aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤαχύτητα, πρέσινγκ, μυαλό!

Ταχύτητα, πρέσινγκ, μυαλό!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πως σήμερα θα δοκιμαστούν τα όρια και οι αντοχές των ποδοσφαιριστών απέναντι στην Ανόρθωση, στον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής. Οι αντοχές των γαλαζοκιτρίνων, αυτές που κατά κύριο λόγο επιστρατεύθηκαν στα έως τώρα ζόρικα ματς για να τα βγάλουν πέρα, θα περάσουν από άλλο ένα σοβαρό τεστ μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ασφαλώς και δεν τρομάζουν οι πρωταθλητές, δηλώνοντας το αυτονόητο. Πως θα καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους για να διατηρήσουν το απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών και, γιατί όχι, το μηδέν μαθητικό σε τέσσερις αγωνιστικές.

«Θα παίξουμε για τη νίκη και μόνο αυτό το αποτέλεσμα θα θεωρήσουμε επιτυχία», λένε με ένα στόμα η διοίκηση, ο Κρίστιανσεν και οι ποδοσφαιριστές, την ίδια ώρα που ο Δανός προπονητής θεωρεί τρία σημεία κομβικά τα οποία μπορούν να σπρώξουν την ομάδα προς το «τρίποντο», χτίζοντας με το «καλημέρα» μια ισχυρή δυναμική.

Ο Κρίστιανσεν, λοιπόν, έχει εντοπίσει πως η άμυνα της αντιπάλου είναι σε πολλές φάσεις στατική και πολύ περισσότερο απουσιάζει η ενδεδειγμένη… χημεία. Ως εκ τούτου κρίνει πως η συνύπαρξη των Σωτηρίου, Γιαννιώτα και Εφραίμ (ή Βάντερ) στο αρχικό σχήμα θα αποδειχθεί αποδοτική εάν καταφέρουν να εκμεταλλευτούν την εκρηκτικότητά τους, αλλά και τη δυνατότητα που έχουν να αγωνίζονται με την ίδια ευχέρεια και εντός και εκτός περιοχής. Άρα, το πρώτο κρατούμενο είναι η ταχύτητα.

Και δεν είναι μόνο σε αυτό που επενδύει. Πιστεύει πως το ασφυκτικό πρέσινγκ, το οποίο θα αρχίζει από την αμυντική τετράδα της «Κυρίας» και θα γίνεται πιο έντονο στη μεσαία γραμμή, θα αποδειχθεί «κλειδί».

Παρατήρησε λάθος πάσες της αντιπάλου στα ματς που έδωσε, κάτι που προφανώς θέλει να εκμεταλλευτεί, και γι’ αυτό ζητεί από τους παίκτες να πρεσάρουν σε όλα τα μήκη του γηπέδου, ώστε να ανανεώνουν επιθέσεις, αλλά και για να μη φτάνει η μπάλα με ευκολία στον προωθημένο (κατά πάσαν πιθανότητα) Καμπρέρα. Θα είναι πολύ σημαντικό ο έλεγχος της ροής του ματς από τα πρώτα στάδια.

Παραλλήλως, άλλος ένας παράγοντας που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του είναι οι έξυπνες κινήσεις, αλλά και το καθαρό μυαλό. Ζητεί να μην αγχωθούν, ακόμα κι αν δεν σκοράρουν γρήγορα, αλλά να προσπαθούν ορθολογικά και με ψυχραιμία να φτάσουν στην επίτευξη του γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ