aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάκης Αντωνίου: Οι κινήσεις του Χατζηλούκα που μεταμόρφωσαν τον ΑΠΟΕΛ

Τάκης Αντωνίου: Οι κινήσεις του Χατζηλούκα που μεταμόρφωσαν τον ΑΠΟΕΛ

Βέβαιος για τη δυναμική του ρόστερ του ΑΠΟΕΛ και σίγουρος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δήλωσε ο Τάκης Αντωνίου. Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων ανέφερε τις κινήσεις του Λούκα Χατζηλούκα στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με τη Σεβίλλη και έφεραν την αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς είδατε χθες το ΑΠΟΕΛ; «Πιστεύω είχε καλύτερες ισορροπίες στις γραμμές του. Απλές και ουσιαστικές κινήσεις από το Λούκα, μεταμόρφωσε την ομάδα. Ωστόσο, λαμβάνω υπόψη μου ότι δεν είχε κρισιμότητα ο αγώνας, κάτι που έδωσε ελευθερία στους παίκτες, που δεν είχαν άγχος. Ήταν πιο απελευθερωμένοι οι παίκτες και φάνηκε. Ήταν κάτι που τους έλειπε στους προηγούμενους αγώνες. Για παράδειγμα, ο Σάβιτς και ο Μερκής ένιωσαν πιο ασφαλής που είχαν άλλους δύο αμυντικούς στα πλάγια. Σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, χθες, απέναντι σε πιο γρήγορους και πιο ποιοτικούς επιθετικούς, δεν εκτέθηκε η άμυνα.

Επίσης, έπαιξε ρόλο και το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε με τρεις επιθετικούς, με ταχύτητα στα άκρα. Γιάκολις και Τάαμαρι, είχαν υποστήριξη από δύο ακραία μπακ που μπορούσαν να βοηθήσουν και επιθετικά. Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες, ήταν πολύ καλύτεροι. Στην τριάδα του κέντρου, τους έδωσε ασφάλεια και υποστήριξη στις προσπάθειες τους από τους πλάγιους μπακ και επιθετικούς. Ο Άλεφ στο κέντρο έδειξε τη ποιότητά του και αντισταθμίστηκε η «αργή» μεσαία γραμμή, με την ταχύτητα που υπήρξε στην επίθεση. Έτσι, με την τεχνική και την ποσότητα που είχαν οι παίκτες που έπαιξαν στο κέντρο, μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον αντίπαλο».

Για την παρουσία του Γιάκολις στο δεξί φτερό της επίθεσης: «Αν αισθάνεσαι ότι σε εμπιστεύεται ο προπονητής και σταδιακά μπεις στην ομάδα και αισθανθείς μέρος της ομάδας και του τρόπου που αγωνίζεται, τότε παρουσιάζεις τον καλό σου εαυτό στο γήπεδο».

Για τη δυναμική του ρόστερ: «Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, επειδή υπάρχει μια σύγχυση, είπαμε ότι υπάρχουν αργοί παίκτες. Όλες οι ομάδες έχουν αργούς παίκτες. Στον ΑΠΟΕΛ, όμως, όλοι είναι ποιοτικοί. Είναι μια ποιοτική ομάδα και για να αποδώσει πρέπει να βρεις τις ισορροπίες. Πρέπει να… παντρέψεις τους παίκτες. Πρέπει να έχεις τους τρόπους και να δημιουργείς τις ισορροπίες μεταξύ των παικτών, με κύριο στοιχείο τη δημιουργικότητα, την ποιότητα και την ταχύτητα. Το ρόστερ είναι πολύ δυνατό και είναι τέτοιο που θα οδηγήσει τον ΑΠΟΕΛ να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα».

Για την απόδοση του Μπέλετς: «Μπορεί να υστερεί λίγο στα πόδια ως τερματοφύλακας, όμως είναι καταπληκτικός κάτω από τα δοκάρια. Όταν έχει απέναντί του τον παίκτη, δεν χάνει την ισορροπία του με αχρείαστες κινήσεις. Περιμένει το σουτ και να αντιδράσει. Αντιδρά με πολλή ταχύτητα».

Τι άλλο κρατάτε από το χθεσινό παιχνίδι; «Την απουσία του κόσμου. Γιατί να μην πάω στο γήπεδο και να συγχαρώ τους παίκτες για την αντεπίθεση που έκαναν στη διοργάνωση. Να μη ξεχνάμε πως το ΑΠΟΕΛ έκανε ένα κακό ξεκίνημα και με καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα, είχε το δικαίωμα να συνεχίσει στα νοκ αουτ».

Ο ΑΠΟΕΛ κρατάει «ζωντανή» την Κύπρο στη μάχη της 15άδας: «Χωρίς την χθεσινή νίκη, θα ήταν πολύ δύσκολο το έργο. Θα ήταν αδύνατη η προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Θα μηδενίζονταν οι πιθανότητές μας για να είμαστε στην 15άδα».

Περιμένετε να υπάρξει ανταπόκριση από τον κόσμο; «Αν παρουσιαστεί όπως χθες ο ΑΠΟΕΛ και παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, σταδιακά θα έρθει και ο κόσμος στα γήπεδα. Θα πρέπει να λυθεί και το θέμα με την κάρτα. Δεν ζητώ κατάργηση, απλά να υπάρξει κάποια τροποποίηση. Τους έχει ανάγκη η ομάδα μας τους οργανωμένους. Τους έχει ανάγκη η κάθε ομάδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ