aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα τρία καλά της μοίρας του

Τα τρία καλά της μοίρας του

Οι τρεις «σωματοφύλακες» του ΑΠΟΕΛ που οδήγησαν μαζί με τους άλλους ποδοσφαιριστές φυσικά (κανείς δεν υστέρησε άλλωστε) στο μεγάλο διπλό επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΚΑΡΛΑΟ

Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ είναι αλήθεια πως πέρασε δύσκολες ώρες στο «Γ. Καραϊσκάκης», ειδικά τις δύσκολες εκείνες ώρες της «πολιορκίας» –προς το τέλος του αγώνα– από τους ερυθρόλευκους. Ένας όμως από τους αμυντικούς που δεν «μάσησε» και σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις έδωσε παράσταση αμυντικής συμπεριφοράς, ήταν ο Καρλάο.

Ο Βραζιλιάνος είναι φορές που σου δίνει την εντύπωση πως παίζει μιαν άμυνα μόνος του και στο Φάληρο επανέλαβε εαυτόν! Στις δύσκολες λοιπόν καταστάσεις που αντιμετώπισε η ομάδα του, ο Καρλάο σήκωσε μεγάλο βάρος των προσπαθειών και ήταν ο «βράχος» πάνω στον οποίο «έσπαζαν» οι ερυθρόλευκες επιθέσεις.

Η προχθεσινή βραδιά ήταν άλλη μια επιβεβαίωση των δυνατοτήτων του Βραζιλιάνου αμυντικού, που όταν είναι στα καλά του δεν αφήνει «μύγα» να περάσει. Μαζί με τον Μερκή συνέθεσαν ένα εξαιρετικό κεντρικό δίδυμο, αποδεικνύοντας πως μπορεί να «ταιριάξει» με οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, αφού την ίδια εικόνα εξέπεμπε όταν αγωνιζόταν (ή αγωνίζεται) δίδυμο με τον Αστίθ.

Ο Καρλάο αποτελεί για τον ΑΠΟΕΛ ένα μεγάλο, τεράστιο για την ακρίβεια, κεφάλαιο και βρίσκεται σε ιδανική ηλικία για να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ομάδα. Το γεγονός ότι πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του για άλλα τρία χρόνια (μέχρι το 2019) αποτελεί άλλη μιαν απόδειξη το πόσο πολύ επενδύουν οι γαλαζοκίτρινοι στον Βραζιλιάνο, αλλά και το πόσο πολύ πιστεύουν στην αξία και τις ικανότητές του.

ΝΟΥΝΟ ΜΟΡΑΪΣ

Σαν το παλιό (καλό) κρασί. Όσο περνάνε τα χρόνια ο Νούνο γίνεται καλύτερος. Τρόπος του λέγειν δηλαδή. Ο Πορτογάλος ανέκαθεν ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα. Κι ας κόντεψαν να τον σκαρτάρουν κάποιοι, αμφισβητώντας τη διορατικότητα του Μουρίνιο. Εντάξει, ο Μοράις μπορεί να μην ήταν ο παίκτης που θα κέρδιζε μια θέση στην Τσέλσι του «special one», ωστόσο μόνο σκάρτος ως ποδοσφαιριστής δεν ήταν.

Πάλι καλά, που ο Γιοβάνοβιτς είπε να τον δοκιμάσει και αμυντικό χαφ, κάτι που αναγραφόταν στο βιογραφικό που τον ακολούθησε στη χώρα μας, αλλά ο Ουζουνίδης ντε και καλά ήθελε να τον κάνει δεξί μπακ ή σέντερ μπακ. Τέλως πάντων…

Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο Νούνο Μοράις πρόσθεσε άλλη μια μεστή και «γεμάτη» εμφάνιση με τα γαλαζοκίτρινα και δεν ήσαν λίγοι εκείνοι που τον χαρακτήρισαν «η ψυχή» του ΑΠΟΕΛ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που ξεχείλιζε από δύναμη, πάθος και έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλο.

Ο 32χρονος μέσος κυριολεκτικά «έφαγε» το γήπεδο, με τον Πιέρο να τον κερδίζει στον τίτλο του «man of the match» χάρις στο γκολ που πέτυχε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Ο Νούνο, όμως, δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Εκείνο που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε τι άλλο είναι τη δουλειά του και όλα τ’ άλλα τα αφήνει σε άλλους να τα κρίνουν.

ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΜΠΕΡΤΟΛΙΟ

Με την αποχώρηση του «Ντέβι» από τον ΑΠΟΕΛ, αυτόματα δημιουργήθηκε «μαύρη τρύπα» στη μεσαία γραμμή των πρωταθλητών. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε ο Κρίστιανσεν προχώρησε άμεσα στην απόκτηση πρώτα του Ορλάντι και κατόπιν του Μπρεσάν.

Όταν μάλιστα διαπιστώθηκε πως ο Βραζιλιάνος δύσκολα θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, οι γαλαζοκίτρινοι δεν το σκέφτηκαν στιγμή και έκαναν την υπέρβαση προχωρώντας στην απόκτηση και του Φακούντο Μπερτόλιο. Ένας ποδοσφαιριστής γνωστός και μη εξαιρετέος, κάτι που φάνηκε και διαπιστώθηκε από τις πρώτες παρουσίες του Αργεντινού στην ομάδα.

Φυσικά του χρειαζόταν λίγος χρόνος μέχρι να προσαρμοστεί πλήρως και να εγκλιματιστεί πλήρως με το νέο του περιβάλλον. Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, λοιπόν, ο Μπερτόλιο ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που «κατάπιε» πολλά, πάρα πολλά χιλιόμετρα, μάρκαρε, έφαγε ξύλο, μοίρασε μπαλιές και γενικά πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση –κατά την ταπεινή μας άποψη– με τα γαλαζοκίτρινα.

Αποδείκτηκε μάλιστα πως ο Μπερτόλιο δεν είναι μόνο καλός στο να κάνει παιγνίδι, αλλά ξέρει και να μαρκάρει και να αμύνεται και να βγάζει την ομάδα μπροστά. Η εμφάνιση που πραγματοποίησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αποτελεί αν μη τι άλλο «διαβατήριο» και μαζί «κάρτα επιβίβασης» στον ΑΠΟΕΛ, με το πιστοποιητικό πως προέρχεται από την ίδια κάστα παικτών, με τον συμπατριώτη και προκάτοχο της θέσης στην ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ