aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα τρία «πρέπει» για τον ΑΠΟΕΛ

Τα τρία «πρέπει» για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από τη συνέπεια που θα δείξει ο ΑΠΟΕΛ κυρίως στους ακόλουθους τρεις τομείς θα εξαρτηθεί ο βαθμός ικανότητάς του να υλοποιήσει τον στόχο απέναντι στον (ανεβασμένο) Απόλλωνα:

1)Απαιτείται μεγαλύτερος βαθμός σοβαρότητας και πρωτίστως συγκέντρωσης ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες τραγικών λαθών, σημείο που αποτέλεσε σε 90λεπτα με υψηλό δείκτη δυσκολίας την αχίλλειο πτέρνα.

2)Επιβάλλεται οι παίκτες να είναι διαβασμένοι ώστε να φρενάρουν την ταχύτατη μεσοεπιθετική λειτουργία του Απόλλωνα και παραλλήλως ο Τόμας Κρίστιανσεν να έχει το ενδεδειγμένο «σχέδιο Β».

3)Αδήριτη ανάγκη αποτελεί η αγωνιστική βελτίωση του συνόλου σε σχέση με τα αμέσως δύο προηγούμενα παιχνίδια. Αυτό, με την υποσημείωση ότι οι όποιες «πινελιές» προσθέσει ο προπονητής θα πρέπει να είναι οι δέουσες αφού στη μέση είναι κι η κούραση.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν δίνει μεγάλη σημασία στον τομέα της τακτικής, αν και ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία δεν ήταν μεγάλος. Σε συνεργασία με τους βοηθούς του στο τεχνικό τιμ έχει αποκρυπτογραφήσει την αγωνιστική φιλοσοφία του Απόλλωνα και άρχισε από χθες να εξωτερικεύει τα «θέλω» του στους ποδοσφαιριστές.

Παρόλο που σήμερα αναμένεται ότι θα αρχίσει ν’ αφήνει σαφείς ενδείξεις για το πλάνο που θα επενδύσει, η λογική λέει ότι ο βασικός στόχος θα είναι να περιορίσει τους διαδρόμους που οδηγούν προς την περιοχή της ομάδας του. Δηλαδή, να καταφέρουν οι παίκτες να συγκρατήσουν τις οποίες πιέσεις ασκηθούν στο κέντρο, βρίσκοντας παραλλήλως εκείνους τους τρόπους που θα… ενεργοποιήσουν αυτούς που θα βρεθούν στη γραμμής κρούσης.

Σε άλλο ένα παιχνίδι, βαρόμετρο θα αποτελέσει για τον «Θρύλο» η μεσαία γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των εξτρέμ. Η αγωνιστική πειθαρχία στις επιστροφές θα μπορεί να καλύψει τις όποιες αδυναμίες ενδεχομένως να προκύψουν στα μετόπισθεν. Επίσης, η αρμονική συνεργασία των χαφ με τη γραμμή κρούσης θα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για σκοράρισμα απέναντι σε μια ομάδα που έχει τα θεματάκια της στην οπισθοφυλακή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ