aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣτη φτωχή Βεστφαλία ο ΑΠΟΕΛ

Στη φτωχή Βεστφαλία ο ΑΠΟΕΛ

Μια από τις φτωχότερες περιοχές της Γερμανίας (σε αντίθεση με την πλούσια Βαυαρία) είναι η Βεστφαλία. Περί τα μέσα του 18ου αιώνα υπήρχε μεγάλη άνθηση στην κοιλάδα του Ρουρ λόγω των πολλών ορυχείων. Υπήρχαν πάνω από 3.000 ορυχεία κατά μήκος του ποταμού Ρουρ μετατρέποντας την αραιοκατοικημένη αγροτική περιοχή σε βιομηχανικό κέντρο με μεγαλουπόλεις.

Τα τελευταία χρόνια χάθηκαν περίπου 500.000 θέσεις εργασίας αφού έμειναν όλα και όλα έξι ανθρακωρυχεία. Το Ντόρτμουντ με σχεδόν 1.000.000 κάτοικους είναι γνωστό ως η «πράσινη» μητρόπολη της Βεστφαλίας. Σχεδόν η μισή έκτασή του αποτελείται από κανάλια και δασώδεις περιοχές καθώς επίσης και πάρκα, πολλά από τα οποία ήταν παλαιά ορυχεία.

Η περιοχή της Βεστφαλίας έχει πληθυσμό πάνω από 5 εκατ. κάτοικους και είναι η 5η περισσότερο κατοικημένη περιοχή της Ευρώπης μετά από την Ιλ-ντε-Φρανς, τη Μόσχα, τη Μείζονα Περιοχή του Λονδίνου και την Κωνσταντινούπολη. Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα πόλεων που σήμερα δεν ξεχωρίζουν. Πρόκειται για τις Γκελζενκίρχεν, Έσσεν, Μιλχάιμ, Μπόχουμ, Μπότροπ, Ντόρτμουντ, Ντούισμπουργκ, Ομπερχάουζεν, Χαμ και Χέρνε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ