aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα επιτεύγματα του Πιέρου Σωτηρίου

Τα επιτεύγματα του Πιέρου Σωτηρίου

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ένα από τα πιο «ζεστά» ονόματα του ποδοσφαίρου μας τον τελευταίο καιρό είναι αναμφίβολα ο Πιέρος Σωτηρίου. Με τα δύο τέρματα που πέτυχε χθες έφτασε τα εννέα και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των σκόρερ (μαζί με τον Ντέρμπισαϊρ). Είναι θέμα χρόνου, πλέον, το νέο ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα (ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν με 10 γκολ στο πρωτάθλημα), αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το γεγονός ότι μέρα με τη μέρα καταξιώνεται και κερδίζει πόντους, όχι μόνο ανάμεσα στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, αλλά και στο σύνολο των ποδοσφαιρόφιλων στον τόπο μας.

Επίτευγμα Νο1 για τον Πιέρο το καπάρωμα μία θέσης βασικού στους γαλαζοκίτρινους. Από την περσινή σεζόν και παρά το γεγονός ότι στο ρόστερ υπήρχαν και υπάρχουν ακριβοπληρωμένοι επιθετικοί, η ενδεκάδα αρχίζει από τον Σωτηρίου! Τον εμπιστεύτηκε ο Κετσπάγια, συνεχίζει να τον εμπιστεύεται ο Κρίστιανσεν κι ο 23χρονος διεθνής τούς βγάζει ασπροπρόσωπους και με το παραπάνω. Τρέχει, πιέζει, σκοράρει, δίνει λύσεις… Εδώ που τα λέμε, ποιος δεν θα ήθελε έναν Πιέρο στην ενδεκάδα του;

pieros

Απ’ εκεί και πέρα, τα επιτεύγματα του Πιέρου Σωτηρίου έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητά του. Το ‘χει το γκολ και με το παραπάνω. Εννέα τέρματα σε έντεκα ματς πρωταθλήματος δεν είναι λίγα. Όπως δεν είναι λίγα και τα παιχνίδια που έβαλε τη σφραγίδα του, όπως το χθεσινό ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΓΣΠ. Μόνο που η προσφορά του δεν τελειώνει στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Πιέρος Σωτηρίου είναι ο «πολυτιμότερος» ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Με δικά του τέρματα ο ΑΠΟΕΛ πήρε το σπουδαίο «διπλό» (0-1) στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Πειραιώς και εξασφάλισε τρίποντο στην αναμέτρηση κόντρα στη Γιανγκ Μπόις στο ΓΣΠ (1-0) που έφερε την ομάδα του αγκαλιά με την πρόκριση.

pieros1

Με αυτά τα δύο τέρματα ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε έξι ολόκληρους βαθμούς και συνεχίζει στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Κερασάκι στην τούρτα το γεγονός ότι ο διεθνής επιθετικός άνοιξε λογαριασμό και στους αγώνες της Εθνικής μας, πετυχαίνοντας το παρθενικό του τέρμα κόντρα στο Γιβραλτάρ.

Με όλα τα πιο πάνω, μάλλον είναι απόλυτα φυσιολογικό ο Πιέρος Σωτηρίου να βρίσκεται στο μικροσκόπιο ξένων ατζέντηδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες στο ΓΣΠ ήταν υπό παρακολούθηση από τον Μπρούνο Τσιρίλο, αλλά είναι βέβαιο ότι θα τον ακολουθήσουν και πολλοί άλλοι…

pieros2

Κατά τα άλλα, το χθεσινό ντέρμπι στο ΓΣΠ δεν είχε την τροπή που ανέμενε η πλειονότητα των φίλων των δύο ομάδων. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων δεν μπορούσαν να προβλέψουν ότι στο 38’ το αποτέλεσμα θα ήταν 3-0. Στο 17’ η Ομόνοια έμεινε με δέκα παίκτες και κατέρρευσε.

Κάτι τέτοια παιχνίδια ταιριάζουν γάντι στον ΑΠΟΕΛ που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο κι έχει τον Πιέρο και τους λοιπούς παίκτες για να εξασφαλίζουν το αποτέλεσμα που θέλει. Οι πράσινοι φωνάζουν για τη διαιτησία (δικαιολογημένα σε κάποιες φάσεις), αλλά πειράματα τύπου «Καρλίτος στόπερ» δεν έχουν -επιεικώς- λογική στο ποδόσφαιρο. Πόσω μάλλον όταν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Χριστοφή έχασε ένα -κυριολεκτικά- άχαστο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ