aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτο μυαλό των Μπαλταζάρ-Σάμπουριτς δύσκολα... μπαίνει κάποιος

Στο μυαλό των Μπαλταζάρ-Σάμπουριτς δύσκολα… μπαίνει κάποιος

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οι αποχωρήσεις κάποιων ξένων/κοινοτικών ποδοσφαιριστών από το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ, όσο νωρίς κι αν είναι για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, θεωρούνται δεδομένες. Αυτό καθότι -όπως είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό- παρουσιάζεται αύξηση πληθυσμού όσον αφορά στην παρουσία μη γηγενών ποδοσφαιριστών στο έμψυχο δυναμικό των πρωταθλητών.

Πως άλλωστε θα… έλθουν στα μέτρα τους οι καταλόγου που θα δηλωθούν για τις εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ; Για το εν λόγω θέμα, διέρρευσαν πολλά μέχρι στιγμής. Από τη μία ότι οι Τόζα Σάμπουριτς και Μπρούνο Μπαλταζάρ σε συνεργασία με τη διοίκηση πήραν τις αποφάσεις και από την άλλη ότι ακόμα δεν κατέληξαν στους ποδοσφαιριστές που θα τεθούν εκτός πλάνου.

Διαβάστε επίσης: Εκτός πλάνων και ψάχνουν φόρμουλα αποχώρησης

Από τη μία γίνεται λόγος πως αποχωρούν οι Τομάς Ορ, Χεσούς Ρουέδα, Ντενίς Πολιακόφ, ενώ γίνεται προσπάθεια να παραχωρηθεί ο Πραξιτέλης Βούρος με πώληση ή δανεισμό, και από την άλλη η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ εκδίδει «οργισμένη» ανακοίνωση μέσω της οποία εκφράζει την ενόχλησή της για τις πληροφορίες των ΜΜΕ σχετικά με το κεφάλαιο «ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν». Λογικό είναι άλλωστε, καθώς πρόκειται για παίκτες οι οποίοι διατηρούν συμβόλαιο με την ομάδα της πρωτεύουσας και πιθανόν να ενημερώθηκαν και να ενοχλήθηκαν από τις διαρροές και να ζήτησαν εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης: Άλλο η λίστα, άλλο οι αποχωρήσεις

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστεί να ληφθεί επίσης υπόψη και το εξής: Η πιθανή μη συμπερίληψη κάποιων παικτών στον ευρωπαϊκό κατάλογο, δεν θα σημαίνει αυτόματα την αποχώρησή τους, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να αξιολογηθούν σταδιακά και να εξαχθεί το συμπέρασμα από τον Πορτογάλο κόουτς πως αξίζουν την παραμονή τους στο ρόστερ, κυρίως για τις εγχώριες διοργανώσεις. Και για να στηριχθούμε κάπου σχετικά μ’ αυτό, υπάρχει το περσινό παράδειγμα των Ορ και Λούκας Σόουζα. Ο τελευταίος βέβαια, ήταν ανέτοιμος καθώς προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και όταν ανακοινώθηκε ο κατάλογος, βρισκόταν στη διαδικασία της επιστροφής του στο κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης.

Διαβάστε επίσης: Λούκας Σόουζα: Φέτος θα είναι αλλιώς…

Πάντως για να καταλήξουμε κάπου, ένα πρέπει να θεωρείται δεδομένο: Πλησιάζουν οι μέρες κατά τις οποίες θα οριστικοποιηθεί το μέλλον των προαναφερθέντων παικτών και εκεί θα διαφανεί τι πραγματικά έχουν στο μυαλό τους οι καθ’ ύλην αρμόδιοι. Εάν -δηλαδή- θα αποχωρήσουν και οι τέσσερις ή μερικοί από αυτούς. Οι εκπλήξεις δε, καλό είναι κι αυτές να θεωρούνται σε κάποιες περιπτώσεις αναμενόμενες στον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ