aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτην αρένα με τα λιοντάρια ο ΑΠΟΕΛ

Στην αρένα με τα λιοντάρια ο ΑΠΟΕΛ

ΒΟΡΙΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Το ισπανικό έδαφος δεν είναι φιλόξενο ποδοσφαιρικά για τον ΑΠΟΕΛ. Μετράει μόνο ήττες, εκτός από μία ισοπαλία με την Ατλέτικο (0-0) στο Βιθέντε Καλντερόν. Όμως ο ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια έχει ξεπεράσει εμπόδια που την προηγούμενη ημέρα φαίνονταν ψηλότερα απ’ όσο αποδείχθηκαν εντός γηπέδου. Γιατί να μην το κάνει και σήμερα; Υπάρχει μία βασική συνταγή για τον σημερινό αγώνα. Αυτή που δυσκολεύει περισσότερο την Μπιλμπάο.

Στην Μπιλμπάο δεν αφήνεις περιθώριο για αντεπίθεση, δεν δίνεις χώρο στον Μουνιαΐν και στον Ινιάκι Γουίλιαμς και δεν επιτρέπεις στους χαφ και τους εξτρέμ να σημαδεύουν τον Αντούριθ. Ο Αντούριθ πέτυχε φέτος πέντε γκολ στον ίδιο αγώνα (με την Γκενκ στη φάση των ομίλων), ενώ πριν δύο χρόνια ήταν ο σκόρερ με τα περισσότερα γκολ με κεφαλιές στην Ευρώπη.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει παρακολουθήσει την Μπιλμπάο και είναι φυσικά απόλυτα έτοιμος από άποψη τακτικής. Ή, έστω, ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ο ΑΠΟΕΛ για να φύγει με θετικό σκορ από το θρυλικό Σαν Μαμές.

Απομένει να δούμε αν το πλάνο θα δουλέψει, αν οι παίκτες το βγάλουν στο γήπεδο όπως θα τους το ζητήσει ο Κρίστιανσεν και αν θα έχουν και λίγη τύχη που πάντα χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Το εκτός έδρας γκολ είναι πάντα ένα ζητούμενο, όμως αυτό θα έρθει μέσα από το αμυντικό πλάνο, τις αντεπιθέσεις ή και τις στημένες φάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ