aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτο… τούνελ των μετεγγραφών!

Στο… τούνελ των μετεγγραφών!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πρόσληψη του Ισπανού Χουάνχο Λορένθο από τον περασμένο Νοέμβριο που εκτελεί χρέη αρχισκάουτερ. Στήριξη και παραμονή του Τόζα Σάπουριτς στο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου. Και εκεί κοντά τα υψηλόβαθμα στελέχη του Διοικητικού Συμβουλίου να παρακολουθούν, παρεμβαίνοντας όταν κρίνουν πως πρέπει, διεκπεραιώνοντας το τελευταίο σκέλος των προσθηκών.

Αυτή τη «χημεία» επέλεξε ο ΑΠΟΕΛ στην αναζήτηση ποδοσφαιριστών για τη στελέχωση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, σε μια εξίσωση που μπήκε προ λίγων εβδομάδων ο προπονητής του συλλόγου Μάριο Μπέιν, προσπαθώντας να βάλει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα.

Και ο τρόπος λειτουργίας αν μη τι άλλο φωτογραφίζει τις προθέσεις, παρά τις μη ικανοποιητικές προσθήκες στο σύνολό τους που έγιναν τα δύο προηγούμενα έτη. Φωτογραφίζει την επιθυμία, αν μη τι άλλο, να ανέβει ψηλότερα ο πήχης που θα οδηγήσει σε μια νέα εκδοχή της ομάδας, σαφώς ακόμη πιο βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Οι γαλαζοκίτρινοι πέρα από το μελετημένο τους οργανόγραμμα, διαθέτουν και κάτι ακόμη. Είναι σύλλογος με κύκλο γνωριμιών ένεκα της ευρωπαϊκής πορείας των τελευταίων ετών, ένα κλαμπ που με βάση τα κυπριακά δεδομένα είναι φερέγγυο στις πληρωμές του, άρα πολύ καλό «λιμάνι».

Μπορούν οι πρωτευουσιάνοι με «ασφάλεια», διαθέτοντας ένα μπάτζετ που δεν είναι από τα υψηλότερα για την Ευρώπη, αλλά μεγάλο για την Κύπρο, να επιλέξουν ένα καλό επίπεδο ποδοσφαιριστών, θέτοντας εκείνοι τα κριτήρια. Αναλόγως της ποιότητας του κάθε παίκτη που αρέσει, για παράδειγμα, θέτουν τα δικά τους «θέλω» στο οικονομικό επίπεδο και αναλόγως να προχωρούν.

Ο προγραμματισμός στον σύλλογο σε αυτό το πλαίσιο δράσης τρέχει με χίλια! Αφού στο πι και φι μπήκε τελεία στο κεφάλαιο ανανεώσεις συμβολαίων, σε διάστημα τριών μόλις εβδομάδων από την τελευταία επίσημη υποχρέωση (τελικός κυπέλλου), ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην ανακοίνωση επτά ποδοσφαιριστών και έπονται εξτρέμ, αλλά και άλλος ένας επιθετικός. Στην επιθετική γραμμή, λοιπόν, προστέθηκε ο Μίκαελ Ποτέ, ένας παίκτης που προέρχεται από τρεις διαδοχικές σεζόν που σφύζουν από γκολ!

Επίσης, έγιναν οι μετεγγραφές των Μηνά Αντωνίου και Ανδρέα Μακρή, δύο Κύπριων παικτών με προοπτική να δώσουν πολλές λύσεις. Στο κέντρο μπήκε προχθές στη φαρέτρα ο Αγουστίν Φαρίας, αυξάνοντας έτσι τις επιλογές στην καρδιά των χαφ. Στην άμυνα επιλέχθηκε ο Χεσούς Ρουέδα, ο οποίος καλείται να καλύψει το μεγάλο κενό που άφησε από τον περασμένο Ιανουάριο ο Καρλάο, ενώ ο δανεισμός του δεξιού μπακ Κύπρου Χριστοφόρου από τον Άρη… έγινε μετεγγραφή.

Τέλος, κάτω από τα δοκάρια προστέθηκε άλλη μια λύση που ακούει στο όνομα Ραφαέλ Ρόμο, τερματοφύλακας που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις κατά τη λήξασα σεζόν. Λύσεις αρκούντως ικανοποιητικές, στις οποίες έπονται κι άλλες!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ