aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛT. Αντωνίου: «Αυτό δεν μου άρεσε από τον ΑΠΟΕΛ, εντυπωσιακός ο Λοΐζου»

T. Αντωνίου: «Αυτό δεν μου άρεσε από τον ΑΠΟΕΛ, εντυπωσιακός ο Λοΐζου»

Η αδυναμία του ΑΠΟΕΛ να ασκήσει πίεση στην Καρμιώτισσα όταν είχε την μπάλα με αποτέλεσμα να μην ανανεώνει τις επιθέσεις του και να δίνει χρόνο στην άμυνα της ομάδας του Χρύση Μιχαήλ να παίρνει ανάσες ήταν το αρνητικό στοιχείο για τους γαλαζοκίτρινους στον αγώνα της πρεμιέρας, σύμφωνα με τον Τάκη Αντωνίου.

Ο παλαίμαχος άσος των γαλαζοκιτρίνων μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107.4 & 102.5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» αναφέρθηκε στα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και δήλωσε εντυπωσιασμένος για τον Λοΐζο Λοΐζου της Ομόνοιας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Τι σας έκανε εντύπωση από την 1η αγωνιστική; «Νομίζω ότι ήταν οι ισοπαλίες των τριών μεγάλων κάτι πρωτόγνωρο και το γεγονός ότι έδειξαν αρκετές ομάδες ότι δεν ήταν έτοιμες. Ήταν φυσιολογικό γιατί παίζουν ποδόσφαιρο μετά από πέντε μήνες. Σε κάποιο βαθμό και το τονίζω αυτό, ήταν φυσιολογικό».

Βάζετε και την Ομόνοια στο ίδιο καλάθι; Δεν ήταν πιο δύσκολος ο αντίπαλος; «Σίγουρα ήταν πιο ψηλός ο βαθμός δυσκολίας για την Ομόνοια».

Τι δεν σας άρεσε από τον ΑΠΟΕΛ της πρεμιέρας; «Το ότι δεν μπόρεσε η ομάδα μας να ασκήσει πίεση στον αντίπαλο. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα η ομάδα της Καρμιώτισσας έκανε επίθεση και έτσι έπαιρνε ανάσες στην άμυνα. Υπήρχε ασυνεννοησία στο χώρο της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και αυτό που δεν μου άρεσε είναι πως δεν ασκήθηκε πίεση. Είναι νωρίς να ασκήσουμε κριτική στην ομάδα και στους παίκτες. Πρέπει να δώσουμε χρόνο να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια».

Υπάρχει κάποιος από τα νέα αποκτήματα που σας έκανε θετική εντύπωση; «Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Μέχρι τώρα αυτό δεν το έχουμε δει, ελπίζω να το δούμε στη συνέχεια».

Υπάρχει κάτι που σας άρεσε σε ότι είδατε στον ΑΠΟΕΛ; «Δεν έχω δει κάτι ακόμα. Μου άρεσε ο τσαμπουκάς του Σατσιά μόλις μπήκε στον αγώνα».

Είναι έτοιμος ποδοσφαιριστής για πολλές συμμετοχές; Εμείς έτσι το βλέπουμε ή μήπως είναι αυθαίρετο συμπέρασμα; «Όχι, δεν είναι. Για να τον προωθεί ο προπονητής που τον βλέπει καθημερινά κάτι βλέπει πάνω του. Εμείς τον είδαμε μόνο μερικά εικοσάλεπτα. Βλέπουμε ότι έχει τα στοιχεία, αλλά πρέπει να τον δούμε ξανά και ξανά».

Έχετε άποψη και για τους μικρούς της Ομόνοιας; «Ναι, τους είδα. Αυτός που μου έκανε εντύπωση εμένα ήταν ο Λοΐζου. Υπάρχουν παίκτες μικροί που μπαίνουν στους αγώνες και προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και άλλοι που μπαίνουν στο γήπεδο και έχουν στόχο να βοηθήσουν την ομάδα τους να κερδίσει. Αυτού του τύπου παίκτες είναι οι Σατσιάς και Λοΐζου».

Σας ξάφνιασε η ενδεκάδα που παρέταξε ο κ. Μπεργκ; «Ναι, με ξάφνιασε. Φαίνεται πως στην Ομόνοια έχουν ως πρώτο στόχο την πρόκριση επί της Λέγκια και έβαλαν σε δεύτερη μοίρα το παιχνίδι στην Πάφο, όχι πως αυτή που δεν έπαιξαν δεν μπορούσαν να κερδίσουν».

Μήπως ήταν υπερβολικές όλες αυτές οι αλλαγές από την στιγμή που οι παίκτες έπαιξαν μόνο ένα παιχνίδι μέχρι στιγμής; «Δεν υπάρχει το σωστό και το λάθος. Εγώ προσωπικά είμαι της αντίθετης σχολής. Και έχω το παράδειγμα του ΑΠΟΕΛ. Οι δύο αγώνες της προκριματικής φάσης στην Ευρώπη βοηθούσαν στο να αποκτήσει η ομάδα ρυθμό. Θεωρώ ότι το να παίζουν κάθε 4-5 μέρες σε αυτό το στάδιο παιχνίδια οι παίκτες βοηθούν. Στην Ομόνοια το κλίμα είναι ότι θέλουν να προχωρήσουν πάρα πολύ στην Ευρώπη και φυλάνε δυνάμεις. Αν είναι σωστό ή λάθος θα φανεί στη συνέχεια. Αν πρέπει να καταλογίσω κάτι στον κ. Μπεργκ είναι πως την ώρα που πήρε το προβάδισμα να ρίξει βασικούς παίκτες μέσα να κρατήσει το αποτέλεσμα».

Τον Απόλλωνα τον είδατε; Πώς την πάτησε; «Είχε βασικότατες απουσίες. Χωρίς τους Πέδρο – Αγκίρε είναι άλλη ομάδα ο Απόλλωνας και χωρίς τον Μπένσοπ χάνει τη δυναμική του. Κατάφερε η Δόξα να προηγηθεί με ένα λάθος του τερματοφύλακα έφερε πρόβλημα στην ομάδα της Λεμεσού. Στη συνέχεια θα είναι πολύ πιο δυνατός ο Απόλλωνας. O Πέδρο είναι ο πιο σταθερός παίκτης του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια και ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος. Ο Αγκίρε μπορεί να μην έχει την σταθερότητα του Πέδρο, όμως είναι πολύ ποιοτικός παίκτης».

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που έδειξε πιο έτοιμη, συμφωνείτε; «Είδα τον αγώνα της Ανόρθωσης και πράγματι συμφωνώ μαζί σας. Είχε εννέα παίκτες από το περσινό ρόστερ. Βλέπω μια σύμπνοια στον τρόπο που πανηγυρίζουν και είναι ευχάριστα μηνύματα για την ομάδα της Αμμοχώστου. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι και φέτος στους διεκδικητές του τίτλου».

Δεν διαπιστώσατε όμως πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων: «Αντιλαμβάνομαι ότι θα ενισχυθεί σε αυτό το κομμάτι. Είναι όμως πολύ δυνατή στα άκρα της επίθεσης και στη μεσαία γραμμή με τους Μαργκάσα και Αρτυματά. Σταθερή στην άμυνα και εφόσον αποκτήσει ακόμα έναν κεντρικό κυνηγό θα είναι ακόμα πιο δυνατή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ