aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤελικά δικαίωση για Κατσαντώνη από εφετείο που μένει στον ΑΠΟΕΛ

Τελικά δικαίωση για Κατσαντώνη από εφετείο που μένει στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

Εκ παραδρομής η απόφαση του εφετείου ερμηνεύθηκε λανθασμένα για δικαίωση της Ομόνοιας αφού με μια ανάγνωση του πλήρους σκεπτικού ουσιαστικά δικαιώνει τον Κατσαντώνη για την επιλογή του να μετακομίσει στον ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα το σκεπτικό αναφέρει πως το δικαίωμα που έχει η Ομόνοια στην υπόθεση Κατσαντώνη είναι τα έξοδα εκπαίδευσης του όταν και αν υπογράψει συμβόλαιο επαγγελματικό με τον ΑΠΟΕΛ ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Εξάλλου όπως μαθαίνουμε ουδέποτε ο ίδιος ο παίκτης αλλά και ο ΑΠΟΕΛ αρνήθηκαν το γεγονός αυτό. Η απόφαση του εφετείου τονίζει συγκεκριμένα πως ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής μπορεί να μετακομίσει σε ομάδα της αρεσκείας του και να παραμείνει ερασιτέχνης αν το επιθυμεί κάτι που έπραξε ο Ανδρέας Κατσαντώνης αρνούμενος να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια.

Με βάση όλο αυτό η Ομόνοια θα δικαιούται μόλις 2 χρόνια από τα έξοδα εκπαίδευσης του αφού από το 2012 μέχρι το 2018 βρέθηκε σε άλλες δύο Ακαδημίες στο σύνολο των 6 χρόνων που προνοούν τα έξοδα εκπαίδευσης.

Το ποσό της αποζημιώσεις θα καθοριστεί με βάση την ειδική φόρμουλα που θα αφορά το συνολικό ποσό του επαγγελματικού συμβολαίου που θα υπογράψει ο Κατσαντώνης με οποιαδήποτε ομάδα ή τον ΑΠΟΕΛ με τον Κύπριο διεθνή να μπορεί να παραμείνει ως ερασιτέχνης μέχρι τα 23 του με βάση τους κανονισμούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ