕΛ, αφού ο Πάβλοβιτς με δεύτερο προσωπικό γκολ, πέτυχε την ολική ανατροπή με σουτ από κοντά. Όλα έβαιναν καλώς για τον ΑΠΟΕΛ, καθότι μέχρι το 72’ είχε τον έλεγχο κι απείλησε σε 3-4 περιπτώσεις με τέταρτο γκολ. Ωστόσο, στο εν λόγω σημείο πληρώνοντας άλλη μία αμυντική αδράνειά του, ισοφαρίστηκε σε 3-3. Μετά από σέντρα στο 72ο λεπτό, ο Στολζ πετάχτηκε μπροστά από τον Μερκή και με τυχερό τρόπο βρήκε την μπάλα, στέλνοντάς την στα δίχτυα του Μπέλετς.

Και ξαφνικά, εκεί που έλεγε κανείς «ΟΚ, πάμε να βάλουμε εμείς το 4ο γκολ», εμφανίστηκε ο εφιάλτης για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στο 82’ βρέθηκε ξανά πίσω σκορ (3-4), με σουτ του Σινανί. Έτσι λοιπόν, ολοκληρώθηκε ένα τεράστιο κάζο για τους περσινούς πρωταθλητές μας, στο «καλημέρα» της διοργάνωσης.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Μερκής, Ιωάννου, Μιχαΐλοβιτς, Γιάκολις (46′ Τάαμαρι), Μπέζιακ, Γκέντσογλου, Σόουζα (46′ Ζοαοζίνιο), Μάτιτς, Ντε Βινσέντι (77′ Εφραίμ), Πάβλοβιτς.

Ντουντελάνζ (Μπέρτραν Κρασό): Ζουμπέρ, Μπουχουκαρί, Σνελ, Γκαρός, Κιρχ (63′ Λεσκό), Μπερνιέ, Μορέν, Πόκαρ, Στολζ (93′ Κουλς), Μεντί (67′ Λαβιέ), Σινάνι.

Σκόρερ: 54′, 58′ Πάβλοβιτς, 56′ Ντε Βινσέντι (πεν.) / 36′, 82′ Σινανί, 51′ Μπερνιέ, 72′ Στολζ.

Κίτρινες: 87′ Γκέντσογλου / 28′ Μορέν.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Ντιμίτρι Μουντεάν (Μολδαβία).

Α’ βοηθός: Βίκτορ Μαρντάρι (Μολδαβία).

Β’ βοηθός: Βαντίμ Βικόλ (Μολδαβία).

Τέταρτος: Αλεξάντρου Τιν (Μολδαβία).

Παρατηρητής διατησίας: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ελλάδα).

Παρατηρητής ΟΥΕΦΑ: Μαρτσίν Στεφάνσκι (Πολωνία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ