aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΤΙΧΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Έτοιμος να ξεπεράσει τον καλό εαυτό του, να κάνει νέα τεράστια αγωνιστική υπέρβαση, είναι ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στις 21:45, στο μεγαλοπρεπές «Σαντιάγο Μπερναμπέου», θα ριχτεί στη «μάχη» των ομίλων αντιμετωπίζοντας την κορυφαία ομάδα στον πλανήτη, τη «Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» Ρεάλ, στην πρεμιέρα του 8ου Ομίλου που χαρακτηρίστηκε ως ο δυσκολότερος.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της και το στέμμα που φοράει στα τελευταία δύο χρόνια. Είναι και πάλι το φαβορί και όπως τόνισε ο Ζινεντίν Ζιντάν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, θέλει οπωσδήποτε να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, για τον οποίο μίλησε με σεβασμό, χαρακτηρίζοντας το έμπειρη ομάδα που αν έχει την ευκαιρία να κάνει ένα καλό παιχνίδι, θα το κάνει.

Κόντρα στον Κριστιάνο Ρονάλτο που επιστρέφει στη δράση… αγριεμένος, κόντρα στους Μόντριτς,Μπέιλ, Μαρσέλο, Ράμος, Κρόος, Ασένσιο και στα άλλα πολύ μεγάλα αστέρια της Ρεάλ, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει όχι απλά να υπερβάλουν εαυτόν, μα και να μείνουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απόλυτα προσηλωμένοι στο παιχνίδι, αποφεύγοντας οπωσδήποτε τα σοβαρά λάθη, αφού η κλάση των αντιπάλων δεν θα τα αφήσει ατιμώρητα.

Πρέπει να υπάρχουν αλληλοκαλύψεις, ασταμάτητο τρέξιμο, βοήθειες στα μαρκαρίσματα από όλους και απόλυτη πειθαρχία, στις οδηγίες της τεχνικής ηγεσίας. Μόνο με αγωνιστική υπέρβαση, μόνο αν ο ΑΠΟΕΛ κάνει το καλύτερο του παιχνίδι, θα μπορέσει να σταθεί με αξιοπρέπεια σε αυτό το πολύ μεγάλο ραντεβού.

Την τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων (με τον Δώνη προπονητή και τότε), αντιμετώπισε ένα άλλο μεγαθήριο την Μπαρσελόνα στο «Καμπ Νόου». Ηττήθηκε με 0-1, πραγματοποίησε όμως εξαιρετική, συγκλονιστική εμφάνιση, διεκδικώντας μάλιστα στα τελευταία λεπτά την ισοπαλία. Αυτό θα προσπαθήσουν απόψε να επαναλάβουν οι γαλαζοκίτρινοι. Άλλη μια σπουδαία παράσταση που θα τονώσει ακόμα περισσότερο το ακμαίο ηθικό τους και θα ακουστεί το όνομα τους ξανά, με σεβασμό και θαυμασμό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ.

Ο βαθμός δυσκολίας της αποστολής των γαλαζοκιτρίνων είναι τεράστιος, αλλά πολύ μεγάλη είναι και η αυτοπεποίθηση τους, η πίστη τους ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια το θηρίο. Αν θα τα καταφέρουν και αυτή τη φορά να κάνουν ένα νέο ποδοσφαιρικό θαύμα, θα φανεί στο χειροκρότημα των 700 περίπου οπαδών τους, οι οποίοι τους ακολούθησαν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, καθώς και από το χειροκρότημα των Μαδριλένων που ξέρουν να αναγνωρίζουν αυτούς που παλεύουν γενναία.

Από εκεί και πέρα, τα πρώτα 15 λεπτά της προπόνησης του ΑΠΟΕΛ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ο Γιώργος Δώνης δεν έδειξε τις προθέσεις του, ωστόσο προανήγγειλε αλλαγές, μετά τον αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Εκτιμούμε ότι θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τους πιο έμπειρους Βινίσιους και Αλωνεύτη, αφήνοντας στον πάγκο τους Φαρία και Ζαχίντ, οι οποίοι πάντως πήγαν αρκετά καλά στο ματς του Σαββάτου. Ο Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Βούρος στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Λάγο στο αριστερό. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι οι Ρουέδα και Καρλάο. Ο αρχηγός Νούνο Μοράις στον γνωστό του ρόλο ως ανασταλτικός χαφ μαζί με τον Βινίσιους. Ο Εμπεσίλιο θα είναι ο επιτελικός και αιχμή του δόρατος ο Ντε Καμάργκο. Στα άκρα θα είναι οι Σάλαι και Αλωνεύτης.

Ο Μπαστιέν και άλλοι 4 Γάλλοι

Διαιτητής του αγώνα Ρεάλ – ΑΠΟΕΛ θα είναι ο Γάλλος Μπενουά Μπαστιέν (φωτό). Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Χιτσάμ Ζακρανί και Φρεντερίκ Ακέτ. Επιπρόσθετοι διαιτητές θα είναι οι Μπενουά Μιλιό και Ζερόμ Μιγκελγκορί, ενώ 4ος θα είναι ο Ζυλιάν Πατσελί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ