aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα ρεκόρ, η καλύτερη ομάδα κι οι αναμνήσεις

Τα ρεκόρ, η καλύτερη ομάδα κι οι αναμνήσεις

Το χριστουγεννιάτικο του μήνυμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΑΠΟΕΛ στέλνει ο πρόεδρος της Εταιρείας Πρόδρομος Πετρίδης και μεταξύ άλλων αναφέρεται στις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας του.

Αναλυτικά:

«Επί της ευκαιρίας των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα ήθελα να απευθύνω και τις δικές μου προσωπικές ευχές καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της εταιρείας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο (Δημόσια) ΛΤΔ, προς τους φίλους της ομάδας μας και σε ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου.

Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες του 2017. Μιας χρονιάς που όπως ευελπιστούσαμε στην έναρξη της, συνοδεύτηκε από πολλές και ξεχωριστές επιτυχίες για τον ΑΠΟΕΛ μας.

Ημερολογιακά το 2017, σημαδεύτηκε από μια τεράστια ευρωπαϊκή επιτυχία. Την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ μέχρι και τους «16» του UEFA Europa League. Ήταν μια ευρωπαϊκή πορεία ιδιαίτερα σημαντική αφού κατά τη διάρκεια της, η ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλο, πέτυχε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών, ρεκόρ επίτευξης τερμάτων και είχε ως αποκορύφωμα, την πρόκριση απέναντι στην Athletic Bilbao, με τον ΑΠΟΕΛ να πετυχαίνει και την πρώτη νίκη απέναντι σε ομάδα της Primera Division. Οι αναμνήσεις αυτής της πορείας θα μας συνοδεύουν για πάντα και θα είναι ταυτόχρονα και ο οδηγός μας για το μέλλον.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο του 2017, είδαμε τον ΑΠΟΕΛ να στέφεται πρωταθλητής για 26η φορά στην ιστορία του και για 5η σερί χρονιά. Ένα ακόμα ιδιαίτερο επίτευγμα αφού ισοφαρίσαμε το ιστορικό ρεκόρ της περιόδου 1936-1940. Μια επιτυχία που μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε και αυτό που δεν έχει πετύχει ποτέ ξανά ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Την κατάκτηση 6 συνεχόμενων τίτλων πρωταθλητή.

Τον Αύγουστο του 2017, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε μια ακόμη ποδοσφαιρική υπέρβαση. Προκρίθηκε για 4η φορά σε όμιλο του UEFA Champions League, δίνοντας ταυτόχρονα και συνέχεια στη συνεπή παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους, τα τελευταία 5 χρόνια. Η ομάδα απέκλεισε τους πρωταθλητές Λουξεμβούργου, Ρουμανίας και Τσεχίας. Στη συνέχεια η κλήρωση δεν μας ευνόησε όμως οι ποδοσφαιριστές μας προσπάθησαν σε κάθε αγώνα και τα σημαντικά αποτελέσματα απέναντι στην Borussia Dortmund, μας συνόδευσαν στη διεκδίκηση πρόκρισης μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Ταυτόχρονα με τα αγωνιστικά και εμείς ως διοίκηση προχωρήσαμε σε ορισμένες ενέργειες και αποφάσεις που ευελπιστούμε ότι θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο, την ομάδα μας, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Η δημιουργία ιδιόκτητου γηπέδου Ακαδημίας, το νέο υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στον Αρχάγγελο και η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το 2019 με την Cablenet θεωρούνται ανάμεσα σε πολλά άλλα, τα πιο σημαντικά.

Το 2017 ήταν εν κατακλείδι μια ιδιαίτερα ξεχωριστή χρονιά. Ένα έτος που θα αξίζει να μνημονεύουμε για τα επόμενα χρόνια και μια ξεχωριστή σελίδα, στην πλούσια ιστορία της ομάδας μας. Θα είναι όμως ταυτόχρονα και πήχης για όλα όσα προσδοκούμε και δουλεύουμε για να πετύχουμε μέσα στη νέα χρονιά.

Σε αυτό το σημείο θέλω να απευθυνθώ στους ΑΠΟΕΛίστες και να τους αναφέρω τα εξής. Κάθε χρονιά που ο ΑΠΟΕΛ κατακτά το πρωτάθλημα, κάθε φορά που η ομάδα μας προσθέτει στη διαφορά της υπεροχής της, άλλο τόσο προσθέτει και στη δυσκολία για την επόμενη, εντός των τοπικών διοργανώσεων επιτυχία. Είναι απόλυτα λογικό κάθε ομάδα που αντιμετωπίζει τον 5 φορές πρωταθλητή να έχει το υψηλότερο της κίνητρο. Να δίνει τα πάντα για να κερδίσει τον πρωταθλητή. Είναι κάτι που για την ομάδα μας είναι πλέον τρόπος ζωής. Και σαφώς το «παράσημο» της ομάδας που θα καταφέρει να εκτοπίσει τον ΑΠΟΕΛ από τον θρόνο του πρωταθλητή μετά από 5 συνεχόμενες κατακτήσεις, φαντάζει στα μάτια των αντιπάλων μας ως πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Όμως η δική μας απάντηση είναι ότι αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η καλύτερη ομάδα της Κύπρου και θα παραμείνει ως τέτοια. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο μας ότι η προσπάθεια για κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου πρωταθλήματος θα είναι ακόμα πιο έντονη. Κάθε ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στον ΑΠΟΕΛ μέχρι και τον Μάιο θα έχει μια ευκαιρία ζωής. Να είναι μέρος κάτι του μοναδικού. Γνωρίζουν τι σημαίνει αυτή η αγωνιστική πρόκληση τόσο για τους ίδιους όσο και για τον κάθε φίλαθλο μας ξεχωριστά.

Σε αυτή την προσπάθεια ο κάθε ένας από εσάς παίζει το δικό του ρόλο. Έχει τις δικές του απαιτήσεις, τις δικές του προσδοκίες αλλά και μια υποχρέωση. Να βρεθεί στο πλευρό της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών μας. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι η μεγάλη του δύναμη. Πρέπει όλοι να αντιληφθείτε ότι μόνο με τη δική σας παρουσία θα μπορέσει ο ΑΠΟΕΛ να αντιμετωπίσει τις αυξημένες προκλήσεις, της φετινής χρονιάς. Κατανοούμε ότι πάρα πολλοί από εσάς θα στερηθούν την παρουσία τους στο γήπεδο λόγω των τιμωριών που μας έχουν επιβληθεί. Η ομάδα είναι υποχρεωμένη μόνη της μέχρι την επιστροφή του κόσμου της στις κερκίδες, να κάνει αυτό που πρέπει. Να κερδίσει τους επόμενους αγώνες και να σας περιμένει στα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν.

Ταυτόχρονα δίνεται και η δική μας υπόσχεση ότι θα είμαστε δίπλα από την ομάδα σε όλους τους τομείς. Η διοίκηση θα παρουσιαστεί δυνατή και έντονη σε κάθε σημείο που θα χρειαστεί να επέμβει για να προστατεύσει τον ΑΠΟΕΛ.

Εύχομαι εκ μέρους όλων, υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Να περάσουμε ποιοτικό χρόνο ο κάθε ένας από εμάς με τους ανθρώπους που αγαπά και να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση, δυνατοί και έτοιμοι για τη νέα πρόκληση που θα μας φέρει το 2018. Ταυτόχρονα να βοηθήσει ο Θεός, να δούμε επιτέλους την Κύπρο μας ελεύθερη από στρατούς και συμφέροντα.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2018».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ