aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτο… σημάδι του Χουάν Λορένθο

Στο… σημάδι του Χουάν Λορένθο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ έχουν σηκώσει μανίκια για την ενίσχυση του ρόστερ. Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ Χουάν Λορένθο πριν αναχωρήσει για την Ισπανία τέλος Νοεμβρίου, είχε μια προκαταρκτική συνάντηση με τον προπονητή Τόμας Κρίστιανσεν και τον διευθυντή ποδοσφαίρου της ομάδας Τόζα Σάπουριτς, χαράσσοντας μεταξύ άλλων τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το πού θα στοχεύσει ο σύλλογος.

Οι γαλαζοκίτρινοι θα κινηθούν δυναμικά στο μετεγγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου κάνοντας μία ή ακόμα και δύο καλές κινήσεις προκειμένου να ενισχύσουν το δυναμικό της ομάδας, βοηθώντας παράλληλα τον Κρίστιανσεν να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, έχοντας περισσότερες επιλογές. «Για τρίτη προσθήκη θα δούμε», ήταν απάντηση που πήραμε μετά από σχετική ερώτηση.

Θεωρείται δεδομένο πως στη γραμμή κρούσης θα προστεθεί άλλος ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος θα διέπεται από εκείνα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που θα αποτελούν εφαλτήριο ώστε να «κουμπώσει» με τους Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο. Δηλαδή να είναι γρήγορος, διεισδυτικός και βεβαίως να έχει… στενή επαφή με το αντίπαλο πλεκτό. Όπως εύλογα αντιλαμβάνεται κανείς, αυτή η κίνηση στη μετεγγραφική σκακιέρα έχει προτεραιότητα και εκεί θα δαπανηθεί το μεγαλύτερο κονδύλι.

Σοβαρές σκέψεις γίνονται και για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αφού μια ομάδα που έδωσε ήδη 26 επίσημους αγώνες και έπονται το λιγότερο άλλοι τόσοι έως το τέλος της σεζόν, δεν μπορεί να αρκεστεί στις επιλογές των τριών στόπερ (Καρλάο, Αστίθ, Μερκής), όσο καλοί παίκτες κι αν είναι. Θα έλθουν οι κάρτες, θα έλθουν οι τραυματισμοί, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλο βραχνά για την τεχνική ηγεσία. Κάτι που λίγο έλειψε, για παράδειγμα, να αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Επί της παρούσης, αυτές είναι οι δύο θέσεις που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, με προτεραιότητα να έχει ο επιθετικός και όπως λένε στον ΑΠΟΕΛ «βλέπουμε εάν θα γίνει και τρίτη μετεγγραφή». Δηλαδή, προσθήκη μέσου. Βλέπετε, για κάθε παίκτη που θα αποκτηθεί θα πρέπει να υπάρχει και μία αποχώρηση, αφού οι θέσεις στο ρόστερ είναι συμπληρωμένες.

Έτσι θα γίνεται η δουλειά

Ο Κρίστιανσεν θα επιλέγει τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, αλλά και τα χαρακτηριστικά των παικτών που επιθυμεί να προστεθούν στο ρόστερ. Ο Λορένθο, ακολούθως, θα κάνει τη δική του έρευνα, θα εντοπίζει τους κατάλληλους και σε συνεννόηση με τον Σάπουριτς ασφαλώς, θα αποστέλλει τη «μικρή λίστα» στον Δανό προπονητή. Την τελική απόφαση θα έχει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος θα ανάβει το «πράσινο φως» στη διοίκηση ώστε να προχωρήσει στις συζητήσεις για τη σύναψη συνεργασίας.

Από εκεί θα κινεί τα νήματα

Την επομένη του αγώνα με τον Απόλλωνα, στις 29 Νοεμβρίου δηλαδή, ο Χουάν Λορένθο αναχώρησε για την Ισπανία. Εκεί θα είναι η βάση του υπεύθυνου σκάουτινγκ του ΑΠΟΕΛ και στην Κύπρο θα έρχεται όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. Εξάλλου, η δουλειά του είναι να… έχει μάτια παντού, ιδιαιτέρως στα γήπεδα της χώρας του, να βλέπει πολλά ματς και να είναι σε ετοιμότητα ώστε να «τσιμπήσει» τις καλύτερες δυνατές επιλογές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ