aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάκης Αντωνίου: «Με τον Πουρσαϊτίδη έχουμε τον νου μας και στον Ιβάν»

Τάκης Αντωνίου: «Με τον Πουρσαϊτίδη έχουμε τον νου μας και στον Ιβάν»

Ο Τάκης Αντωνίου ευχήθηκε όπως μείνει για πολλά χρόνια στον ΑΠΟΕΛ ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, μιλώντας σήμερα στον Σούπερ Σπορ FM. Ο πρώην ποδοσφαιριστής, προπονητής και διοικητικός παράγοντας των γαλαζοκιτρίνων αναφέρθηκε στη μάχη του τίτλου, τον ημιτελικό με την Ανόρθωση και τους νεαρούς που αγωνίζονται στην ανδρική ομάδα.

Για τη μάχη του τίτλου: «Μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά την μάχη του τίτλου, υπάρχουν μικροαλλαγές και δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όλα είναι ρευστά είναι και οι τρεις ομάδες είναι πολύ δυνατές και ισοδύναμες και φαίνεται θα κριθεί πιθανόν και στις λεπτομέρειες. Το μόνο αρνητικό είναι ότι παίζουν έξι ομάδες μεταξύ τους και οι τρεις το διεκδικούν ενώ οι άλλες τρεις όχι και για αυτές που δεν διεκδικούν τους δημιουργεί δυσκολία στο πως θα διαχειριστούν τους αγώνες, κάποιες έχουν και το κύπελλο κάποιες έχουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν δηλαδή κάποιος θα σκεφτεί ότι δεν τα έδωσαν όλα, δεν έβαλαν όλους τους ποδοσφαιριστές τους. Αυτό συμβαίνει δικαιολογημένα όπως και το ΑΠΟΕΛ που έπαιξε με εκτεταμένο ροτέισον απέναντι στην ΕΝΠ».

Για τις δηλώσεις του Σάββα Πουρσαϊτίδη μετά το ματς με την Νέα Σαλαμίνα: «Επί της ουσία είχε 100% δίκαιο αλλά δεν θα έπρεπε να ακούει αυτά που λένε. Κάποτε είχα αντιδράσει και εγώ όταν ήμουν προπονητής όταν άκουσα κάτι από την κερκίδα».

Για το ματς Κυπέλλου με την Ανόρθωση: «Είναι οι πιο σημαντικοί αγώνες του ΑΠΟΕΛ για φέτος, εκτός αν παίξει και τελικό οπότε εκείνος θα είναι ο πιο σημαντικός αγώνας. Ο μόνος δρόμος για Ευρώπη είναι η κατάκτηση του κυπέλλου και πρέπει απέναντι στην Ανόρθωση που είναι πολύ καλή ομάδα, να παρουσιάσει τον καλύτερο του εαυτό για να κατακτήσει τον κρίσιμο τίτλο, για το μέλλον της ομάδας. Παλιά θα σας έλεγα θα πρέπει να κατακτήσουμε το τρόπαιο για την ιστορία της ομάδας, τώρα όμως δεν είναι ότι αλλάζει, αλλά μπαίνουν στη μέση τα λειτουργικά προβλήματα και το οικονομικό σκέλος που προκύπτει. Θα ανεβάσει και το ηθικό της ομάδας, είναι πλέον πολλοί οι λόγοι».

Αναφορικά με τι περιμένει την Τετάρτη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»: «Πιστεύω ότι το αγωνιστικό ανέβασμα του ΑΠΟΕΛ και το γενικότερο επίπεδο των δύο ομάδων μας κάνουν να αναμένουμε μεγάλη μάχη ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες. Η Ανόρθωση με τον Απόλλωνα, ο τρόπος που έπαιξε ο Τιμούρ δείχνει να κατασταλάζει σε συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που της ταιριάζει και δεν μπορεί να αιφνιδιάσει, αλλά είναι πολύ καλή. Το ΑΠΟΕΛ έχει τον δικό του τρόπο παιχνιδιού βάσει των οδηγιών του Σάββα Πουρσαϊτίδη».

Για τους νεαρούς του ΑΠΟΕΛ: «Πήραν θάρρος οι προπονητές με τους νεαρούς παίκτες και αντιλαμβάνονται ότι έχουμε ταλέντα στην Κύπρο. Εγώ πιστεύω ότι η μεταμόρφωση των ομάδων μας στην Ευρώπη, οφείλεται στους εξαιρετικούς ξένους παίκτες που έχουν έρθει στον τόπο μας και είναι με τη δική τους συνδρομή που φτάσαμε τόσο ψηλά. Είναι και κάποιοι που δεν είναι τόσο ψηλού επιπέδου και αυτούς μπορούν να τους ανταγωνιστούν οι δικοί μας ποδοσφαιριστές με κάποιες εξαιρέσεις, που μπορούν να ανταγωνιστούν και τους κορυφαίους ξένους. Ελπίζω οι Κύπριοι του ΑΠΟΕΛ να μην είναι μόνο για να γεμίζουν το ρόστερ αλλά να αγωνίζονται και να προσφέρουν στην ομάδα. Αρέσει στον κόσμο να βλέπει Κύπριους ποδοσφαιριστές. Ο Πουρσαϊτίδης δημιούργησε την δική του ιστορία σε αυτό το κομμάτι, είναι κάτι που το πίστευε προτού έρθει σε εμάς και δεν ακολούθησε τα γεγονότα αλλά προηγήθηκε αυτών. Ευχόμαστε εμείς οι Αποελίστες, να βρήκαμε στο πρόσωπο του Σάββα Πουρσαϊτίδη τον προπονητή που θα μείνει για 4-5 χρόνια τουλάχιστον εκεί, έχοντας φυσικά στο μυαλό μας τον Γιοβάνοβιτς. Είναι συγκροτημένο παιδί, ξέρει ποδόσφαιρο, έχει όρεξη για δουλειά και το πιο σημαντικό, τον αποδέχεται ο κόσμος της ομάδας, δεν έχει επικριτές. Και περίοδο αρνητικών αποτελεσμάτων να έχει δεν θα παίξει ρόλο, ξέρει ότι θα είμαστε δίπλα του».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ