aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα «βαριά» χαρτιά του Κρίστιανσεν

Τα «βαριά» χαρτιά του Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Τόμας Κρίστιανσεν θα βρεθεί σήμερα πρόσωπο με πρόσωπο με την ομάδα στην οποία τα τελευταία δύο χρόνια καθόταν στον πάγκο της. Αυτό είναι το ένα θεματάκι από το ντέρμπι, σε ό,τι αφορά τον Κρίστιανσεν και την ΑΕΚ. Το άλλο είναι τι εκπλήξεις θα επιφυλάσσει αυτός για την πρώην του ομάδα…

Ο Δανός τεχνικός κρατά στα χέρια του -και το γνωρίζει πολύ καλά- πολλά κρυφά χαρτιά, άσους και ατού ενόψει του σημερινού ντέρμπι. Θα φροντίσει μάλιστα να τα χρησιμοποιήσει και να παίξει τα χαρτιά αυτά όσο πιο καλά γίνεται και μπορεί, για να να δει την ομάδα του να φεύγει με τη νίκη από το «ΑΕΚ Αρένα».

Το πρώτο ατού έχει να κάνει με το ότι τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ τους γνωρίζει από πρώτο χέρι και πολύ καλά. Ένα το κρατούμενο. Μετά είναι από τις σπάνιες φορές που ο 43χρονος τεχνικός έχει στη διάθεσή του όλο το υλικό από το γαλαζοκίτρινο «οπλοστάσιό» του! Κάτι που ίσως αποδειχθεί καταλυτικό και καθοριστικό στην εξέλιξη και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Έχουμε και λέμε:

Στην άμυνα τα δεδομένα είναι λίγο έως πολύ γνωστά. Βάτερμαν (που ξεπέρασε την ίωση), Μιλάνοφ, Καρλάο (που είναι έτοιμος), Αστίθ και Λάγο που επιστρέφει. Στα χαφ, οι μόνοι σίγουροι είναι ο Μοράις με τον Βινίσιους, ίσως και ο Μπερτόλιο. Παρόλο που ο Αργεντινός έχει προβάδισμα έναντι του ανεβασμένου Μπρεσάν, ο Κρίστιανσεν μπορεί, αν το θελήσει, να αρχίσει με τον Βραζιλιάνο στο αρχικό σχήμα.

Για τις θέσεις στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής γίνεται -όπως γράψαμε και χθες- ο κακός χαμός με τους Γιαννιώτα, Εφραίμ, Βάντερ και Αλωνεύτη να διεκδικούν σχεδόν με τις ίδιες πιθανότητες τις δύο θέσεις. Άραγε ποιους θα επιλέξει ο Δανός; Τα προγνωστικά λένε πως Εφραίμ, Γιαννιώτας έχουν το προβάδισμα, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.

Στη θέση του φουνταριστού όλα δείχνουν Πιέρο, που βρίσκεται και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, όμως έτοιμος είναι και ο Ντε Καμάργκο. Οπόταν ο Κρίστιανσεν κρατάει στα χέρια του πολλά «καλά» και «βαριά» χαρτιά ενόψει του σημερινού ντέρμπι και από τον ίδιο εξαρτάται πόσα καλά θα τα παίξει για να κερδίσει την παρτίδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ