aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα ντέρμπι που «πληγώνουν» τον ΑΠΟΕΛ

Τα ντέρμπι που «πληγώνουν» τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η αφορμή ήταν τα γκολ, μετά μπήκαν στη μέση και τα παιγνίδια ντέρμπι και το γλυκό ήρθε και έδεσε. Ο ΑΠΟΕΛ (και το πρωτάθλημα) βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του τίτλου, με τον Απόλλωνα να έχει «αέρα» δύο βαθμών από τους γαλαζοκίτρινους, έχει υπέρ του και το μομέντουμ. Την αύρα, δηλαδή, όχι μόνο των δύο βαθμών, αλλά της σταθερότητας που τον διακρίνει και της φρεσκάδας που βγάζει. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ μοιάζει να ταλαιπωρείται από αστάθεια, ασυνέπεια, ατολμία και όλα τα λοιπά παράγωγα του στερητικού «α»!

Διαβάστε επίσης: Γραμμή πυρός σε αναμονή στον ΑΠΟΕΛ

Ακόμα κι έτσι βέβαια, οι περσινοί πρωταθλητές βρίσκονται στη διεκδίκηση (και) του φετινού τίτλου, που θα είναι ο 6ος στη σειρά, αλλά και πάλι θα χρειαστεί πολύ μεγάλη, τεράστια προσπάθεια για να τα καταφέρουν. Επιστρέφοντας στην εισαγωγή μας, το πρόβλημα οι γαλαζοκίτρινοι δεν το έχουν με τους μικρομεσαίους, αλλά το έχουν (και φέτος) στα ντέρμπι. Μέσα από τη λίστα των αγώνων που έχουν δώσει «πέταξαν» μόλις τέσσερις βαθμούς με τους μικρομεσαίους (Άρη 0-0 και Άχνα 1-1, που υποβιβάστηκαν!), ενώ όλους τους υπόλοιπους τους έχασαν στα «μεγάλα» παιγνίδια. Αυτό μπορεί να μη μοιάζει ή και να μην είναι είδηση, υπάρχει ωστόσο και συνέχεια.

Διαβάστε επίσης: Στη σέντρα η αμφιβολία και η αμφισβήτηση

Στους 15 αγώνες ντέρμπι που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα μέτρησε οκτώ νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Πέτυχε 29 τέρματα και δέχτηκε 19. Η είδηση σ’ αυτήν την περίπτωση βρίσκεται στα γκολ που πέτυχε στους αγώνες ντέρμπι, αλλά και στους «δορυφόρους».

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Τα 29 γκολ μεταφράζονται σε 1.93 γκολ μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ από εκεί και πέρα, μας υπολείπονται άλλα 50 γκολ, για να συμπληρωθούν τα 79 που πέτυχε στις 31 μέχρι τώρα αγωνιστικές. Αυτά τα 50 γκολ, ο ΑΠΟΕΛ τα πέτυχε σε 16 αγώνες, πράγμα που σημαίνει ότι μας κάνει 3.12 γκολ μέσο όρο ανά αγώνα. Και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας των ντέρμπι είναι πολύ μεγαλύτερος και δεν θα περίμενε κανένας τα γκολ που πέτυχε να ήταν περισσότερα ή έστω κοντά σε όσα πέτυχε με τους μικρομεσαίους. Αν όμως ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος την «αδυναμία» που παρουσιάζει στο σκοράρισμα στα παιγνίδια αυτά.

Μικρές εξαιρέσεις, οι αγώνες με την Ομόνοια και οι αγώνες με την ΑΕΚ (στο ΓΣΠ) και την Ανόρθωση (εκτός έδρας). Ακόμα και με την ΑΕΛ δεν μπορεί να καυχηθεί για την επιθετική του παραγωγικότητα. Και επειδή βρισκόμαστε στη φάση των πλέι οφ και όλα τα παιγνίδια είναι ντέρμπι, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να βελτιώσει και να ανεβάσει τα ποσοστά του, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στις νίκες για να μπορέσει να κάνει το έξι στα έξι και να πανηγυρίσει το 27ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ