aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα… ταμπελάκια πώλησης των παικτών του ΑΠΟΕΛ

Τα… ταμπελάκια πώλησης των παικτών του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δεν αντιλέγει κανείς πως ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που έχει κλείσει τις μεγαλύτερες μετεγγραφικές συμφωνίες πωλήσεων παικτών στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν εισρεύσει στο ταμείο, μαζί ασφαλώς με αυτά των συμμετοχών σε ευρωπαϊκούς ομίλους, βοηθούν στην αυτοχρηματοδότηση της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, θέτοντας παραλλήλως τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Ενδεικτικές είναι οι πώλησης του Άιλντον Αλμέιδα στην Τέρεκ Γκρόζνι (2012-13), του Ιβάν Τρισκόφσκι στην Κλαμπ Μπριτζ (2012-13), του Τόμας ντε Βινσέντι στην Αλ Σαμπάμ (2016-17), του Καρλάο στην Τορίνο (2016-17) και του Πιέρου Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη (2016-17).

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη επιστροφή και οι ιδανικές συνθήκες για συνεργασία με Μπράγκα!

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, υπάρχουν και φέτος «μεγάλα ψάρια». Δηλαδή, ποδοσφαιριστές που μπορούν να φέρουν εκατομμύρια στο ταμείο. Οι ιθύνοντες στον σύλλογο, πάντως, δεν καίγονται για την επόμενη πώληση και την εισροή εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό ίσως γίνει εάν η επικείμενη ευρωπαϊκή πορεία σταματήσει πολύ νωρίς. Όπως η κάθε διοίκηση, έτσι και αυτή του Πρόδρομου Πετρίδη παίρνει τα μέτρα της. Δόθηκαν οι κατάλληλες εντολές και τα ταμπελάκια σε ενδεχόμενα πωλητήρια έχουν ήδη καρφιτσωθεί. Ψάξαμε το θέμα και μιλάμε με ονόματα κι αριθμούς…

Ρόλαντ Σάλαϊ

Το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο του ΑΠΟΕΛ είναι και ο Ούγγρος, με θητεία και στο ιταλικό πρωτάθλημα (Παλέρμο) και χωρίς ρήτρα πώλησης. Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος, είπε προσφάτως πως είναι στη λίστα της ΟΥΕΦΑ με τους 50 πιο εξελίξιμους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Γαλλική ομάδα γνωστοποίησε προ ημερών στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ την πρόθεση να υποβάλει πρόταση για την απόκτηση των δικαιωμάτων του ύψους €5.000.000. Προσφορά που δεν γίνεται αποδεκτή, αφού η διοίκηση θεωρεί ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο πικ της τιμής του, ως εκ τούτου δεν παραχωρείται με τα λεφτά που συζητιούνται σήμερα. Σε περίπτωση που επιτευχθεί ένα σούπερ deal, αυτομάτως θα αποτελέσει την ακριβότερη πώληση που έγινε στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Η μαγική ντρίμπλα του Σάλαϊ στο φιλικό της Ουγγαρίας

Γκάγιας Ζαχίντ

Ο 23χρονος, αν και προερχόταν από αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη Βαλερένγκα και χωρίς να κάνει διακοπές ή προετοιμασία, τελείωσε τη λήξασα σεζόν με 10 γκολ και 19 ασίστ. Τα… κατορθώματά του ταξίδεψαν εκτός συνόρων. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο ΑΠΟΕΛ απέρριψε πρόταση €3.000.000 της Μπασακσεχίρ, ζητώντας τα €4.000.000 που προβλέπει η ρήτρα στο συμβόλαιό του. Προς το τέλος Μαΐου, δημοσίευμα στην Τουρκία έκανε λόγο πως η Τραπεζούντα έχει στα υπόψη της τον ποδοσφαιριστή. Το γεγονός πως κλήθηκε στην Εθνική Νορβηγίας, σε συνδυασμό με την προοπτική του, παίζει έντονα το ενδεχόμενο να σκάσει προσφορά και να πωληθεί σε σύλλογο του εξωτερικού.

Λορένζο Εμπεσίλιο

Αραβική ομάδα είχε ζητήσει μεσούσης της λήξασας σεζόν τον Ολλανδό ποδοσφαιριστή με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν, έκανε υψηλή προσφορά, όμως απορρίφθηκε. Παρότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση ξεπερνούσε τις 800.000 ευρώ, δεν έγινε αποδεκτή καθώς κρίθηκε απαραίτητος για την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ να διατηρήσει τα σκήπτρα και να αναδειχθεί ξανά πρωταθλητής. Διατηρεί συμβόλαιο έως τον Μάιο του 2019. Είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (26 ετών) ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, οπότε σε περίπτωση που κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς κάνει αισθητή την παρουσία του, το ενδεχόμενο παραχώρησής του θα είναι ορθάνοιχτο.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Η μαγική ντρίμπλα του Σάλαϊ στο φιλικό της Ουγγαρίας

Μούσα Αλ-Τάαμαρι

Στην πατρίδα του προβλέπουν ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα. Τον αποκαλούν «Μέσι της Ιορδανίας», θεωρώντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας. Στα 20 του χρόνια έκανε ένα σημαντικό βήμα και όπως είπε, θέλει να πάει πολύ πιο ψηλά. Εχει όνειρα και φιλοδοξίες. Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, με τον ΑΠΟΕΛ να βγάζει το ταμείο ένα σημαντικό ποσό για να εξασφαλίσει τα δικαιώματά του. Είναι ποδοσφαιριστής με μεγάλη προοπτική και γι΄αυτό στην ομάδα της Λευκωσίας μερίμνησαν ώστε να μην υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του. Εάν και εφόσον διακριθεί, τότε θα μπορεί η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ να ορίσει το πόσο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης: Παράταση μιας βδομάδας!

Γκιγιέρμε Ντελατόρε

Πήρε τον χρόνο του, προσαρμόστηκε και έδειξε τι μπορεί να κάνει και τι μπορεί να προσφέρει! Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έδωσε τα διαπιστευτήριά του κατά τους πρώτους μήνες παρουσίας στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, έστω κι αν η υποδοχή ήταν κάπως «κουμπωμένη». Είναι μόλις 26 ετών και έχει όλα τα χρόνια μπροστά του για να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και -γιατί όχι;- να κάνει και το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Η ομάδα της Λευκωσίας έχει επενδύσει στον Ντελατόρε καθώς του έδωσε συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2020, θεωρώντας πως μπορεί να… ξεδιπλωθεί αγωνιστικά και να εκτοξεύσει τις ποδοσφαιρικές μετοχές του. Οι πρώτοι μήνες παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ  προδιαθέτουν για μεγάλη εξέλιξη.

Ράφαελ Ρόμο

Επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Μπίρσοτ (με τη μορφή δανεισμού), η οποία ήλθε να προστεθεί σε αυτήν που είχε πραγματοποιήσει αγωνιζόμενος στην ΑΕΛ (2016-17). Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ είχε βάλει ρήτρα €1.000.000 σε περίπτωση που η Μπίρσοτ ήθελε να προχωρήσει στην απόκτηση του Βενεζουελάνου τερματοφύλακα. Επέδειξαν ενδιαφέρον προ εβδομάδων ομάδες του Βελγίου, αλλά καμία επίσημη πρόταση δεν έφτασε στα γραφεία της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ