aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤ. Αντωνίου: «Επικίνδυνες για τον ΑΠΟΕΛ αυτές οι φήμες»

Τ. Αντωνίου: «Επικίνδυνες για τον ΑΠΟΕΛ αυτές οι φήμες»

Ο ΑΠΟΕΛ διανύει την καλύτερη περίοδό του στη σεζόν, σύμφωνα με τον Τάκη Αντωνίου. Ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων μιλώντας στον Super Sport FM όχι μόνο δεν συμμερίζεται την άποψη πως θα έχει ευκολότερο έργο ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Ομόνοια, εξαιτίας του γεγονότος πως οι πράσινοι δεν έχουν τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά οι φήμες αυτές είναι επικίνδυνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Aν συμμερίζεται αυτό που συζητιέται στα ποδοσφαιρικά «καφενεία» ότι η Ομόνοια δεν θα πάει με το… μαχαίρι στα δόντια στο ντέρμπι, καθώς θα δώσει έμφαση στο κύπελλο: «Σίγουρα αυτά μπορούν να συζητούνται στο… παζάρι. Χθες, συνομιλούσα με έναν φίλο μου που γνωρίζει αρκετά για το κυπριακό ποδόσφαιρο και περνούσε κι αυτού από τη σκέψη του. Πρωτίστως είναι ο ΑΠΟΕΛ που ενδιαφέρεται για τους βαθμούς, είναι πιο επικίνδυνες αυτές οι φήμες για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ παρά για την Ομόνοια. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ούτε κατά διάνοια ισχύει κάτι τέτοιο. Τα κίνητρα είναι πάρα πολλά για κάθε εμπλεκόμενο και ποικιλόμορφα. Είναι σημαντικό για το γόητρο και την εικόνα της ομάδας που θα χάσει ή θα κερδίσει. Έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για τον ΑΠΟΕΛ».

Πώς κρίνεις τη γενικότερη εικόνα του ΑΠΟΕΛ αυτό το διάστημα: «Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην καλύτερη του φάση και παρόμοια του υπήρχε πριν τραυματιστεί ο Βιγιαφάνιες όπου είχε σταθερότητα μεγάλη στον σχηματισμό, στην απόδοσή του και στο κέντρο του όπου αγωνιζόταν αυτός με τον Σαρφό και τον Κονσταντίνοφ. Ήταν αχτύπητη η ομάδα και το μοναδικό σημαντικό είναι ότι δεν πετύχαινε πολλά γκολ, αλλά κέρδιζε. Ακολούθως ήρθε και ο τραυματισμός του Δώνη. Τα πλήρωσε με κάποιες απώλειες αυτά ο ΑΠΟΕΛ. Πλέον με την επιστροφή τους απέκτησε ξανά σταθερότητα. Θα είναι μεγάλη απώλεια η απουσία του Δώνη».

Για τις συζητήσεις που έχει για τον ΑΠΟΕΛ με άλλους παλαίμαχους: «Σχολιάζουμε την ομάδα μας, τον τρόπο που παίζει, τον τρόπο που θα έπρεπε να παίζει κατά τη δικιά μας άποψη. Πλέον εφάρμοσε νέο τρόπο παιχνιδιού ο προπονητής με δύο επιθετικούς μπροστά. Αυτό έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ας πούμε, στο γκολ του Κβιλιτάια με τη Σαλαμίνα, ήταν αποτέλεσμα του συστήματος με δύο επιθετικούς. Αποδυναμώνει κάπως την ομάδα αμυντικά, αλλά σε θέμα ανάπτυξης δεν επηρεάζεται.

Εναπόκειται στον προπονητή μελετώντας τους αντιπάλους πως θα αγωνιστεί στη συνέχεια. Πλέον έχει ακόμη ένα πλάνο έτοιμο με το δοκιμασμένο και πετυχημένο 4-4-2. Θα ήθελα να παίρνει περισσότερα τέρματα από τον κεντρικό διάδρομο. Από τον Βιγιαφάνιες, από τον Σαρφό ή έναν άλλον τρόπο παιχνιδιού, όπως αυτό που εφάρμοσε με το 4-4-2 αρχίζοντας προσπάθειες από τον κεντρικό διάδρομο».

Για τους ανταγωνιστές της ομάδας του και ποιος κατά την άποψή του έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως τον πρώτο λόγο έχει ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ ενώ και ο Άρης έχει καλές πιθανότητες. Διατηρεί τον γρήγορο τρόπο παιχνιδιού του και απέκτησε και σταθερότητα στην άμυνα κι έχει περισσότερες πιθανότητες να μειώσει τη διαφορά. Η πιο ισορροπημένη ομάδα σε όλες τις γραμμές της με παίκτες έμπειρους και αρκετούς, είναι η ΑΕΚ. Παίρνει τέρματα με τον κεντρικό κυνηγό της και τους παίκτες πίσω από αυτόν. Σε όλες τις γραμμές της είναι δυνατή και ο προπονητής εμπέδωσε άριστα τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

Ο Άρης από πλευράς παικτών δεν έχει αδυναμίες. Έχει κι ένα πλεονέκτημα. Υπερτερούν στην ταχύτητα απ’ όλες τις ομάδες. Έχει μεσοεπιθετικούς ταχύτατους, πολύ καλούς στο ένας εναντίον ενός και τον Κακόριν που είναι ο συντονιστής τους. Αν δεν ήταν ο Κακόριν, ίσως να μην μπορούσαν να ελέγξουν αυτόν τον ρυθμό τους. Διαθέτει δυνατά κορμιά σε όλες τις γραμμές. Έχασε βαθμούς, τους κράτησε πίσω αυτό, δεν νομίζω με δύο ομάδες από πάνω του πιο σταθερές να διεκδικήσει σε μεγαλύτερο βαθμό το πρωτάθλημα».

Καταληκτικά, αναφέρθηκε και στην πορεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό τον οποίο παρακολουθεί έντονα και γνωρίζει πολύ8 καλά: «Παρακολουθώ στενά την πορεία του οπωσδήποτε. Δημιούργησε μια ομάδα στο δικό του στιλ. Με υπομονή, κράτημα μπάλας… Του στοίχησε πολύ η απουσία του Αϊτόρ. Ναι μεν, ο Σποράρ είναι πολύ καλός, αλλά έχασε πολύ από την ταχύτητά του μπροστά. Έχει τον Παλάσιος αλλά έχασε κι αυτός έδαφος λόγω τραυματισμού. Με τον Μαντσίνι εύχομαι να αποκτήσει ξανά την ταχύτητα που είχε. Αναπληρώνει την αδυναμία του Παναθηναϊκού, ανεβαίνει και ο Παλάσιος, υπάρχει και ο Ιωαννίδης που απέκτησε αυτοπεποίθηση και συμβάλει στις επιτυχίες του Παναθηναϊκού και ελπίζω ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να διεκδικεί το πρωτάθλημα».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Καρέ απουσιών για τον Μιλόγεβιτς στο ντέρμπι «αιωνίων»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ