aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Στον Αρχάγγελο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ανά 4άδες, δεν τέθηκε ποσοστό μείωσης»

«Στον Αρχάγγελο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ανά 4άδες, δεν τέθηκε ποσοστό μείωσης»

Στο προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ πηγαίνουν κατά τετράδες οι ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων και ενημερώνονται για όλα τα δεδομένα από τη διοίκηση της ομάδας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM (104,0) ο Νεκτάριος Πετεβίνος αναφέρθηκε στα δεδομένα για το μέλλον του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν πάρθηκε απόφαση από τη διοίκηση για μείωση απολαβών κατά 60%.

«Είμαστε σε μία περίοδο αναμονής με την ευχή να καταπολεμήσουμε αυτό το πρόβλημα για να επανέλθουμε στην καθημερινότητα. Όσοι δημιουργούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας η πραγματικότητα τους αναιρεί. Ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκεται σε καραντίνα, αν και το πιο ευχάριστο είναι πως από την πόλη της Κίνας που άρχισε ο ιός άρχισε η ζωή να συνεχίζεται ξανά», είπε αρχικά και ακολούθως αναφέρθηκε δεδομένα για την τύχη του πρωταθλήματος.

«Κάποια πληροφόρηση δεν υπάρχει. Αν κάποιος κάνει κάποιες σκέψεις για την κάθε χώρα, δεν εξαρτάται από παράγοντες ή Ομοσπονδίες. Εμείς οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες από το Κράτος. Αν θέλετε να μιλήσουμε για σενάρια οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι καθοριστικές για το σενάριο της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Γιατί, όπως ενημέρωσε η ΚΟΠ χρειαζόμαστε 40 μέρες για να ολοκληρωθεί η σεζόν και 20 μέρες για προετοιμασία. Αν αυτή η περίοδος θα καλύψει Ιούνιο και Ιούλιο είμαστε μέσα στο αρχικό πλάνο. Αν μπούμε σε μία περίοδο που δεν θα διαφαίνεται ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε πρέπει να εξετάσουμε το δεύτερο σενάριο της μη ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος».

Μπορούμε μέσα στον Ιούνιο να γίνει η προετοιμασία και μέσα στον Ιούλιο να γίνουν τα παιχνίδια; «Το τελευταίο σενάριο για αγωνιστική δράση προϋποθέτει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα το πρώτο μισό του Ιούνη και ολοκλήρωση τέλος Ιουλίου. Αν παίξουμε θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και με όλες τις προφυλάξεις».

Πότε πιστεύετε ότι θα μπορεί να γίνει πιο ακριβής πρόβλεψη; «Θεωρούμε ότι οι επόμενες δύο βδομάδες θα καταδείξουν αν μπορεί να ισχύσει το τελευταίο σενάριο. Αντιλαμβάνεστε ότι αν τέλος του Απρίλη δεν υπάρξει κάποια διαφοροποίηση τότε θα είμαστε στο μεταίχμιο για το τελευταίο σενάριο ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος».

Υπάρχει πλάνο προπονήσεων; «Δεν υπάρχει πρόγραμμα προπονήσεων, αλλά πρόγραμμα συντήρησης των παικτών για να προσπαθήσουν να μείνουν τουλάχιστον στα ίδια κιλά. Εμείς σήμερα ξεκινήσαμε συναντήσεις με τους ποδοσφαιριστές μας. Θα επισκεφτούν ανά 3-4 άτομα τον Αρχάγγελο και θα συζητηθούν διάφορα θέματα. Τους μεταφέρουμε τις σκέψεις της διοίκησης, τους ενημερώνουμε, μας ενημερώνουν και αυτοί και πέραν της ανθρώπινης επαφής είναι σημαντικό να είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Υπάρχει κατανόηση στο 100% με τους παίκτες. Και οι ίδιοι οι παίκτες διαβάζουν διάφορα, γι’ αυτό και εμείς θέλαμε σήμερα να τους ενημερώσουμε για τις θέσεις της ΦΙΦΑ και της ομάδας».

Θα πληρωθούν οι παίκτες μέχρι τα μέσα Μαρτίου; «Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Εμείς τους ενημερώνουμε για το μνημόνιο της ΦΙΦΑ. Εμείς απέναντι στους παίκτες είμαστε μία ομάδα απόλυτα συνεπής με τους παίκτες. Και επειδή είναι ένα θέμα έντονο τον τελευταίο καιρό, έχουμε ακούσει πολλές φορές την πλευρά του ΠΑ.Σ.Π. για ομάδες ανασφάλιστες και συνεπής πολλές φορές αυτές οι τοποθετήσεις βάζουν τις ομάδες στο ίδιο καζάνι. Εμείς είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες που τηρούμε τα πάντα κατά γράμμα σε ότι αφορά και τα οικονομικά δεδομένα, αλλά και το ασφαλιστικό ή οτιδήποτε άλλο που αφορά την σχέση της ομάδας με τον παίκτη και είναι κάτι που τελικά πρέπει να αναφέρουμε γιατί ακούμε διάφορα τον τελευταίο καιρό. Η συνέπεια αυτή είναι με βάση τις συμβάσεις που υπάρχουν και σήμερα προχωρήσαμε σε κάτι νέο για να ενημερώσουμε τους ποδοσφαιριστές».

Η ενημέρωση έχει να κάνει και με την μισθοδοσία για την περίοδο της διακοπής και ενδεχόμενη αναπροσαρμογή συμβολαίων για τη νέα σεζόν σε όσους έχουν συμβόλαιο; «Έχει αποσταλεί το μνημόνιο της ΦΙΦΑ που αναφέρετε σε όλα όσα είπατε. Εμείς τους επεξηγούμε τη μεθοδολογία που θα ακολουθήσουμε με βάση αυτό γιατί έχει ποδοσφαιριστές που δεν γνωρίζουν τα πάντα. Είναι μία πλήρης ενημέρωση με βάση το μνημόνιο της ΦΙΦΑ».

Ισχύει ότι θα μειωθεί το μπάτζετ του ΑΠΟΕΛ, είδαμε στην Ελλάδα να γράφουν για τον Ζαχίντ ότι ενδεχομένως να προκύψουν νέα δεδομένα λόγω της επιθυμίας του ΑΠΟΕΛ για μείωση στο μπάτζετ; «Εμείς με τους ποδοσφαιριστές μας δεν έχουμε συζητήσει τέτοια πράγματα Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε με τον Ζαχίντ ήταν πριν δύο μέρες, γιατί ο Ζαχίντ είναι ποδοσφαιριστής μας. Όπως και ο Νεόφυτος Μιχαήλ και ο Λαφράνς. Δυστυχώς για τον Ζαχίντ αγωνίζεται στη χώρα των υποθετικών άρθρων, γιατί αυτό βλέπουμε να συμβαίνει συνέχεια στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μας προσέγγισε ποτέ. Υπάρχει μία ρήτρα που είναι γνωστή σε όλους. Είναι πρώιμο να συζητάμε για την περίπτωση του Γκάγιας. Και αυτός θα αντιμετωπιστεί συλλογικά όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Όλα αυτά που λέγονται για ποσοστό μειώσεων δεν ισχύουν γιατί ουδέποτε δεν πάρθηκε απόφαση για συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης από τη διοίκηση. Συνολικά οι ομάδες έχουν πολύ περισσότερες απώλειες από οποιοδήποτε ποσοστό μείωσης που θα προκύψει από οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένα έσοδο στις ομάδες. Το μοναδικό έσοδο του ΑΠΟΕΛ εδώ και τέσσερις βδομάδες είναι οι πωλήσεις προϊόντων μέσω online. Σε αυτή τη σεζόν όλοι οι εντός έδρας αγώνες του ΑΠΟΕΛ ήταν ζημιά. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν επαναρχίσει το πρωτάθλημα και αυτό γίνει κεκλεισμένων των θυρών».

Έχει σταματήσει και το κομμάτι του μετεγγραφικού σχεδιασμού; «Είναι το μόνο πράγμα που αυτή την στιγμή διεξάγεται σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι προηγουμένως. Από την στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος χρόνος είναι ευκαιρία για τον προπονητή και το τεχνικό τιμ να κοιτάξουν καλύτερα την μετεγγραφική αγορά μέσω του διαδικτύου, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ