aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα «σκάει» για επιθετικό - Οι φορ... εκατομμυρίων του ΑΠΟΕΛ

Τα «σκάει» για επιθετικό – Οι φορ… εκατομμυρίων του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ανέκαθεν η απόκτηση επιθετικού ήταν αυτή για την οποία ο ΑΠΟΕΛ δαπανούσε το περισσότερο χρήμα στις μετεγγραφικές περιόδους.

Το πιο πάνω δεδομένο δεν είναι γαλαζοκίτρινη ιδιορρυθμία, αλλά σύνηθες φαινόμενο σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, καθώς το κασέ των επιθετικών είναι πάντα πιο ψηλό, ενώ στην ανάγκη να βρουν αξιόπιστες λύσεις στο σκοράρισμα οι ομάδες είναι πρόθυμες να ξοδέψουν περισσότερο χρήμα.

Το ίδιο θα πράξει και το φετινό καλοκαίρι ο ΑΠΟΕΛ. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη είναι έτοιμη να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη για την απόκτηση επιθετικού, ο οποίος μαζί με τους Ποτέ και Ντελατόρε θα συνθέσουν την επιθετική τριάδα στα χέρια του Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ο ΑΠΟΕΛ ψώνιζε από το πάνω… ράφι για την απόκτηση επιθετικού, με τις πλείστες επιλογές του να αποδεικνύονται σωστές. O Mίκαελ Ποτέ υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι με αρκετά καλό συμβόλαιο, ενώ τον Ιούνιο του 2016 ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο έγινε από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες των πρωταθλητών.

Πέραν του μισού εκατομμυρίου ετησίως ήταν οι απολαβές των Καβενάγκι και Τζεμπούρ, ενώ για τον Αΐλτον ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε περίπου 800 χιλιάδες ευρώ για τον αποκτήσει από την Κοπεγχάγη. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε και με το παραπάνω τα λεφτά του, αφού πρόσφερε τα μέγιστα στην επική πορεία μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2011/12, ενώ πωλήθηκε 2,2 εκατ. ευρώ στην Τέρεκ Γκρόζνι.

Διαβάστε επίσης: H ΟΥΕΦΑ ανέδειξε τον Μοράις στους «θρύλους» της Πορτογαλίας!

Οι επιθετικοί του ΑΠΟΕΛ 

Καλοκαίρι 2017: Μίκαελ Ποτέ (29 συμμετοχές-11 γκολ)

Καλοκαίρι 2016: Ιγκόρ ντε Καμάργκο (53 συμμετοχές-25 γκολ)

Καλοκαίρι 2015: Φερνάντο Καβενάγκι  (18 συμμετοχές-19 γκολ)

Καλοκαίρι 2014: Ραφίκ Τζεμπούρ (26 συμμετοχές-14 γκολ)

Ιανουάριος 2014: Σέζαρ Σαντίν (20 συμμετοχές-6 γκολ)

Καλοκαίρι 2013: Κίλιαν Σέρινταν  (46 συμμετοχές-8 γκολ)

Καλοκαίρι 2013: Ίσμα Γκονσάλβες (έφυγε νωρίς λόγω πειθαρχικού παραπτώματος)

Ιανουάριος 2013: Ντουντού Μπιτόν (13 συμμετοχές-6 γκολ)

Καλοκαίρι 2012: Μάριο Μπούντιμιρ (30 συμμετοχές-4 γκολ)

Καλοκαίρι 2010: Αΐλτον Αλμέιδα (52 συμμετοχές-12 γκολ)

Διαβάστε επίσης: Το ξεχωριστό καρέ του ΑΠΟΕΛ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ