aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτο χέρι του είναι

Στο χέρι του είναι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τα νέα τα μάθατε: Ολυμπιακός Πειραιώς, Γιουνγκ Μπόις και Αστάνα. Καθόλου άσχημα και από τις δύο τις απόψεις. Αγωνιστικά και εμπορικά.

Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί και δικαιούται, εφόσον βέβαια πάρει τα μέτρα του, να διεκδικήσει τη μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στους «32» της διοργάνωσης και εμπορικά, μέσα από τη διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά και με τους οπαδούς που έχει ο Ολυμπιακός στην Κύπρο, μπορεί να έχει μόνιμα γεμάτο το ΓΣΠ στα τρία παιγνίδια που θα δώσει.

Τα παιδιά από τον Πειραιά, παρά την άσχημη εικόνα και εντυπώσεις που άφησαν, τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στον προχθεσινό αγώνα με την Αρούκα, θεωρούνται το φαβορί του ομίλου, αλλά αυτό δεν τους εξασφαλίζει με τίποτα την πρόκριση.

Από την άλλη, η Γιουνγκ Μπόις και η Αστάνα είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, ωστόσο μόνο φόβο δεν προκαλούν στον ΑΠΟΕΛ. Θα λέγαμε μάλιστα, πως στην ομάδα από το Καζακστάν, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ένα οφειλόμενο γραμμάτιο, από τον περσινό αποκλεισμό τους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Όσο για τους Ελβετούς, αυτή κι αν είναι ομάδα στα μέτρα των πρωταθλητών.

Για να λέμε όμως τα πράγματα με τ’ όνομά τους, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι κάπως έτσι αισθάνονται όλοι οι «ένοικοι» του ομίλου. Ότι δηλαδή πρόκειται για όμιλο στα μέτρα τους και έχουν όλοι τις πιθανότητες τους για να πάνε ένα βήμα πάρα πέρα στη διοργάνωση. Και είναι γι’ αυτόν τον λόγο που όλες οι ομάδες μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για τους «32», μπορεί όμως και να δουν τη συνέχεια της διοργάνωσης από την πολυθρόνα!

Ψάχνει ώθηση από το ΓΣΠ

Μεγάλη σημασία έχει και το πρόγραμμα των γαλαζοκίτρινων. Το γεγονός ότι αρχίζει τους αγώνες του από το ΓΣΠ, με την Αστάνα, μπορεί να δώσει στους γαλαζοκίτρινους την ώθηση την οποία χρειάζονται πριν μπουν στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και τον Πειραιά. Κι αυτό γιατί καπάκι μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Πειραιώς οι πρωταθλητές θα ταξιδέψουν εκ νέου, αυτή τη φορά για την Ελβετία, όπου θα τους περιμένει η Γιουνγκ Μπόις.

Μέσα από τα αποτελέσματα των τριών αυτών αγώνων θα εξαρτηθούν πολλά για την παραπέρα πορεία του θρύλου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και είναι ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο που ο ΑΠΟΕΛ καλείται ν’ αρχίσει τους αγώνες του με νίκη επί της Αστάνα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ έχει ως εξής:

1η αγωνιστική (15 Σεπτεμβρίου): AΠΟΕΛ-Αστάνα

2η αγωνιστική (29 Σεπτεμβρίου): Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ

3η αγωνιστική (20 Οκτωβρίου): Γιουνγκ Μπόις-ΑΠΟΕΛ

4η αγωνιστική (3 Νοεμβρίου): ΑΠΟΕΛ-Γιουνγκ Μπόις

5η αγωνιστική (24 Νοεμβρίου): Αστάνα-ΑΠΟΕΛ

6η αγωνιστική (8 Δεκεμβρίου): ΑΠΟΕΛ-Ολυμπιακός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ