aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα «τρομερά μωρά» του ΑΠΟΕΛ

Τα «τρομερά μωρά» του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το παιδεύει και παιδεύεται ο Γιώργος Δώνης, με τους Γκάιας Ζαχίντ και Ρόλαντ Σάλαϊ. Ο Ελλαδίτης τεχνικός, από την πρώτη στιγμή γνώριζε πως με την απόκτηση των δύο ποδοσφαιριστών πρόσθετε στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ δύο ποδοσφαιρικά διαμάντια. Ανεξάρτητα από το αν δεν ήσαν πλήρως κατεργασμένα, αφού κανένας ποδοσφαιριστής δεν είναι έτοιμος και ολοκληρωμένος, ούτε στα 23 του και πολύ περισσότερο ούτε στα 20 του που είναι ο νεαρός Μαγυάρος. Γι’ αυτό τους ζήτησε και η διοίκηση έκανε πράξη τα «θέλω» του και από την πρώτη στιγμή έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει τη θέση όπου θα αποδώσουν καλύτερα οι δύο νεαροί.

Χθες είδαμε τον Ζαχίντ σε μια νέα θέση, δίπλα από τον Μοράις και τον Σάλαϊ στο γνωστό του ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Και οι δύο πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση (ο Ούγγρος ήταν η αλήθεια είναι χάρμα ιδέσθαι) δικαιώνοντας ακόμα μια φορά, όχι μόνο τον Δώνη, αλλά και όσους πίστεψαν στο ταλέντο τους και τους πήραν στον ΑΠΟΕΛ. Πάνω στους δυο νεαρούς πιθανολογώ πως θα δημιουργηθεί ο ΑΠΟΕΛ της επόμενης δεκαετίας, όσο κι αν δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο θα μείνουν στους γαλαζοκίτρινους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι οι Σάλαϊ και Ζαχίντ τελούν υπό παρακολούθηση από αρκετούς ευρωπαϊκούς συλλόγους και δεν αποκλείεται κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα να έρθει κάποια πρόταση για τον έναν ή και για τους δύο. Επί του παρόντος όλα δείχνουν πως οι δύο νεαροί αποτελούν εκτός από τεράστιο κεφάλαιο και τους δύο «πύργους» στη σκακιέρα του Δώνη για τον ΑΠΟΕΛ της «νέας εποχής!».

Παραμένουμε όμως στο παρόν και το σήμερα και στον χθεσινό αγώνα με την Πάφο, όπου ο ΑΠΟΕΛ πέρα από τη νίκη τους Σάλαϊ και Ζαχίντ, έστειλε και τα μηνύματα που εδώ και καιρό ζητούσαν επίμονα και με έντονο τρόπο οι οπαδοί του. Καλό ποδόσφαιρο με πειστική εμφάνιση, απέναντι σε μιαν ομάδα που είχε να δεκτεί εκτός έδρας γκολ από την πρώτη αγωνιστική, αλλά και άκρως θετικά μηνύματα από πολλούς ποδοσφαιριστές, πέραν των δύο προαναφερθέντων στην αρχή του σχολίου. Ο Ποτέ πέτυχε δύο γκολ, ο Μακρής τα πρώτα του δύο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, διακριτική και η εμφάνιση του Αντωνίου, ο Βούρος σε σταθερά υψηλά επίπεδα και γενικά πολλά και πλατιά χαμόγελα στις κερκίδες, παρά τη μικρή προσέλευση για πολλούς και διάφορους λόγους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ