aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάκης Αντωνίου: «Τσάμπιονς Λιγκ, επιθετικός και η ανάγκη με Τάαμαρι»

Τάκης Αντωνίου: «Τσάμπιονς Λιγκ, επιθετικός και η ανάγκη με Τάαμαρι»

Τα στοιχεία που οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, το κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών, αλλά και την ανάγκη παραμονής του Μούσα Αλ Τάαμαρι, τουλάχιστον στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ανέλυσε ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων, Τάκης Αντωνίου μιλώντας στον Super Sport FM.

Πώς νιώθετε μετά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος; «Νιώθουμε μια περηφάνια γιατί είμαστε μέλη αυτής της ομάδας. Αυτό που μου έρχεται συχνά στο μυαλό είναι το γεγονός ότι κάποια σημαίνοντα πρόσωπα του παρελθόντος  δεν ευτύχησαν να δουν αυτές τις μεγάλες επιτυχίες αλλά έτσι είναι η ζωή. Όσοι είμαστε εδώ και τα ζούμε νιώθουμε μεγάλη υπερηφάνεια».

Ήταν ένα πρωτάθλημα παράξενο με σκαμπανεβάσματα: «Ήταν ένα πολύ παράξενο πρωτάθλημα, όσον αφορά την πορεία των ομάδων. Η δική μας ομάδα είχε πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά και οι βασικοί αντίπαλοι το ίδιο. Πέραν από τις τέσσερις νίκες επί του βασικού αντιπάλου έπαιξε ρόλο το ποιοτικό και με βάθος ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Με αυτή την ποιότητα κατάφερε να κερδίσει σημαντικούς αγώνες και εκεί που οπισθοχώρησε ο βασικός αντίπαλος από την ταλαιπωρία στην Ευρώπη και γιατί δεν φρόντισε να ενισχυθεί τον Ιανουάριο το εκμεταλλεύτηκε ο ΑΠΟΕΛ».

Ο πήχης πλέον ανεβαίνει με την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος; «Ο πήχης είναι μόνο στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Από την στιγμή που πήρε η ομάδα το πρωτάθλημα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει τον υψηλό στόχο, τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής γνωρίζει άριστα το υλικό και θα βρεθούν όλες οι λύσεις που θα δώσουν περαιτέρω ποιότητα στην ομάδα σε τομείς που υστερεί. Εγώ συμφώνησα με τον πρόεδρο Πρόδρομο Πετρίδη για την ποιότητα του ρόστερ. Είναι εξαιρετική, όμως χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση με παίκτες που θα μπορέσουν να μπουν στην ομάδα και όχι απλώς να γίνουν παίκτες 11άδας αλλά να προσθέσουν και ποιότητα».

Η διοίκηση έριξε και τον μέσο όρο ηλικίας με νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν και αξία μεταπώλησης: «Αυτό είναι το πιο δυνατό σημείο της διοίκησης Πρόδρομου Πετρίδη. Πόνταρε σε νεαρούς παίκτες, ρίσκαρε, αλλά του βγήκε. Υπάρχει δυνατή βάση, αισθάνομαι πολύ ασφαλής με παίκτες όπως ο Βούρος, ο Νικόλας Ιωάννου που έχουν εξαιρετικά στοιχεία και ταιριάζουν και στον τρόπο που επιλέγει να παίζει ο Πάολο Τραμετσάνι. Υπάρχει και ένα κράμα παικτών και νεαρών και πιο μεγάλων στον μεσοεπιθετικό χώρο που μπορούν να αποτελέσουν την βάση αλλά είναι φανερή η αδυναμία στην θέση του κεντρικού επιθετικού. Ελπίζω ότι αυτή την φορά θα συμπληρωθεί αποτελεσματικά αυτό το κενό».

Για τον Τάμαρι, είναι ο MVP του πρωταθλήματος; «Μιλήσαμε πολύ για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Με την απόδοση του μιλά ο ίδιος στο γήπεδο. Είναι ειδική περίπτωση ο Τάμαρι. Από την πρώτη στιγμή έκανε την διαφορά. Δεν παρουσιάστηκε ποτέ ένα τέτοιο φαινόμενο, δηλαδή από τα πρώτα στάδια να “φωνάζει” ότι εγώ κάνω την διαφορά. Έπεσε σε κάποια στιγμή η απόδοση του, αλλά στην κρίσιμη στιγμή ήταν εκεί. Πρέπει να μας βοηθήσει στην Ευρώπη καθώς τα στοιχεία που έχει μπορούν να βοηθήσουν όταν θα δυσκολέψει το πράγμα εφόσον προχωρήσει η ομάδα. Έτσι θα φέρει λεφτά στην ομάδα. Το ότι κάποια στιγμή θα πωληθεί το περιμένω κι εγώ αλλά αυτό που πρέπει να δούμε πρώτα είναι πως θα μας βοηθήσει στην Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ