aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤαγκό με Σανγκόι, «Ντέβι» και Ζελάγια

Ταγκό με Σανγκόι, «Ντέβι» και Ζελάγια

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μια απλή ματιά να ρίξει κάποιος στο βιογραφικό του Εμίλιο Ζελάγια μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί πως μόνο για τυχαίο ποδοσφαιριστή δεν πρόκειται. Το γεγονός και μόνο ότι πριν κατηφορίσει στην Κύπρο αγωνιζόταν στην Αρχεντίνος Τζούνιορ, την ομάδα που έγραψε τη δική του ιστορία (στην πατρίδα του) ο Μαραντόνα τα λέει όλα.

Χώρια και οι λοιπές διακρίσεις που είχε στο ενεργητικό του ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός. Ένας καθ’ όλα χαρισματικός και προικισμένος ποδοσφαιριστής, που στην «πρεμιέρα» του στην Κύπρο κάνει «παπάδες» και οι μνηστήρες κάνουν ουρά, αν και σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόλλων έχει «καπαρώσει» τον 30χρονο ποδοσφαιριστή.

Ανεξάρτητα από το σε ποια ομάδα θα καταλήξει, η ουσία σε ό,τι αφορά τον άσο του Εθνικού Άχνας, είναι πως όποια ομάδα του πάρει την υπογραφή θα προσθέσει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε ακόμα και ως μέσος. Πρόκειται για κλασική περίπτωση Αργεντινού ποδοσφαιριστή που κουβαλά ταλέντο και σπάνιες τεχνικές ικανότητες από τη χώρα του ταγκό, χωρίς μάλιστα να κουβαλά τα γνωστά κουσούρια –τις λέμε και ιδιορρυθμίες- που χαρακτηρίζουν μεγάλο αριθμό Αργεντινών ποδοσφαιριστών. Καλύτερα να αποφύγω να αναφερθώ σε ονόματα, αφού πολύ εύκολα μπορεί ο οποιοσδήποτε από εσάς, πρόχειρα-πρόχειρα, να φέρει στο μυαλό μια, δυο ή και τρεις τέτοιες περιπτώσεις…

Θα πρόσθετα μάλιστα πως όλα αυτά τα χρόνια, όσοι και όποιοι παίκτες από την Αργεντινή ήρθαν και αγωνίστηκαν στην Κύπρο, είχαν από καλή, έως πολύ καλή παρουσία. Μερικοί μόνο από αυτούς ήσαν ο Εστεβάν («Τάνο») Σολάρι, στον ΑΠΟΕΛ, ο Γκαστόν Σανγκόι (Απόλλων), Τόμας Ντε Βινσέντι ( ΑΠΟΕΛ), Ντάνιελ Κιντέρος (Απόλλων), Σατσέτι (Δόξα, ΑΕΛ, Απόλλων). Ο Εμίλιο Ζελάγια μπορεί κάλλιστα να γίνει ένας από αυτούς και να προστεθεί στη λίστα των ποδοσφαιριστών, από την Αργεντινή που άφησαν τη σφραγίδα τους στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Ζελάγια, ίσως και να ρίσκαρε όταν έπαιρνε την απόφαση να έρθει στην Κύπρο, από την άποψη πως απλά και μόνο ήθελε να ανοίξει ένα παράθυρο προς την Ευρώπη και την καριέρα του. Ρίσκαρε και όπως όλα δείχνουν πέτυχε. Μένει μόνο να τα καταφέρει και στο βήμα παραπάνω που (σίγουρα) θα επιχειρήσει στην καριέρα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ