aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣπανός: Τα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ και η συναινετική λύση που απορρίφθηκε

Σπανός: Τα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ και η συναινετική λύση που απορρίφθηκε

Στον οικονομικό έλεγχο, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών αλλά και το ρόλο του Σωματείου αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, ο αντιπρόεδρος του σωματείου ΑΠΟΕΛ Πάρης Σπανός.

Διαβάστε επίσης: Ο Κοσόφσκι… πρότεινε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη Λεχ Πόζναν

Μίλησε παράλληλα για την αλλαγή της προεδρίας στο Σωματείο, την εισήγηση του Γιώργο Γεωργίου αλλά και το οικονομικό, το οποίο είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας και θα ληφθεί υπόψη. Τόνισε επίσης πως ο πρόεδρος του Σωματείου, έκανε μια εισήγηση στα πλαίσια της προσπάθειας εξεύρεσης μιας συναινετικής λύσης, για να μην υπάρξει εκλογική αναμέτρηση στην εταιρεία, που όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Όσα δήλωσε ο Πάρης Σπανός:

Για την αλλαγή της προεδρίας στο σωματείο: «Ήταν μια διευθέτηση που είχε γίνει τότε που έγινε το νέο συμβούλιο. Είχε αποφασιστεί ότι ανά εξάμηνο θα αναλάμβανε την προεδρία και ένα διαφορετικό στέλεχος. Πλέον μεταβιβάστηκε η προεδρία στον Γιώργο Γεωργίου για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία της αναστήλωσης της διοικητικής οργάνωσης του σωματείου. Τα επόμενα δυο εξάμηνα πρέπει να αναλάβουν άλλα δυο άτομα, ένας εκ των οποίων θα είμαι εγώ».

Για τον οικονομικό έλεγχο της εταιρείας και το ρόλο του σωματείου: «Εξαρχής έχουμε πει ότι αναμέναμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε το θέμα στο ΔΣ του σωματείου για να καταλήξουμε σε κάποιες αποφάσεις τις οποίες θα θέσουμε ενώπιον της ΓΣ. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών και εφόσον ολοκληρωθεί θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σαν σωματείο. Οι αποφάσεις οι οποίες θα δεσμεύουν το σωματείο θα είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν από το σώμα της ΓΣ. Ίσως και μέχρι το τέλος της βδομάδας να έχουμε στα χέρια μας τον οικονομικό έλεγχο».

Αν το οικονομικό θα παίξει σοβαρό ρόλο στην απόφαση του σωματείου για τη συμφωνία διαχείρισης με την εταιρεία: «Είναι ένας από τους σοβαρούς παράγοντες που θα ληφθούν, το κατά πόσο θα μπορεί να εταιρεία να διατηρήσει τον ΑΠΟΕΛ σε μια πρωταγωνιστική πορεία και σε μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα. Οπότε, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας. Μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να ειδοποιηθεί η εταιρεία κατά πόσο θα ανανεωθεί η συμφωνία διαχείρισης ή όχι».

Για την εισήγηση του Γιώργου Γεωργίου: «Ο πρόεδρος του σωματείου έκανε μια εισήγηση στα πλαίσια της προσπάθειας εξεύρεσης μιας συναινετικής λύσης για να μην υπάρξει εκλογική αναμέτρηση στην εταιρεία. Οι μέτοχοι θα αποφασίσουν ποιος θα διοικήσει την εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Εξ όσων αντιλαμβάνομαι δεν έγινε αποδεκτή αυτή η εισήγηση του προέδρου του σωματείου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ