aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΣωστή μετάφραση και χημεία για τον ΑΠΟΕΛ

Σωστή μετάφραση και χημεία για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Μπαίνοντας στη φάση των πλέι οφ, πέρα από το +2 που έχει ο ΑΠΟΕΛ από τον Απόλλωνα, ο Γιώργος Δώνης βλέπει και τα προβλήματα τραυματισμών να μειώνονται. Ο Ελλαδίτης τεχνικός βλέπει ακόμα την ομάδα του, εύκολα-δύσκολα, να βρίσκει τις λύσεις στα δύσκολα που πάνε να του βάλουν οι αντίπαλοι, μέσα από την ατομική πιο πολύ ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Σ’ εκείνο που ουσιαστικά χρειάζεται βελτίωση είναι να βρεθεί η σωστή «χημεία» ανάμεσα στις τρεις γραμμές, για να μην παρατηρούνται αφενός η αμυντική δυσλειτουργία και αφετέρου η δημιουργία φάσεων και ευκαιριών μπροστά από το αντίπαλο τέρμα.

Διαβάστε επίσης: Δώνης και Ιδιάκεθ σε… κόντρα

Σε απλή μετάφραση ομαδικότητα, όχι τόσο στο passing game, πράγμα που το γνωρίζουν πολύ καλά, αλλά στην ανάπτυξη και τη μεσοαμυντική λειτουργία. Δεν ήταν λίγα τα παιγνίδια, όταν η ομάδα είχε καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη, που γοήτευσε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Όταν όμως χανόταν στη «μετάφραση» τα πράγματα γίνονταν εξαιρετικά δύσκολα. Πράγμα που το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ο Γιώργος Δώνης και το αναγνώρισε ευθέως, αναζητώντας μάλιστα τη λύση του προβλήματος. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος της ομάδας κάθε άλλο παρά αμφισβητεί την αξία, την ποιότητα και τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών του (αν και άφησε κάποιες μπηχτές, σίγουρα, δεν το εννοούσε) και εκείνο που ψάχνει είναι πιο πολύ η συνοχή και η διάρκεια στην απόδοση της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Είχα επαφή με μάνατζερ του Γκουδίνιο»

Τα παιγνίδια με την ΑΕΚ ανέκαθεν είχαν τον δικό τους βαθμό δυσκολίας και σασπένς και κάτι ανάλογο θα πρέπει να περιμένουμε και σήμερα. Από τη στιγμή που ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων έχει (σχεδόν) όλο τον κόσμο στη διάθεσή του δεν αναμένεται να πρωτοτυπήσει σε ό,τι αφορά στο αρχικό σχήμα. Μάλλον θα παρατάξει την ομάδα του με το γνωστό κλασικό σχήμα και τα μόνα ερωτηματικά αφορούν μια, το πολύ δύο θέσεις.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ και η τακτική κούρσας επί κεφαλής

Όπως για παράδειγμα, αν θα πάρει θέση στη σέντρα ο Στάθης Αλωνεύτης που έκανε πολύ καλό παιγνίδι στον αγώνα κυπέλλου με τη Σαλαμίνα, καθώς επίσης και ο παίκτης με τη φανέλα με «το νούμερο 9» ή αλλιώς ο κλασικός σέντερ φορ. Ντελατόρε, Ντε Καμάργκο και Ποτέ, βρίσκονται περίπου στην ίδια ευθεία, με τον πρώτο να συγκεντρώνει (μάλλον) περισσότερες πιθανότητες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ