aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Τάαμαρι και άλλα δύο “λαχεία” που θα έκαναν πλάκα στην Ελλάδα»

«Τάαμαρι και άλλα δύο “λαχεία” που θα έκαναν πλάκα στην Ελλάδα»

Ως ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στα πρωταθλήματα β’ διαλογής της Ευρώπης χαρακτηρίζει τον Μούσα Αλ-Τάαμαρι η ελλαδική ιστοσελίδα menshouse.gr.

Ενόψει της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου η οποία βρίσκεται προ των πυλών… προτείνει τρεις αξιόλογες περιπτώσεις επιθετικών, οι οποίοι θα έκαναν «παπάδες» σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα.

Μεταξύ αυτών, φυσικά, και ο Μούσα Αλ-Τάαμαρι τον οποίο κοστολογεί αυτή την στιγμή στα τρία εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μάλλον θα προκαλούσε ειρωνικό χαμόγελο στους διοικούντες τον ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα 
«Ο Ιανουάριος απέχει μόνο μερικές ώρες, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι προ των πυλών και όπως κάθε φιλόδοξη ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και οι πιο εύπορες ελληνικές οφείλουν να έχουν τις κεραίες τους «τεντωμένες» για ενδεχόμενες προσθήκες στο ρόστερ.

Η άμεση κάλυψη δεδομένων αγωνιστικών αναγκών είναι το ένα σκέλος (περιπτώσεις Κρίστισιτς, Σολδάνο), τα ψώνια με το βλέμμα στο μέλλον το άλλο αν γίνει αντιληπτό κάποιο «λαβράκι» που θα μπορούσε να αποτελέσει μακρόπνοη επένδυση.

Έχοντας υπόψιν ότι προφανώς μόνο ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ είναι σε θέση να δαπανήσουν ένα αξιοσέβαστο ποσό για να προσελκύσουν κάποιον «επώνυμο» παίκτη, θα αναδείξουμε τρεις περιπτώσεις που θα μπορούσαν να αποδειχθούν άκρως ενδιαφέρουσες για τις ελληνικές ομάδες.

Σαντιάγο «Μόρο» Γκαρσία

Κάνοντας απίθανο ντεμαράζ στο περσινό πρωτάθλημα Αργεντινής, με σερί 9-1-0 στα 10 τελευταία ματς, η Γοδόι Κρουζ πήγε να κλέψει από το πουθενά τον τίτλο μέσα από τα χέρια της Μπόκα Τζούνιορς, τερματίζοντας τελικά στο -2.

Ο βασικός λόγος για αυτό ήταν ότι διέθετε τον πρώτο σκόρερ στη σεζόν, τον Ουρουγουανό Σαντιάγο Γκαρσία, που πέτυχε εννιά γκολ σε αυτά τα παιχνίδια και συνολικά 17 στο πρωτάθλημα.

Ο 28χρονος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στη μία από τις δύο μεγάλες ομάδες του Μοντεβιδέο (Νασιονάλ), με την οποία σκόραρε 46 φορές σε 69 συμμετοχές. Στην τελευταία του σεζόν εκεί (2010-11) έβαλε 23 σε 28 ματς, κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Είχε έκτοτε σύντομα περάσματα στις Ατλέτικο Παραναένσε, Κασίμπασα και Ρίβερ Πλέιτ Ουρουγουάης, προτού μεταγραφεί το 2016 στη Γοδόι Κρουζ. Με τα πέντε γκολ που έχει βάλει φέτος (σε 14 ματς) είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας φτάσει τα 40.

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από τη μεξικάνικη Τολούκα, το deal όμως χάλασε την τελευταία στιγμή και ο παίκτης είναι ξανά διαθέσιμος προς αναζήτηση ενός μεγαλύτερου συμβολαίου.

Η τιμή του δεν είναι απαγορευτική και το παράξενο σουλούπι του δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει πιθανούς «μνηστήρες» αφού τη δουλειά του την κάνει και με το παραπάνω.

Μούσα Αλ-Τάμαρι

Δεν ανακαλύπτουμε βέβαια την Αμερική αν πούμε ότι το wonder kid του ΑΠΟΕΛ είναι ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα των πρωταθλημάτων β’ διαλογής σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, ο ΠΑΟΚ (κυρίως αυτός), ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ δεν έχουν… μείνει ασυγκίνητοι από τα καμώματα του 21χρονου εξτρέμ, ο οποίος είναι ο μοναδικός λόγος που ο ΑΠΟΕΛ κρατήθηκε όρθιος στη φετινή κούρσα για τον τίτλο και φιγουράρει μάλιστα πλέον στην κορυφή.

O Ιορδανός ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα στο κυπριακό πρωτάθλημα, είναι ταχύτατος και «άπαιχτος» στο ένας με έναν, ενώ στα προσόντα του, όπως έχει φανεί έως τώρα, συγκαταλέγεται και αυτό του δεινού εκτελεστή.

Σε 11 συμμετοχές έχει πετύχει εφτά γκολ και έχει κερδίσει πέντε πέναλτι (!), προσφάτως ανέτρεψε με δύο δικά του τέρματα (το δεύτερο εκπληκτικό) το σκορ στο ντέρμπι με την Ομόνοια και στις 27 Δεκεμβρίου σκόραρε με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι στο φιλικό της Ιορδανίας με την Κίνα.

Το μαγικό αριστερό πόδι του όρισε τις εξελίξεις και στο θριαμβευτικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα (5-1), ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και στις δύο φετινές ήττες της ομάδας της Λευκωσίας απουσίασε λόγω τραυματισμού. Ο ΑΠΟΕΛ, ναι μεν χρειάζεται ρευστό για να καλύψει ένα μέρος της μεγάλης χασούρας που είχε από την αποτυχία πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν θα πουλήσει όσο-όσο το μακράν κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο του.

Με ένα ποσό κοντά στα 3 εκατ. ευρώ ωστόσο η μεταγραφή μοιάζει εφικτή, αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει τώρα. Μετά την ολοκλήρωση του Ασιατικού Κυπέλλου Εθνών (05/01 – 01/02), στο οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική Ιορδανίας, η τιμή του θα είναι ενδεχομένως απαγορευτική για τα ελληνικά βαλάντια…

Ζοάο Βίκτορ

Στο αυστριακό πρωτάθλημα οι δύο μεγάλες της Βιέννης έχουν μείνει έτη φωτός πίσω από τη Ζάλτσμπουργκ, πλέον όμως έχουν και άλλον ένα βραχνά να αντιμετωπίσουν. Δεν ερίζουν καν για τον τίτλο της δεύτερης καλύτερης ομάδας στη χωρά, αφού αυτός ανήκει ασυζητητί στη μέχρι πρότινος μικρούλα Λίντσερ, που έχει εντυπωσιάσει με τη ραγδαία εξέλιξη της την τελευταία διετία.

Το καλοκαίρι έκανε περίπατο απέναντι στη Λίλεστρομ στο β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ και στον Γ’ η Μπεσίκτας χρειάστηκε ένα γκολ στο 90’ του επαναληπτικού για να αποφύγει το πατατράκ (1-0, 1-2).

Η LASK έκλεισε το πρώτο μισό στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (κι εκεί θα τερματίσει), έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον αριστερό εξτρέμ Ζοάο Βίκτορ, που λογικά διανύει την τελευταία σεζόν του στο σύλλογο.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος, ο οποίος μετράει 12 ασίστ και 5 γκολ σε 20 φετινά ματς για όλες τις διοργανώσεις, διαθέτει όλο το πακέτο για να κάνει καριέρα σε μεγαλύτερη ομάδα.

Γρήγορος, διεισδυτικός, τεχνικά επαρκής και τακτικά πρόθυμος, είναι ο κατ’ εξοχήν παίκτης ομάδας που θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό σε άμυνα κι επίθεση.

Το συμβόλαιο του εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να χτυπήσει το τηλέφωνο του ατζέντη του…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ