aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα πέντε κρυφά «όπλα»

Τα πέντε κρυφά «όπλα»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τέσσερις προπονήσεις με τη χθεσινή. Ο χρόνος που δόθηκε στον Γιώργο Δώνη, για να παρουσιάσει βελτιωμένη έκδοση του ΑΠΟΕΛ στον επαναληπτικό με τη Βιτόρουλ, την ερχόμενη Τετάρτη στο ΓΣΠ. Με στόχο φυσικά την ανατροπή του 0-1 και την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνήθως, οι προπονητές-εξπρές, όπως είναι σε αυτή την περίπτωση ο Ελλαδίτης, επιδίδονται πρωτίστως σε επιχειρήσεις ανύψωσης ηθικού. Τακτικά, λίγα μπορούν να διαφοροποιηθούν, καθώς σε τέσσερις ημέρες είναι μικρό το διάστημα για να αφομοιωθεί η νέα αγωνιστική φιλοσοφία.

Τι μένει; Να αποφασίσει ο νέος προπονητής ότι συντρέχει λόγος αλλαγής προσώπων σε κάποιες θέσεις του αρχικού σχήματος. Η «Goal News» μελέτησε το έμψυχο δυναμικό του πρωταθλητή Κύπρου, εντοπίζοντας ποιοι «παγκίτες» ή αχρησιμοποίητοι επί Μάριο Μπέιν, έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Όπως είναι φυσικό δεν υπολογίστηκαν οι Αγκουστίν Φαρίας και Λούκας Σόουζα. Ο Αργεντινός δεν χρησιμοποιήθηκε ώστε να δείξει την αξία του και ο Βραζιλιάνος δεν είναι έτοιμος ακόμα για να αγωνιστεί. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα δεδομένα που επικρατούν με πέντε ποδοσφαιριστές, οι οποίοι -υπό κάποιες προϋποθέσεις- ίσως αποδειχτούν γερά χαρτιά για τον Ελλαδίτη κόουτς.

ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΒΑΝΤΕΡ ΒΙΕΪΡΑ

Ο Βάντερ Βιέιρα δεν πέτυχε κάτι αξιόλογο στα 66 λεπτά που αγωνίστηκε συνολικά στα τρία προηγούμενα ματς. Είναι όμως διαθέσιμος και στην καλή του ημέρα προσδίδει ταχύτητα, τροφοδοτήσεις και επικίνδυνα σουτ. Ο Γιώργος Δώνης τον γνώρισε ως αντίπαλο, όταν ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν στην ΑΕΚ, και μπορεί να τον χρησιμοποιήσει αν το αποφασίσει.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΑΛΩΝΕΥΤΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Μάριο Μπέιν σε κανένα επίσημο ματς. Ο Στάθης Αλωνεύτης, όμως, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και έχει αγωνιστεί στα φιλικά. Αν ο Ελλαδίτης προπονητής τού δώσει την ευκαιρία που ψάχνει και μάλιστα από την αρχή, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αποδείξει ότι ο Ολλανδός έκανε λάθος.

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ

Από την περασμένη Πέμπτη, ο Γιώργος Εφραίμ προπονείται σε φουλ ρυθμό και αυτό είναι σημαντικό, καθώς πρόκειται για τον πιο παραγωγικό ακραίο επιθετικό του ΑΠΟΕΛ. Αν το τεχνικό επιτελείο κρίνει πως ο Κύπριος διεθνής είναι έτοιμος, ο πρωταθλητής Κύπρου θα έχει ένα συν στην προσπάθειά του για ανατροπή απέναντι στη Βιτoρούλ.

ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΙΚΑΕΛ ΠΟΤΕ!

Ο τραυματισμός άφησε τον Μίκαελ Ποτέ εκτός αποστολής στο πρώτο ματς. Ο επιθετικός από τον Μπενίν είναι δεινός γκολτζής, άρα πολύτιμος σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του, ωστόσο είναι καλύτερα τις τελευταίες ημέρες και θα κάνει την προσπάθειά του για να τεθεί στη διάθεση του Δώνη.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΣΕ ΦΟΥΛ ΡΥΘΜΟ

Ο Καρλάο είναι η ποιοτικότερη ανασταλτική λύση και προπονείται σε φουλ ρυθμό από την περασμένη Πέμπτη. Ο Δώνης άλλωστε τον ξέρει πολύ καλά, καθώς ήταν προπονητής του ΑΠΟΕΛ όταν αποκτήθηκε. Πλέον είναι θέμα αγωνιστικής κατάστασης του Βραζιλιάνου. Αν κριθεί πως είναι έτοιμος, θα είναι ακόμη ένα ατού για τον Ελλαδίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ