aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΤα αποτελέσματα μιλούν και όσο για το θέαμα… έχει και τσίρκο

Τα αποτελέσματα μιλούν και όσο για το θέαμα… έχει και τσίρκο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Κάθε φορά που άλλαξα προπονητή, δικαιώθηκα. Τα αποτελέσματα μιλoύν», είχε δηλώσει ο Πρόδρομος Πετρίτης τον περασμένο Μάιο στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision. Επομένως, ας μην το κουράζουμε πολύ αν ορθά πράττει ή όχι ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ. Αυτόν τον τρόπο ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται.

Αφενός επειδή οι «κάθε τρεις και λιγάκι» αλλαγές στον πάγκο αποτελούν συνήθως λαϊκή (ενίοτε και δημοσιογραφική) απαίτηση και αφετέρου διότι «η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ φέρνει τίτλους και ομίλους», ο Πετρίδης… κάνει παιχνίδι και μπορεί να δηλώνει: «δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε».

Τώρα, θα μου πείτε, μα υπάρχουν και ΑΠΟΕΛίστες που θέλουν να δουν την ομάδα τους να παίζει και καλή μπαλίτσα. Μόνο που συνήθως δεν «παντρεύονται» οι συχνές απολύσεις τεχνικών με τα καλοδουλεμένα σύνολα. Γι’ αυτό και θα συμφωνήσω απολύτως με τον Νεκτάριο Πετεβίνο, ο οποίος είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή την (τότε) ανανέωση της συνεργασίας με τον Πάολο Τραμετσάνι:

«Το να αλλάζουμε συνέχεια προπονητές φέρνει άλλες προενέργειες. Δεν υπάρχει αγωνιστική συνέπεια, δεν υπάρχει ταυτότητα στο τέλος της ημέρας. Το λέμε για όλους, πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας ότι το θέμα της υπομονής είναι σημαντικό να υφίσταται, αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα που δεν έχουμε πετύχει σε σχέση με την αγωνιστική συνέπεια και την ταυτότητα». Καταλάβαμε, καταλάβαμε: Με τρεις προπονητές σε έξι μήνες, αν θέλει να δει θέαμα ο ΑΠΟΕΛίστας, ρε αδερφέ, μπορεί να πάει σε τσίρκο!

Για τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, εκτός από το κεφάλαιο των προπονητών, τα τελευταία χρόνια είναι της «μόδας» και οι αποχωρήσεις διευθυντών (τεχνικών, ποδοσφαίρου, όπως θέλετε πέστε τους). Έτσι, τις τελευταίες ημέρες εκλαμβάνω τοξικό κλίμα και για τον Ντομένικο Τέτι. Επειδή επέλεξε τους Πάολο Τραμετσάνι και Τόμας Ντολ, μα και επειδή είναι, λέει, προβληματικό το ρόστερ.

Με το συμπάθιο δηλαδή, ο Ιταλός θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη επειδή η μία επιλογή του έφερε πρωτάθλημα και η άλλη πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ; Ύστερα, δεν είμαι σίγουρος ότι οι προσθήκες του καλοκαιριού ανήκουν εξολοκλήρου στον Τέτι. Ας πούμε, για τον Άλεφ ντος Σάντος και τους δανεικούς από την Κοπεγχάγη Άντριγια Πάβλοβιτς και Ούρος Μάτιτς, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι επιλέγηκαν από τον τεχνικό διευθυντή. Αλλά, αν επιμένει ο ίδιος, εγώ δεν έχω θέμα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ