aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα  λάφυρα του Θρύλου από τον Πειραιά

Τα  λάφυρα του Θρύλου από τον Πειραιά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ από προχθές βράδυ μετρά τα λάφυρα που μάζεψε από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»! Οι γαλαζοκίτρινοι, με το τεράστιο διπλό με το οποίο δραπέτευσαν από το Φάληρο έκαναν την προίκα τους και πλέον πάνε γι’ άλλα. Με τους έξι βαθμούς που έχουν στο σακούλι τους, είτε θέλουν να το παραδεκτούν είτε όχι, στον ΑΠΟΕΛ, η ομάδα τους είναι το πρώτο φαβορί για την πρόκριση από τον όμιλο.

Έχει μάλιστα ιδιαίτερη σημασία στη θέση που θα τερματίσει (την 1η ή τη 2η) αφού μπαίνει και το οικονομικό στη μέση (500.000 ευρώ για την πρωτιά, 250.000 ευρώ για τη 2η θέση). Πλέον ο ΑΠΟΕΛ περνά σε άλλη διάσταση, αφού πλέον όλα μοιάζουν αγγελικά πλασμένα και ο προπονητής μπορεί να δουλέψει απαλλαγμένος από το άγχος, την πίεση και τη συνεχή μουρμούρα της κερκίδας και όχι μόνο.

Οι ποδοσφαιριστές από την άλλη απέκτησαν τεράστια αυτοπεποίθηση, η ομάδα «έδεσε» ακόμα περισσότερο και η «χημεία» βγαίνει και περισσεύει. Πάμε τώρα να δούμε πιο αναλυτικά τα απανωτά τζακ ποτ που κέρδισε με τη νίκη του στο Καραϊσκάκη.

  1. Είναι το αφεντικό

Μετά τη δεύτερη σερί νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές, ο ΑΠΟΕΛ οδηγεί την κούρσα στον β’ όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που τον καθιστά ως το φαβορί για να εξασφαλίσει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους «32» της διοργάνωσης. Εκτός από τη νίκη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τον βόλεψε και το αποτέλεσμα του αγώνα της Γιανγκ Μπόις με την Αστάνα (0-0). Ο Θρύλος έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο του, αλλά ασφαλώς τίποτα δεν έχει τελειώσει. Εάν στις διπλές αναμετρήσεις που ακολουθούν με τη Γιανγκ Μπόις φτάσει στους δέκα βαθμούς και ταυτοχρόνως ο Ολυμπιακός επιβληθεί της Αστάνα (μέσα – έξω), θα «πετάξει» στην επόμενη φάση.

2. Το έκανε και αυτό!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που στα… πηγαδάκια των παικτών, το θέμα συζητήσης ήταν το ακόλουθο: «Ακόμη δεν κερδίσαμε εκτός έδρας σε φάση των ομίλων», ψάχνοντας προφανώς για τα αίτια ή τι πήγε στραβά στους αγώνες που είχαν πλησιάσει προς τον στόχο. Ναι, από προχθές βράδυ το κατάφεραν και αυτό, μέσα σε μια έδρα που πολλά μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υποκλίθηκαν στον πρωταθλητή Ελλάδας. Δεν σάστισαν οι γαλαζοκίτρινοι και έχοντας (και) τη βοήθεια της τύχης ή αν το προτιμάτε και ως σύμμαχο την αστοχία του αντιπάλου,  κόλλησε ο Θρύλος άλλο ένα ευρωπαϊκό παράσημο.oly-apoel-481

3. Βροχή πέφτουν τα ευρώ

Το οικονομικό αποτελεί άλλη μια σημαντική παράμετρο. Και στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων καρπώθηκαν το μπόνους της νίκης. Δηλαδή, 360.000 ευρώ επί δύο (οι νίκες) μας κάνουν 720.000 ευρώ, ενώ απομένουν άλλα τέσσερα ματς! Ο σύλλογος που θα καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο, αυτομάτως θα καρπωθεί 500.000 ευρώ και ο δεύτερος 250.000 ευρώ. Η εξασφάλιση εισιτηρίου για την επόμενη φάση της διοργάνωσης επιφέρει άλλες 500.000 ευρώ. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε άλλα 3.700.000 ευρώ στην προκριματική φάση. Λεφτά για τον σύλλογο που θα αυξηθούν σημαντικά. Είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια, το market pool, τις χορηγίες και τα προϊόντα που θα πωλήσει.

4. Τους κερδίζει ο κόουτς

Ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο «νέος» σε τέτοιας υφής αναμετρήσεις, «γεύεται» το νέκταρ της σκληρής δουλειάς του και θέτει όλο και πιο ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Έχει κερδίσει τους ποδοσφαιριστές με τη δουλειά του και πρωτίστως με τον τρόπο προσέγγισης του. Με τη βοήθεια των συνεργατών του, έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν όλο και περισσότερο τη στήριξη των απαιτητικών φίλων του συλλόγου, βάζοντας συνεχώς νέους στόχους. Το προστάζει άλλωστε η ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Με αυτούς, εξάλλου, έμαθε να ζει και με αυτό ως φωτεινό μονοπάτι θα προχωρήσει. Ήπιος, ήρεμος, χαμογελαστός ο Δανός και πρωτίστως φιλικός με όλους, γνωρίζει πολύ καλά πως «τα καλύτερα έπονται».oly-apoel-444

5. Προσανατολισμός

Ως συνέχεια του προηγούμενου, αξίζει να σημειωθεί και το τούτο. Ποιο; Το προχθεσινοβραδινό κοουτσάρισμα και η  ανταπόκριση όσων χρησιμοποίησε σε ό,τι τους ζήτησε (έκανε αναφορά και ο Μερκής) απλώς ήρθαν να επιβεβαιώσουν εκείνα που τους τελευταίους μήνες πολλοί υπέθεταν ότι συμβαίνουν στις προπονήσεις! Ότι δηλαδή, γίνεται μπόλικη δουλειά στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Διότι για να έλθουν τα αποτελέσματα δεν αρκεί μονάχα ένας προπονητής να σχεδιάσει το πλάνο του πριν από το ματς, αλλά και να παρέμβει αποτελεσματικά όταν χρειαστεί στη διάρκεια του αγώνα. Και ο Κρίστιανσεν το έπραξε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», βγαίνοντας εν τέλει νικητής στη σκακιέρα. Να σημειωθεί ότι οι αλλαγές του είχαν αποδειχθεί «χρυσάφι» και στο παιχνίδι με την Αστάνα.

6. Πίστη και πάλι πίστη

Πολλοί διατύπωναν την άποψη πως ένα πράγμα πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές, το οποίο έχει πολλαπλή σημασία. Ποιο; Πως «πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν σε υψηλό επίπεδο». Είναι πειθαρχημένοι, έκαναν ό,τι τους ζήτησε ο καθοδηγητής τους, παθιάστηκαν και έφτασαν σε μια επιτυχία που έκανε εν ριπή οφθαλμού τον γύρο της Ευρώπης! Μέσα από τέτοιας σπουδαιότητας «διπλά», χτίζονται ισχυροί ποδοσφαιρικά χαρακτήρες. Μέσα από τέτοια 90λεπτα κατάφερε τα τελευταία χρόνια να «φτιάξει» ένα καλό όνομα ο σύλλογος στην ευρωπαϊκή σκηνή και ασφαλώς οι πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο να στρέψουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.oly-apoel-395

7. Ο Πιέρος Σωτηρίου

«Πολύ καλός παίκτης αυτός ο πιτσιρικάς», μου έλεγε ένας πολύ καλός φίλος Ελλαδίτης συνάδελφος, όταν είδε τον «χρυσό» σκόρερ του αγώνα να βγαίνει από τα αποδυτήρια. Ο Πιέρος Σωτηρίου κατάφερε σε άλλο ένα παιχνίδι να μοιράσει «απαντήσεις» σε όσους εξακολουθούν να τον αμφισβητούν. Και για να λέμε την αλήθεια, αυτοί δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν. Εδώ που τα λέμε αμφισβητήθηκαν τόσοι και τόσοι παίκτες που είχαν εν τέλει αφήσει τη σφραγίδα τους, ο Πιέρος θα γλύτωνε; Κλείνει τα αφτιά, δουλεύει και προοδεύει. Δεν αποπροσανατολίζεται, θέτοντας τον πήχη των δικών του προσδοκιών όλο και πιο ψηλά.

8. Δεν το πίστευαν

Έπεσαν πάνω στον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ οι Ελλαδίτες αθλητικοί συντάκτες, μόλις αυτός έκανε την εμφάνισή του. «Κάμερα, φώτα, πάμε», είπε ένας εκ των συναδέλφων, με τον Πρόδρομο Πετρίδη να σκάει ένα πλατύ χαμόγελο, μη προλαβαίνοντας να απαντά σε ερωτήσεις. Λες και θα… έβγαζε διάγγελμα! «Ακόμη δεν το συνειδητοποιήσαμε. Πω, πω, πω τι πετύχαμε βρε παιδιά», μονολογούσε λεπτά προηγουμένως υψηλόβαθμος παράγοντας του ΑΠΟΕΛ, την ίδια ώρα που ομόλογός του στη διοίκηση του Ολυμπιακού εξερχόταν των αποδυτηρίων με την απογοήτευση έντονα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Ήταν μια επιτυχία που ενισχύει όλους στον ΑΠΟΕΛ και τους εφοδιάζει με επιπλέον όρεξη και κέφι ενόψει των προκλήσεων που περιμένουν στη γωνία.

oly-apoel-2859. Συνέχεια, συνέπεια

Η σπουδαιότητα τέτοιων επιτυχιών εδραιώνουν ακόμη περισσότερο στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη τον σύλλογο. Καλές οι προκρίσεις σε ομίλους, ιστορική προ λίγων ετών η πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ που τερματίστηκε στους «8». Η συνέχεια και πολύ περισσότερο η συνέπεια μιας ομάδας είναι στοιχεία που της προσθέτουν χρώμα, λάμψη και μεγαλώνουν το πρεστίζ της. Και ο ΑΠΟΕΛ έχει αποδείξει πως παρά τις κατά καιρούς σφαλιάρες, βρίσκει τον δρόμο να ανταπεξέλθει και να κρατήσει ψηλά τη σημαία της χώρας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα, εάν καταφέρει να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, θα γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα, δείχνοντας τον δρόμο!

10. ΟΙ ΑΠΟΕΛίστες

Το Γιουρόπα Λιγκ επουδενί δεν υποτιμάται από οποιαδήποτε κυπριακή ομάδα και είναι λανθασμένη η λογική της υποτίμησής του. Φαίνεται πως το έχουν εμπεδώσει και οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ. Δεν έχουν, δα, και πολλές ευρωπαϊκές προκρίσεις οι κυπριακές ομάδες σε όμιλο στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οπόταν, καλό είναι και το αναβαθμισμένο Γιουρόπα Λιγκ. Διαπιστώνουν, πλέον, πως η ομάδα τους έχει τη δυνατότητα και τις προοπτικές για μια ακόμη πιο αξιόλογη πορεία στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Φούσκωσαν από υπερηφάνεια βλέποντας τους παίκτες να κερδίζουν τον Ολυμπιακό, κάτι που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στον σύλλογο. Ακόμη και τους μονίμως ανικανοποίητους.

oly-apoel-286

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ