aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAΤα… άλλα μαθήματα κερκίδας από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ

Τα… άλλα μαθήματα κερκίδας από τους οπαδούς της Ντόρτμουντ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας φίλος, είναι ότι πρέπει να δείχνει ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται. Επομένως, ο σωστός φίλαθλος πρέπει να δικαιολογεί εμπράκτως τον χαρακτηρισμό που του αποδίδεται με την παρουσία του στα γήπεδα. Με κάθε ευκαιρία. Πόσο τέτοιοι είμαστε στην Κύπρο; Η απάντηση δίδεται:

Από τις σχεδόν άδειες κερκίδες των ατομικών αθλημάτων, τα οποία περιορίζονται συνήθως στην παρουσία των γονιών που ακολουθούν πιστά τα παιδιά τους.

Από τις περιορισμένες εισπράξεις στα ομαδικά αθλήματα, πλην ποδοσφαίρου, που περιμένουν τα πλέι οφ για να κάνουν ταμείο.

Από την παρουσία μόνο συγγενών και φίλων σε παιχνίδια αρκετών ποδοσφαιρικών ομάδων Α’ Κατηγορίας.

Από την ανάγκη συνεχόμενων νικών ή και κατάκτησης τίτλων και πολλών παρακάλιων για να κόψουν εισιτήριο, ακόμα και οπαδοί μεγάλων ομάδων.

Από τη διαφορά της παρουσίας κόσμου μιας ομάδας στα ματς ευρωπαϊκού ομίλου σε σχέση με το αμέσως επόμενο εγχώριο παιχνίδι.

Τι είμαστε λοιπόν; Οπαδοί μιας ομάδας, που περισσότερο από αυτήν αγαπάμε τη νίκη. Για να είμαστε σε κάποιον τομέα της ζωής μας πρώτοι κι ας είμαστε σε πολλούς άλλους τελευταίοι (άνεργοι, χαμηλόμισθοι, «κουρεμένοι», χρεοκοπημένοι κλπ). Βεβαίως και υπάρχουν εξαιρέσεις, οι οποίοι όμως, όπως λένε, απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αληθινών φίλων του αθλητισμού, συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου, είχαμε πρόσφατα στην Κύπρο, όχι όμως από Κύπριους. Την περασμένη Δευτέρα, στις εξέδρες του «Αμμόχωστος», παρακολούθησαν το παιχνίδι ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό (0-0), καμιά δεκαριά οπαδοί της Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί ήρθαν στην Κύπρο για το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ και την προηγούμενη επέλεξαν να δουν άλλο ένα παιχνίδι. Ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί. Προχθές, στο ίδιο γήπεδο, η κάμερα συνέλαβε άλλους δύο με φανέλες της ομάδας τους (οι οποίοι προφανώς ξέμειναν στη χώρα μας), να παρακολουθούν το Αλκή Ορόκλινη-Δόξα (0-5).

Ποιοι; Αυτοί που έχουν την πολυτέλεια να βλέπουν ιδίοις όμμασι αγώνες της Μπουντσελίγκα. Αυτοί που καθεχρονικά βρίσκονται στο Τσάμπιονς Λιγκ και που πριν από πέντε σεζόν έφτασαν στον τελικό και μια ανάσα από την… κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Τρία ματς σε μια εβδομάδα, τα δύο ανάμεσα σε ομάδες για τις οποίες αγνοούσαν την ύπαρξη μέχρι πριν από μερικές ημέρες και μάλιστα του… Σάιπρους Λιγκ! Αν αυτοί δεν είναι φίλαθλοι, τότε ποιοι είναι;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ