aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤάαμαρι: Εκτός πεντάδας των πιο κερδοφόρων πωλήσεων του ΑΠΟΕΛ!

Τάαμαρι: Εκτός πεντάδας των πιο κερδοφόρων πωλήσεων του ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Γράφτηκαν τόνοι μελανιού την τελευταία διετία για το ποδοσφαιρικό μέλλον του Μούσα Αλ Τάαμαρι. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Ιορδανού εξτρέμ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ τη σεζόν 2018-19 είχαν ξεσηκώσει μπόλικη σκόνη και οι προβλέψεις για το ποσό πώλησής του έδιναν και έπαιρναν.

Κάποιες άγγιζαν και τα όρια της υπερβολής. Βέβαια, τα όσα έκανε ο ταχύτατος εξτρέμ στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην Κύπρο ήταν υπερβολικά εκθαμβωτικά από ποδοσφαιριστή 21 ετών. Τόσο καταλυτική παρουσία σε κατάκτηση πρωταθλήματος ομάδας όπως αυτή του Τάαμαρι στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ της σεζόν 2018-19 είχαν στο παρελθόν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Με το «καλημέρα» της σεζόν 2019-20 ο Τάαμαρι έκανε «πάρτι» στην άμυνα του Άγιαξ στο ΓΣΠ σε παιχνίδι των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη φήμη του. Μέχρι και ότι παρακολουθείτε από ομάδες όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι γράφτηκε στην Αμερική. Εν τέλει το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ πωλήθηκε για το ποσό του 1.100.000 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνεται καν στην πεντάδα των πιο κερδοφόρων πωλήσεων στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Πέντε ποδοσφαιριστές είχαν πωληθεί στο παρελθόν με ποσά οριακά ή αρκετά μεγαλύτερα. Τα πώς και τα γιατί είναι άλλη ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Τάαμαρι: «Μπορούσα να πάω στον Ολυμπιακό, είμαι πιο κοντά σε Μαχρέζ και Ρομπέν»

Η πτώση στην απόδοσή του την περσινή σεζόν, το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δεν «κυνήγησε» να τον πουλήσει όταν ήταν στο απόγειο της θητείας του στον «Αρχάγγελο» ελπίζοντας σε υψηλότερες προτάσεις στο μέλλον και η άρνηση του παίκτη για επέκταση συνεργασίας με αποτέλεσμα να πωληθεί υπό τον κίνδυνο να φύγει ως ελεύθερος λίγους μήνες αργότερα αποτελούν τους πιο σημαντικούς λόγους που οι γαλαζοκίτρινοι δεν έβαλαν στο ταμείο τους όσα υπολόγιζαν από την πώληση Τάαμαρι.

Οι πέντε πιο κερδοφόρες πωλήσεις στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ

Ποδοσφαιριστής Ομάδα Ποσό μετεγγραφής
Ρόλαντ Σάλαϊ Φράιμπουργκ 4.500.000 ευρώ*
Πιέρος Σωτηρίου Κοπεγχάγη 2.500.000 ευρώ
Αΐλτον Αλμέιδα Τέρεκ Γκρόζνι 2.200.000 ευρώ
Τόμας ντε Βινσέντι Αλ Σαμπάμπ 1.200.000 ευρώ
Ιβάν Τρισκόφσκι Κλαμπ Μπριζ 1.200.000 ευρώ

*Το ποσό που γράφτηκε σε Γερμανία, Ιταλία και Ουγγαρία δεν επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη. Πιθανόν, το συγκεκριμένο ποσό να αφορά όλα τα μέρη της συμφωνίας και όχι το κέρδος που έβαλε στο ταμείο του ο ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ