aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛSOS εκπέμπει ο Ποταμίτης! (συνέντευξη)

SOS εκπέμπει ο Ποταμίτης! (συνέντευξη)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να ήταν ο Χριστόφορος Ποταμίτης: «Το σωματείο μας εκπέμπει πραγματικό σήμα κίνδυνου». Σε συνέντευξή του στο «Goal», ο πρόεδρος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, χαρακτήρισε τραγική την οικονομική κατάσταση που βρήκε μπροστά του το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι που φάνηκε όπως είπε από τους ελεγμένους λογαριασμούς.

Παραλλήλως, αποκάλυψε πως υπάρχει τη δεδομένη στιγμή «τρύπα» 300.000 ευρώ και παραδέχθηκε σε άλλο σημείο πως «η πορεία του ποδοσφαίρου επηρεάζει 100% το σωματείο, αφού είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Αφού ανέφερε πως «είναι μονόδρομος η μείωση του προϋπολογισμού», σημείωσε ότι «είναι ντροπή για το μέγεθος του ΑΠΟΕΛ ο αριθμός των ενεργών μελών του». Αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην προεδρία του σωματείου, στο αγωνιστικό πλάνο για τη νέα σεζόν και κατέθεσε μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων και τις απόψεις του περί ενιαίου ΑΠΟΕΛ. Ακολουθεί αναλυτικά η συνέντευξη…

Η επιστροφή του Χριστόφορου Ποταμίτη στην προεδρία του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, με ποια όνειρα και φιλοδοξίες συνοδεύεται;

Όταν αποχώρησα τον Μάιο του 2014 στο μυαλό μου είχα ότι κάποια στιγμή ίσως να επέστρεφα, αλλά όχι τόσο σύντομα. Κάποιες καταστάσεις όμως με υποχρέωσαν να επιστρέψω νωρίτερα. Οι φιλοδοξίες οι προσωπικές δεν υπάρχουν, αφού αν θεωρήσει ή ισχυριστεί κάποιος ότι αυτό ήταν το κίνητρό μου, τότε το έχω εκπληρώσει στο μέγιστο αφού για μένα ο τίτλος του προέδρου του ΑΠΟΕΛ είναι η μέγιστη τιμή. Το όνειρό μου, όπως και των περισσότερων φίλων του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας, είναι ο σύλλογός μας να πρωταγωνιστεί παντού, έχοντας καλή οργάνωση και μέσα από τα χρόνια να μεγαλώνει, χτίζοντας υποδομή και εγκαταστάσεις για τις επόμενες γενιές που θα ακολουθήσουν εμάς.

Ποιο είναι το αγωνιστικό πλάνο ενόψει της νέας περιόδου;

Αναλάβαμε σε μια πολύ δύσκολη χρονικά περίοδο στις αρχές Ιουλίου και δυστυχώς ανακαλύψαμε ότι έχουμε να κάνουμε πάρα πολλά σε πολύ περιορισμένο χρόνο και με τεράστιο εμπόδιο επιπλέον τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Το αγωνιστικό πλάνο όλων των τμημάτων είναι δύσκολο. Ακόμα να το καθορίσουμε και στόχος μας είναι μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου να μπορούμε να το ολοκληρώσουμε για να ενημερώσουμε τα μέλη και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Αντιλαμβάνεστε ότι προσπαθούμε τώρα να κάνουμε πράγματα τα οποία έπρεπε να ήταν έτοιμα από τον περασμένο Απρίλιο-Μάιο.

Ποια είναι η οικονομική κατάσταση στο Σωματείο ΑΠΟΕΛ και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει την πορεία πρωταθλητισμού με βάση το βαρύ όνομα που κουβαλά ο σύλλογος; Μάλλον θα υπάρχουν και άλλα γενικότερα προβλήματα, έτσι;

Η οικονομική κατάσταση που βρήκαμε μπροστά μας είναι τραγική και αυτό φάνηκε και από τους ελεγμένους λογαριασμούς του σωματείου. Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα για τα δεδομένα του σωματείου από πέρσι ως επίσης και κάποια πιο παλιά χρέη. Επίσης, δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε συμβόλαια με χορηγούς από πέρσι και γενικώς υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία. Το σωματείο χρειάζεται αναδιοργάνωση.

Μπορούμε να μιλήσουμε με αριθμούς ώστε ο ΑΠΟΕΛίστας να καταλάβει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος;

Δεν υπάρχει λόγος να κρύβουμε πράγματα. Υπάρχει ένα έλλειμμα από την περασμένη σεζόν που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και επιπλέον υπάρχουν και πιο παλιά χρέη όπως ΦΠΑ κτλ τα οποία ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ.

Υπάρχει κάποιο σχέδιο δράσης για να αποφύγει το σωματείο ένα οικονομικό αδιέξοδο;

Για φέτος τουλάχιστον η κατάσταση είναι μονόδρομος και είναι η μείωση του προϋπολογισμού. Το Δ.Σ. έχει ήδη επωμιστεί προσωπικά ένα σημαντικό ποσό για άμεσες υποχρεώσεις στο σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε από την ημέρα που αναλάβαμε, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα τεράστιο σωματείο με πολύ κόσμο και είναι πιο σωστό και εύκολο το οικονομικό βάρος να το επωμίζονται οι πολλοί και όχι οι πολύ λίγοι. Υπάρχει πλάνο για εγγραφή νέων μελών. Κάτι που θα δώσει τόσο οικονομική ανάσα, αλλά και δυνατή φωνή στον σύλλογό μας. Το έχω πει και πιο παλιά ότι είναι ντροπή για το μέγεθος του ΑΠΟΕΛ ο αριθμός των ενεργών μελών του.

potamitis petridesΠρόεδρε, η σύμβαση μεταξύ εταιρείας και σωματείου πότε εκπνέει και πώς η αποτυχία εισόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ επηρεάζει οικονομικά και το Σωματείο ΑΠΟΕΛ;

Η σύμβαση είναι πενταετής και φέτος μπαίνουμε στο τελευταίο έτος της τρέχουσας συμφωνίας. Έχουμε προφορικά ενημερωθεί για νέα συμφωνία που υπογράφτηκε από την προηγούμενη διοίκηση του σωματείου μαζί με την εταιρεία, αλλά ακόμα δεν ενημερωθήκαμε ολοκληρωμένα για το τι ισχύει. Σίγουρα η πορεία του ποδοσφαίρου επηρεάζει 100% το σωματείο αφού είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Μήπως η… ιδέα περί ενός και ενιαίου ΑΠΟΕΛ που φαίνεται πως θα μένει ιδέα, μπορούσε να οδηγήσει το σωματείο προς ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο από πολλές απόψεις; Ποια η γνώμη σας επί του συγκεκριμένου ζητήματος;

Προσωπικά είμαι υπέρμαχος αυτής της ιδέας και αρνούμαι να διαχωρίσω τον ΑΠΟΕΛ σε δύο κομμάτια. Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας είναι σωματείο που ιδρύθηκε το 1926, ανήκει στα μέλη του και αυτό δεν πρόκειται και ούτε μπορεί να αλλάξει ποτέ και από κανέναν.

Προέκυψε κάποια εξέλιξη στο τεράστιο αυτό κεφάλαιο στον ΑΠΟΕΛ;

Δεν βρέθηκε χρόνος ακόμη για συζήτηση λεπτομερώς θεμάτων, ενεργειών και λειτουργιών που μπορούν να γίνουν από κοινού μεταξύ σωματείου και εταιρείας, αλλά από κάποιες προφορικές συζητήσεις φαίνεται να υπάρχει τόσο η συναντίληψη όσο και η θέληση απ’ όλους για να προχωρήσουμε σε νέο τρόπο λειτουργίας μεταξύ μας. Η διόρθωση του τρόπου λειτουργίας του ΑΠΟΕΛ είναι απόλυτη ανάγκη, κάτι που πιστεύω ότι όσοι βρίσκονται κοντά και αγαπούν τον σύλλογο το αντιλαμβάνονται και το επιζητούν. Από όλους εμάς εξαρτάται, κάνοντας πράξη αυτά που λέμε…

Υπάρχει κάτι τελευταίο που ίσως θα θέλατε να αναφέρετε;

Προσωπικά έχω μάθει στα δύσκολα και είμαι πάντα αισιόδοξο άτομο, όμως τη δεδομένη περίοδο το σωματείο μας εκπέμπει πραγματικό σήμα κίνδυνου. Θέλουμε όλοι να βλέπουμε τον ΑΠΟΕΛ δυνατό, καλά οργανωμένο και «παρών» παντού, γι’ αυτό η συμβολή όλων των φίλων του συλλόγου είναι απόλυτη ανάγκη ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ