aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα «βαριά» χαρτιά στη ζυγαριά

Τα «βαριά» χαρτιά στη ζυγαριά

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στον αγώνα με την Μπαρσελόνα, στο Καμπ Νου, ήταν συγκλονιστικός. Το ίδιο και στον επαναληπτικό κι ας αποκλείστηκε ο ΑΠΟΕΛ. Από τους πρώτους αγώνες με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα ο Ρομπέρτο Καρλάο έδειξε πως είναι σπάνια πάστα παίκτη.

Δεν αγωνίστηκε άλλωστε τυχαία στην Κορίνθιανς, μια από τις πλέον παραδοσιακές ομάδες της Βραζιλίας. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος είναι ίσως ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Με τον Καρλάο υγιή και στην ενδεκάδα ο ΑΠΟΕΛ ανεβαίνει επίπεδο.

Ποδοσφαιριστής που αν και αριστεροπόδαρος χρησιμοποιεί με την ίδια (σχεδόν) άνεση και το δεξί του πόδι, με ταχύτητα στα πόδια και στη σκέψη, εντυπωσιακό άλμα και εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες. Η ευπάθεια που δείχνει στους τραυματισμούς είναι το αδύνατό του σημείο, ωστόσο αν έλειπαν και αυτοί μάλλον δεν θα ερχόταν ποτέ στην Κύπρο. Ακόμα μια φορά ο Βραζιλιάνος αμυντικός βρίσκεται στα πιτς και το παλεύει για να προλάβει τον πιο κρίσιμο αγώνα της ομάδας του, για μια θέση στ’ αστέρια.

Δεν είναι πως ο Κρίστιανσεν δεν έχει τις λύσεις, αλλά είναι η «σιγουριά» που αποπνέει με την παρουσία του η αμυντική γραμμή των γαλαζοκίτρινων. Στον αποψινό αγώνα η παρουσία του θεωρείται κάτι παραπάνω από αναγκαία, παρόλα αυτά τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Οι ενοχλήσεις από την οσφυαλγία έχουν υποχωρήσει κάπως, ακολουθεί συντηρητική αποθεραπεία σε μια προσπάθεια να μπορέσει να δώσει το παρών του στο παιγνίδι που θα κρίνει πολλά αγωνιστικά και οικονομικά για τους πρωταθλητές.

Η μεσοεπιθετική γραμμή της Κοπεγχάγης είναι κίνδυνος-θάνατος και αν ο ΑΠΟΕΛ θα ζητά το γκολ επιθετικά για να ανατρέψει το σε βάρος του 0-1 της Δανίας, η άμυνά του θα πρέπει να έχει τα μάτια δεκατέσσερα σε Κορνέλιους, Σανταντέρ, Ντιλέινι, Πάβλοβιτς και όποιους άλλους θα απαρτίζουν τη γραμμή κρούσης των Δανών.

Η πρόκριση θα πρέπει να χτιστεί από την άμυνα και να τσιμεντωθεί από την επίθεση, ανάλογα με την τακτική και τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Κρίστιανσεν για το αρχικό σχήμα. Θεωρητικά ο Πιέρος Σωτηρίου έχει το προβάδισμα για να αποτελέσει το δόρυ στην επίθεση, δεν αποκλείεται ωστόσο ο Δανός τεχνικός να δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Ντε Καμάργκο, ο οποίος έδειξε να βρίσκεται μέσα στις φάσεις, τόσο στον πρώτο αγώνα με την Κοπεγχάγη όσο και με την Ρόζενμποργκ, όπου επίσης χρησιμοποιήθηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ