aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάαμαρι: «Όνειρο το Τσάμπιονς Λιγκ, να γίνω ο πρώτος Ιορδανός που θα το κάνει»

Τάαμαρι: «Όνειρο το Τσάμπιονς Λιγκ, να γίνω ο πρώτος Ιορδανός που θα το κάνει»

«Μέλι» έσταξε για τον ΑΠΟΕΛ ο Μούσα Αλ Τάαμαρι σε συνέντευξή του στην Ιορδανία. Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του περσινού πρωταθλήματος μίλησε για την απόφασή του να μετακομίσει στην Κύπρο, τις δυσκολίες που συνάντησε και την πρόκληση να γίνει ο πρώτος Ιορδανός ποδοσφαιριστής που θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πότε άρχισες να παίζεις ποδόσφαιρο; «Άρχισα το ποδόσφαιρο όταν πήγαινα στην έβδομη τάξη με την ομάδα της Ναζάλ, η οποία με επέλεξε όταν με είχε δει να αγωνίζομαι στην ομάδα του σχολείου μου. Παίξαμε ένα παιχνίδι με επίλεκτους νεαρούς Ιορδανούς, στο οποίο ήμουν πολύ καλός και έτσι έγινα ποδοσφαιριστής της Σαμπάμπ Αλ Ορντόν και ακολούθως υπέγραψα συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα».

Γιατί επέλεξες το ποδόσφαιρο από όλα τα αθλήματα; «Το kickboxing ήταν το πρώτο άθλημα που ξεκίνησα σε νεαρή ηλικία, με την καθοδήγηση του Issa Abu Nassar. Όμως ο πατέρας μου είδε ότι έχω ικανότητες στο ποδόσφαιρο, το οποίο αγαπούσα παθολογικά έτσι για λίγο καιρό έκανα και τα δυο αθλήματα, πριν ασχοληθώ εντελώς στο ποδόσφαιρο. Όμως, ακόμα κάνω προπονήσεις kickboxing όταν έχω χρόνο».

Πώς ένιωσες όταν έμαθες για το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ; «Δεν ήμουν σίγουρος στην αρχή, αλλά ο πατέρας μου με στήριξε πολύ και με παρακίνησε να αποδεχτώ την πρόταση του ΑΠΟΕΛ και να αρχίσω επαγγελματική καριέρα εκτός της Ιορδανίας. Ήξερα πως οι εκπρόσωποι του ΑΠΟΕΛ ήρθαν στον Αμμάν για να με δουν σε ένα φιλικό της Ιορδανίας με την Εθνική Κύπρου και μετά σε ένα παιχνίδι της Shabab Al-Ordon με την Al Jazeera. Η επιθυμία που έδειξε ο ΑΠΟΕΛ μου έδωσε κίνητρο για να υπογράψω παρόλο που είχα πολλές προτάσεις από ομάδες του Κόλπου. Πάντα ήθελα να παίξω στην Ευρώπη και δόξα τω Θεό, η επιλογή μου αποδεικνύεται 100% σωστή».

Πώς ήταν στην αρχή στον ΑΠΟΕΛ; Αντιμετώπισες δυσκολίες; «Σίγουρα η αρχή δεν ήταν καθόλου εύκολη. Ο τρόπος ζωής και η κουλτούρα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με την Ιορδανία. Το να είμαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου δεν ήταν εύκολο. Επίσης αντιμετώπιζα μεγάλες δυσκολίες με την γλώσσα. Δεν ήξερα κανέναν στην Κύπρο. Αλλά είχα στήριξη από την διοίκηση του ΑΠΟΕΛ και υπήρχε οικογενειακό κλίμα στην ομάδα. Οι συμπαίκτες μου έπαιξαν τεράστιο ρόλο και με έκαναν να νιώσω ευπρόσδεκτος. Μου έδωσαν όλη την στήριξη που χρειαζόμουν και τώρα πλέον δεν νιώθω ξένος. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτού του μεγάλου συλλόγου».

Πώς κρίνεις την πρώτη σου σεζόν στον ΑΠΟΕΛ: «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Κέρδισα πάρα πολλά, τόσο σε επίπεδο τεχνικής όσο και φυσικής κατάστασης. Επίσης βελτίωσα τα Αγγλικά μου τα οποία δούλεψα πολύ για να μάθω. Οι στόχοι μου δεν έχουν όρια και ανυπομονώ να φτάσω στο ψηλότερο επίπεδο που μπορώ».

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα αρχίσεις προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να συμμετέχεις σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση; «Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι το όνειρο κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι η πιο σημαντική διοργάνωση στον κόσμο, όπου αγωνίζονται οι καλύτεροι παίκτες. Η πορεία του ΑΠΟΕΛ δεν θα είναι καθόλου εύκολη γιατί θα έχουμε τρεις προκριματικούς γύρους πριν τους ομίλους,αλλά στον ΑΠΟΕΛ όλοι πιστεύουμε στις ικανότητές μας να προκριθούμε και να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο στη σημαντικότερη διοργάνωση. Τώρα θα κάνουμε προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε το όνειρο για τον κόσμο όχι μόνο της Κύπρου αλλά και της Ιορδανίας όπου απολαμβάνω μεγάλη στήριξη από οπαδούς όλων των ομάδων. Θέλω να γίνω ο πρώτος Ιορδανός που θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και με την βοήθεια του Θεού, θα γίνει πραγματικότητα».

Τον Ιανουάριο θα διεξαχθεί το Asian U23 Cup που είναι προκριματικά για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Ποιές είναι οι προσδοκίες σου; «Ανυπομονώ να παίξω σε αυτό το τουρνουά. Το να φτάσω στους Ολυμπιακούς είναι ένα όνειρο. Δεν είναι αδύνατο, αλλά χρειάζεται συγκέντρωση και όλες τις δυνατότητες και τις εμπειρίες μας ώστε να προκριθούμε. Με τον κόσμο μαζί μας, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ