aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα ντέρμπι δεν κολακεύουν τον ΑΠΟΕΛ

Τα ντέρμπι δεν κολακεύουν τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Οι δύο όλες κι όλες νίκες (με Ανόρθωση και Ομόνοια) που μετρά στα έξι ντέρμπι που έδωσε ώς τώρα ο ΑΠΟΕΛ σίγουρα δεν τον κολακεύουν. Από την άλλη φαίνεται ξεκάθαρα πως τα αποτελέσματα των ντέρμπι δεν επηρέασαν (προς το παρόν) την πορεία των πρωταθλητών. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ομάδα του Κρίστιανσεν πρέπει να επαναπαυθεί.

Άλλωστε το παιχνίδι που έχει μπροστά του, όσο κι αν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθοριστικό, θα διαδραματίσει τον δικό του ρόλο στη φάση των πλέι οφ, από την άποψη πως ο πρώτος αγώνας με την ομάδα της Λάρνακας τελείωσε ισόπαλος (1–1). Για τον ΑΠΟΕΛ, όπως και για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο, έχουν μεγάλη σημασία τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Αν και προς το παρόν παραμένει άγνωστο το μέλλον της Ανόρθωσης, ο ΑΠΟΕΛ μόνο με την «Κυρία» έχει το πλεονέκτημα (μια ισοπαλία 0-0, μια νίκη 2-1), ενώ από τις υπόλοιπες νίκησε μόνο την Ομόνοια (4-1), που θα βρίσκεται στο γκρουπ για τη μάχη του τίτλου. Από την ΑΕΛ γνώρισε τη μοναδική ώς τώρα ήττα του (0-1) στο πρωτάθλημα, ενώ το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ έληξε ισόπαλο (1-1).

Και ασφαλώς έχουν τη σημασία τους τα αποτελέσματα αυτών των αγώνων, αφού πέραν του ότι οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην ουρά και θα καθορίσουν την τελική κατάταξη, έχει σημασία και η προοπτική με την οποία θα μπουν οι ομάδες στη φάση των πλέι οφ. Εξάλλου με νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της ΑΕΚ, την Κυριακή, η διαφορά θα εκτοξευτεί στο +8 και οι γαλαζοκίτρινοι θα βγάλουν -έστω και προσωρινά- από τα πόδια τους έναν από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου.

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία των αγώνων ντέρμπι που έχουν να δώσουν μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος και αρχής γενομένης από την Κυριακή θα προσπαθήσουν, αφενός να βελτιώσουν την εικόνα τους στα ντέρμπι και αφετέρου να κάνουν την προίκα τους ενόψει πλέι οφ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ