aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤα «αντικλείδια» για την πρόκριση

Τα «αντικλείδια» για την πρόκριση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Για ακόμα μια φορά αύριο ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να βρει τη λύση σε ένα από τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετώπιζε στο πρωτάθλημα και στα οποία δεν μπορούσε να βρει απάντηση.

Ποιο είναι αυτό; Μα ποιο άλλο από το να «ξεκλειδώσει» την πολυπρόσωπη άμυνα της TNS, που θα ταμπουρωθεί μπροστά από το τέρμα του Χάρισον, ενώ θα ψάχνει και την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση και να κάνει τη ζημιά στους γαλαζοκίτρινους. Ό,τι πιο επικίνδυνο δηλαδή για την ομάδα του Κρίστιανσεν. Το σενάριο το έχουμε δει πολλές φορές να διαδραματίζεται, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και σε αγώνες παρόμοιας υφής στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι οι πρωταθλητές αυτή τη φορά θα πάνε υποψιασμένοι, γνωρίζοντας τι τους περιμένει, δεν λέει πολλά πράγματα, αφού και πάλι θα πρέπει να βρουν τις λύσεις απέναντι στους Ουαλούς και να σκοράρουν. Ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, ζητούμενο είναι η ταχύτητα σε μυαλό και κίνηση, γι’ αυτό και ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να βάλει στο παιγνίδι του τα απαραίτητα συστατικά και τους ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σ’ αυτές τις απαιτήσεις.

Ο Κρίστιανσεν γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τι χρειάζεται να γίνει και τι πρέπει να κάνει για να λύσει τον ουαλικό γόρδιο δεσμό. Γι’ αυτό και δεν αποκλείεται αύριο να δούμε κάποια νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτούς που είχε επιλέξει να αρχίσουν τον αγώνα πριν μια βδομάδα στο Παρκ Χολ.

Δυο παίκτες που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα είναι ο Στάθης Αλωνεύτης (σε ένα από τα δύο άκρα) και ο Μπρεσάν στα χαφ, ενώ στα υπόψη είναι και ο Ορλάντι, που πήρε χρόνο συμμετοχής, στο πρώτο παιγνίδι, με τη διαφορά όμως ότι ο Αργεντινός, αν και έχει την κάθετη πάσα, είναι αργός. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πως ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ομάδας θα αποφασίσει να πάει στο παιγνίδι με έναν κόφτη, τον Μοράις, και τον Βραζιλιάνο (που είναι σαφώς πιο έτοιμος) να του δίνει βοήθειες.

Ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων από τη στιγμή που δεν μπορεί να έχει στη διάθεσή του τους Ντε Καμάργκο, Λάγο και Γιαννιώτα, θα πρέπει να αναζητήσει τις λύσεις από το υφιστάμενο ρόστερ και δεν αποκλείεται ν’ αρχίσει τον αγώνα με ενδεκάδα από τα παλιά, δηλαδή με παίκτες από το περσινό έμψυχο δυναμικό. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο ΑΠΟΕΛ που θα δούμε αύριο θα είναι σαφώς πιο επιθετικογενής, πιο αποφασιστικός, και το μάτι των ποδοσφαιριστών που θα επιλεγούν θα γυαλίζει για πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ