aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα «κότσια» τους για αντεπίθεση διαρκείας!

Τα «κότσια» τους για αντεπίθεση διαρκείας!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τα δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν με την Ανόρθωση (0-1) και την ΑΕΚ (1-3) και πρωτίστως οι ισάριθμες ήττες που δέχθηκε, μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύ καλό οδηγό για τον ΑΠΟΕΛ ενόψει του σημερινού τρίτου μεγάλου αγώνα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Υπό την έννοια πως οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να αποδείξουν στο 90λεπτο με την Ομόνοια πως έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους, κατάλαβαν τι έπραξαν λάθος και είναι αυτή τη φορά πολύ καλά «διαβασμένοι» ώστε να μετρήσουν την πρώτη νίκη σε ματς που φέρει τον χαρακτηρισμό ντέρμπι.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ: Κάποιος θα «πονέσει»…

Μπορεί η έως τώρα πορεία των πρασίνων της Λευκωσίας να μην είναι η ίδια σε σχέση με τις δύο άλλες ομάδες που προαναφέραμε, αλλά δεν παύει να αποτελεί σκληρό καρύδι, δεν έχασε σε τρία ντέρμπι και εννοείται ότι χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Οι πρωτευουσιάνοι, λοιπόν, επιδιώκουν να διώξουν από πάνω τους ένα μεγάλο βάρος από τέτοιας σπουδαιότητας αναμετρήσεις και παρουσιάζονται αποφασισμένοι να υλοποιήσουν τον στόχο τους, αποκτώντας περισσότερη αυτοπεποίθηση και δυναμική ενόψει της συνέχειας. Θέλουν τη νίκη και για λόγους γοήτρου καθώς σε τέτοιας υφής παιχνίδια ο απόηχος είναι μεγάλος. Θα επιδιώξουν με μανία την κατάκτηση των τριών βαθμών, μπαίνοντας παραλλήλως ιδανικά σ’ ένα εξαιρετικά δύσκολο (αγωνιστικό) πρόγραμμα που θα διαρκέσει έως τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης: Νέος Επίσημος Υποστηρικτής του ΑΠΟΕΛ

Ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν αποκρυπτογραφήσει το αγωνιστικό προφίλ της Ομόνοιας και μετέφεραν στους παίκτες τις δέουσες εντολές. Μία παράμετρος που κρίνεται ως σημαντική έχει να κάνει με τα λάθη της αντιπάλου ομάδας, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του χώρου δράσης της. Κάτι που θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ελλαδίτης προπονητής και γι’ αυτό ζητεί από τους παίκτες του να πρεσάρουν ώστε να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους, αλλά και για να μη φτάνει η μπάλα με ευκολία στον προωθημένο Ντάρμπισαϊρ. Παραλλήλως, οι χαμένες ευκαιρίες σε προηγούμενα παιχνίδια προβλημάτισαν τον τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων, ο οποίος θέλει από τους παίκτες του να μην αγχωθούν, ακόμα κι αν δεν σκοράρουν γρήγορα, αλλά να προσπαθούν ορθολογικά και με ψυχραιμία να φτάσουν στην επίτευξη του γκολ.

Διαβάστε επίσης: Κρατάει χρόνια αυτή «Η ΚΟΛΟΝΙΑ»

Μια πιθανή επιτυχία σήμερα, θα αποτελέσει περίτρανη απόδειξη ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει τα «κότσια» να κρατηθεί σε πρωταγωνιστική τροχιά και να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι τέλους και στο τέλος, να καταφέρει να παραμείνει στον θρόνο του για έκτη σερί σεζόν. Με αυτό το σκεπτικό και με την καρδιά να χτυπά μόνο για τη νίκη, άπαντες στον ΑΠΟΕΛ είναι πανέτοιμοι για την αντεπίθεση διαρκείας.

Διαβάστε επίσης: Eπίσημο: Διετής συμφωνία ΑΠΟΕΛ με Ατλέτικο Παραναένσε (pic)

Η «τράπουλα» του Γιώργου Δώνη: Ο Δώνης έχει πολλές επιλογές στη διάθεσή του, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά για το αρχικό σχήμα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα με τριάδα στην άμυνα, αν και το προσφιλές του σύστημα είναι το 4-2-3-1 στο οποίο επένδυσε σε όλα τα φετινά ματς, πλην δύο. Ο Πέρεθ θα είναι στο τέρμα και στην άμυνα οι Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο είναι οι επικρατέστεροι. Οι Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης, Ζαχίντ θεωρούνται σίγουροι και οι άλλες θέσεις παίζονται μεταξύ των Σάλαϊ, Εμπεσίλιο, Ορ, Ντε Καμάργκο και Ποτέ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ