aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάκης Αντωνίου: Το «όπλο» του ΑΠΟΕΛ και τι αναμένει από τον Ίνγκεμπριγκτσεν

Τάκης Αντωνίου: Το «όπλο» του ΑΠΟΕΛ και τι αναμένει από τον Ίνγκεμπριγκτσεν

Για την πιο επιτυχημένη δεκαετία στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, το ποδόσφαιρο στη Κύπρο αλλά και το νέο προπονητή των γαλαζοκίτρινων, Κάρε Ίνγκεμπριγκτσεν μίλησε στον Super Sport FM (104.0) ο παλαίμαχος άσος, Τάκης Αντωνίου.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε στην παρουσία του Νορβηγού τεχνικού στον πάγκο των περσινών πρωταθλητών και εξήγησε γιατί θεωρεί το δύσκολο πρόγραμμα ως έναν όπλο για τους ποδοσφαιριστές των γαλαζοκίτρινων.

Για την πιο επιτυχημένη 10ετία στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ: «Το ΑΠΟΕΛ όχι μόνο την τελευταία 10ετία αλλά την τελευταία 20ετία έγινε μια πολύ δυνατή ομάδα. Υπάρχει μια σταθερότητα, όποτε δεν κερδίζει το πρωτάθλημα, στην βαθμολογία είναι δεύτερο και αυτό δείχνει ότι βαδίζει σε γερές βάσεις. Αυτό που απογείωσε την ομάδα είναι οι επιτυχίες στην Ευρώπη. Έμπνευση για την ομάδα μας υπήρξε και η παρουσία της Ανόρθωσης στους ομίλους. Ήμασταν και τυχεροί που είχαμε έναν προπονητή τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που με τον πρόεδρο Φοίβο Ερωτοκρίτου με καλή συνεργασία και επαγγελματισμό κατέστησαν το ΑΠΟΕΛ πολύ ισχυρό. Συνεχίζει μέχρι τώρα η ομάδα με έναν καινούριο πρόεδρο με τεράστια πείρα να διαχειριστεί τις επιτυχίες».

Για το ποδόσφαιρο στη Κύπρο: «Πολλοί υποτιμούν το ποδόσφαιρο μας, υποτιμούν τους παράγοντες μας ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ομάδες μας αλλά υποσκελίσαμε στην βαθμολογία χώρες με τεράστια ποδοσφαιρική πείρα, είμαστε κοντά στην 15η θέση και να παλεύουμε γι’ αυτήν και φαίνεται ότι κάτι υπάρχει εδώ στην Κύπρο που μας βοηθά να φτιάχνουμε καλές ομάδες. Πλέον δεν έρχονται μόνο μεγάλοι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, αλλά έρχονται και ποδοσφαιριστές προοπτική. Βλέπουν ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ένα καλό σκαλοπάτι και περαιτέρω ανέλιξη στην καριέρα του. Δεν θα πω ότι τα καλύτερα έπονται αλλά πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε μεγάλους στόχους».

Για το νέο προπονητή και το παιχνίδι με την ΕΝΠ: «Είναι θετικό για το νέο προπονητή που δεν μπαίνει κατευθείαν τα ντέρμπι χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την Ένωση την οποία στον Α΄ γύρο νικήσαμε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Έχει την ευκαιρία να κερδίσει χρόνο για να μάθει καλύτερα τους ποδοσφαιριστές. Δεν φοβάμαι το πρόγραμμα αλλά το θεωρώ ότι ίσως να είναι ένα όπλο για την συνέχεια και εξηγούμαι:  Ένα από τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ ήταν η έλλειψη σταθερού σχήματος και προσώπων. Αυτό δημιούργησε μια ανασφάλεια στους ποδοσφαιριστές που έμπαιναν και βίωναν κάθε φορά μια καινούρια κατάσταση και είχαν και την Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές μπαίνοντας στο γήπεδο δεν είχαν ξεκαθαρισμένους στο μυαλό τους, τους ρόλους τους. Ο νέος προπονητής μίλησε για σταθερότητα, ξεκάθαρους ρόλους και ισορροπία στις γραμμές. Είναι καθαρά ποδοσφαιρικά στοιχεία και αναμένω ότι πάνω σε αυτά θα δώσει έμφαση ο νέος προπονητής. Αν τα εφαρμόσει αυτά ο προπονητής θα γίνει πιο ελκυστική και η εικόνα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ