aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Τα δυνατά όπλα της Άντερλεχτ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η πιο επιτυχημένη κυπριακή ομάδα απέναντι στην πιο επιτυχημένη βελγική. Ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχτεί απόψε στο ΓΣΠ μία αντίπαλο, που απέναντι στις ευρωπαϊκές εμπειρίες του μπορεί να αντιπαρατάξει τις πολύ πλούσιες δικές της. Στοιχείο που πιθανόν να διαδραματίσει ρόλο στην έκβαση των δύο αναμετρήσεων.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ομάδας που θα αντιμετωπίσουν οι γαλαζοκίτρινοι; Ο Ελβετός προπονητής Ρενέ Βάιλερ, την παρατάσσει συνήθως σε σχηματισμό 4-3-3, έχοντας ως ατού την ποιότητα της μεσαίας γραμμής, τις ακραίες επιθέσεις με τη συμβολή των πλάγιων αμυντικών και ένα κανόνι στην κορυφή.

Πάμε να δούμε τους παίκτες-κλειδιά. Κατ’ αρχάς, οι δημιουργικοί μέσοι προεξάρχοντος του Γιουρί Τιλμάνς. Είναι 19 ετών και σύμφωνα με τα βελγικά δημοσιεύματα έχει τα απαραίτητα προσόντα για να γίνει ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους μέσους της επόμενης πενταετίας. Με κύρια προσόντα του την ποδοσφαιρική ευφυΐα, την πολύ καλή χρήση της μπάλας και με τα δύο πόδια, την οργανωτική ικανότητα και το σκοράρισμα. Στο βελγικό πρωτάθλημα πέτυχε 12 τέρματα και έδωσε οκτώ ασίστ.

Συμπαραστάτες του στο δημιουργικό κομμάτι είναι δύο αποκτήματα του περασμένου καλοκαιριού. Ο Ρουμάνος Νικολάε Στάνκιου αποκτήθηκε προς 9,8 εκατομμύρια ευρώ και συνήθως αποτελεί τον έτερο δημιουργικό μέσο της ομάδας. Ωστόσο, έχει συναγωνισμό με τον Αλγερινό Σοφιάν Ανί, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μέχελεν προς 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο τελευταίος πάντως διακρίνεται για τις ασίστ. Είναι πρώτος στη σχετική κατηγορία για την ομάδα του στο βελγικό πρωτάθλημα, έχοντας σερβίρει εννιά φορές τους συμποδοσφαιριστές του.

Πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τους μωβ είναι και ο κόφτης Λεάντερ Ντεντόνκερ. Κύριο προσόν του το «σκούπισμα» των κατά μέτωπο επιθέσεων των αντιπάλων, ενώ βοηθά και στην οργάνωση, αποτελώντας ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Ιδιαίτερα επικίνδυνος θεωρείται και ο αριστερός εξτρέμ Φρανκ Ατσεαμπόνγκ.

Όσο για τη δύναμη πυρός της ομάδας, ο 25χρονος Πολωνός Λούκας Τεόντορτσικ είναι αδιαμφισβήτητα το πρώτο πιστόλι. Μιλούν τα 19 τέρματα στο Βέλγιο, ενώ έδωσε και τρεις ασίστ.

Η αποτελεσματικότητα της προσπάθειας για αναχαίτιση κυρίως των παικτών αυτών, αναμένω ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποψινού αγώνα. Και πιθανόν της πρόκρισης, καθώς είναι γνωστό ότι σε νοκ άουτ αγώνες, το εντός έδρας μηδέν παθητικό είναι μεγάλη  υπόθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ