aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάαμαρι και… Νατέλ-ος καλό, όλα καλά για τον ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

Τάαμαρι και… Νατέλ-ος καλό, όλα καλά για τον ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τους ΑΠΟΕΛίστες. Για άλλο ένα «αιώνιο» ντέρμπι, ο ΑΠΟΕΛ πήρε τη νίκη αυτή τη φορά με 2-0 (32’ Νατέλ, 56’ Τάαμαρι) και ως τυπικά γηπεδούχος, συμπλήρωσε μία ντουζίνα συνεχόμενες επιτυχίες επί της μισητής αντιπάλου του Ομόνοιας, η οποία αγνοεί τη χαρά μίας επικράτησης επί των γαλαζοκίτρινων από τον Απρίλιο του 2013 (για 23 συνολικά ματς).

Ο ΑΠΟΕΛ με τη νίκη του αυτή σταθεροποιήθηκε στην τρίτη θέση και ισοβαθμεί με τον δεύτερο Απόλλωνα (από 16 βαθμούς), ενώ η Ομόνοια παραμένει 7η με μόλις έξι βαθμούς, ενώ δέχθηκε την πέμπτη σερί της ήττα.

«Σούπα» για… ορεκτικό από πρόσφεραν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημίχρονου οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι και το καλύτερο αντίδοτο σε όσους πάσχουν από… αϋπνίες, αφού έμοιαζε να «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το… θεριό τον Γιάννη». Αμφότεροι οι «μονομάχοι» δεν έβρισκαν εύκολα τον τρόπο για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, αλλά εκεί που προϋπέθετε οποιοσδήποτε πως δεν θα καταφέρει κάποια ομάδα να ανοίξει το σκορ, ο ΑΠΟΕΛ άρχισε να ανεβάζει στροφές (από τα τέλη του πρώτου 20λέπτου και μετά) και ευτύχισε να πάρει προβάδισμα.

Αρχικά ο Τάαμαρι κατάφερε να κερδίσει ανάμεσα σε τρεις παίκτες της Ομόνοιας που αδράνεισαν και δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ακολούθως όταν από… σπόντα η μπάλα κατέληξε στον Ζαχίντ, αυτός έδωσε στον Νατέλ ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 32’ νίκησε τον Μεχίας (1-0). Ι Ευθύνη φέρει και ο Ισπανός κίπερ, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε αποφασισμένος να «καθαρίσει» στην επανάληψη και πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα, καταφέρνοντας να το πετύχει στο 56’ και μάλιστα με γκολάρα του Τάαμαρι, ο οποίος άδειασε τον Λόπεθ και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής πλάγια, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, οι γαλαζοκίτρινοι έχοντας ένα ισχυρό προβάδισμα, δεν σπατάλησαν τις δυνάμεις τους, προσπάθησαν περισσότερο να κρατήσουν την Ομόνοια μακριά από την περιοχή και τα κατάφεραν, αφού οι πράσινοι είχαν μόνο μία κλασική ευκαιρία. Έτσι, το 2-0 ήταν και το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Ρόμο, Βούρος, Μερκής, Καρλάο, Κάζου, Τάαμαρι (86′ Αλωνεύτης), Σόουζα, Μοράις, Νατέλ (77′ Eφραίμ), Ζαχίντ, Ρέζα (61′ Ντελατόρε).

Ομόνοια (Άνχελ Γκόμεθ): Μεχίας, Κούσουλος (65′ Εντρένα), Βύντρα, Γκαφούρ (46′ Πρετσέ), Λόπεθ, Ραμίρες, Ενρίκες, Σοάρες (46′ Κατελάρης), Χριστοφή, Ντάρμπισαϊαρ.

Σκόρερ: 32′ Νατέλ, 56′ Τάμαρι.

Κίτρινες: 15′ Σόουζα / 42′ Γκαφούρ, 49′ Κούσουλος.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ βοηθός: Μάριος Καλογήρου.

Β’ βοηθός: Παύλος Γεωργίου.

Τέταρτος: Λούκας Σωτηρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

Το live της αναμετρήσης!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ